9/07/2017

# Jane Casey # Kitap Yorumu # Olimpos Yayınları

Sessiz Kurban - Jane Casey


Sessiz Kurban - Jane Casey


                   Yaralanmamış olabilirdi ama bu incinmediği anlamına gelmiyordu.

   Sessiz Kurban  , Jane Casey'nin okuduğum dördüncü romanı. Meave Kerrigan serisinin ise 3. kitabı. Her ay bir Jane Casey etkinliği sayesinde tanıştım yazar ile. İnternet sitelerinde kitaplar  indirimde olunca topladım kitapları. Sadece iki kitabı eksik şu anda bende.

   Yazarın kitaplarını okudukça herk kitapta çıtayı biraz daha yükselttiğini görüyorum. İşler daha karmaşık hale geliyor, olay örgüsü derinleşiyor ve katili bulmak zorlaşıyor. Tam sevdiğim gibi:)))

    Kitap sadece bir polisiye - gerilim kitabı değil. Kitabın içerisinde yaşayan karakterleri ve özel yaşamlarını da okuyoruz. Her kitapta serideki karakterlerin yaşamlarının da nasıl bir yön aldığı, kişisel sorunları, kişilik özellikleri ortaya çıkıyor. Kendi içerisinde yaşayan bir dünyaya da tanıklık ediyoruz kitapta. Böylece serinin her yeni kitabını okumaya başlayınca eski bir dosta kavuşmuş gibi oluyorum. Onlar da bir anlamda nefes alıyorlar. Bıraktığımız yerden değil ,daha ilerisinden devam ediyorlar kitaplarda.



   Bu sefer kitapta ilk olarak bir değil iki cinayet işleniyor. Anne ve on beş yaşındaki kızı. Kızın boğazı bıçakla kesilmesine rağmen anne defalarca bıçaklanmış. Baba ise üst katta kafasına vurularak bayıltılmış. Öldürülen kızın ikizi Lydia ise havuzda olduğu için kurtulmuş. Havuzdan geç vakit eve dönünde korkunç bir manzara ile karşılaşan kız polisi aramış ve şok geçirmiş.

   Olayı araştırması için Meave ve ortağı Derwent görevlendiriliyor. İpucu yok, tanık yok, kanıt yok .... Bu sefer Meave ve ekibinin işi çok zor . Üstelik yaralanan baba ünlü bir savunma avukatı. Kimse tarafından sevilmeyen ,küstah birisi. Polisle iş birliğine de pek yanaşmıyor ve anlaşıldığı kadarıyla da aile ilişkileri çok iyi değil...

Yalan uydurmayı nefes almak kadar doğal bulan insanlar vardır.

Kitabı hızla okurken aklımdan binlerce senaryo geçti katil ve olay örgüsü ile ilgili. İlk olarak katil baba olabilir mi? Aile ile çok bağlı değil sonuçta... Peki sağ kurtulan kız , Lydia? Zaten garip birisi!.. Ya annenin bir sevgilisi olabilir mi? Belki de o yapmıştır... Ya da babanın sevgililerinden birisi? Ya da ona kızgın olan birisi? Kiralık katil ? Ya da babanın gayrimeşru başka çocuğu? Kızın erkek arkadaşı? ......

  Aklımda ne kadar çok soru olursa olsun yazar çok fazla ipucu vermemekte kararlıydı. Bu nedenle kitabı soluksuz bitirdim. :)))

  Yazar yine harika bir iş başarmış. Kurgu , karakterler, gidişat, bilinmezlik ve merakı üst seviyelerde tutma bakımından kitabı çok başarılı buldum. Kitapta yaklaşık dört-beş yerde yazım hatası vardı. Bu beni çok rahatsız etti. Kitabı hızla okurken karşıma çıkan hatalar dikkatimi dağıttı. Olayın etkileyiciliğini bir nebze olsun bozdu. Lütfen kitapları basmadan önde daha dikkatli kontrol edilsin. Okuyucu olarak bu basım hatalarından şikayetçiyim!...
 
   Hiçbir şey söylemedi, sadece elimi tuttu, avucunun içinin benim avucumun içine değmesinin verdiği huzuru başka hiçbir kelime veremezdi.

   Son olarak bu kitapta Ron ve Meave'nin aynı eve taşınmış olarak karşımıza çıktıklarını da belirteyim:)))

Kitap Hakkındaki Düşünceler : 

*  Zekice, karmakarşık ve çok etkileyici bir cinayet romanı... Uzun süre bu romanın etkisinden kurtulamayacaksınız.

                              - Lee Child - 

* Cinayet romanlarındaki polis memurlarının sayısı küçük bir manga kadardır, ama Meave bu manganın birkaç kadın üyesinden birisi olma gücüne sahipti.

                            - Daily Telegraph - 

*  Psikolojik bakımdan karmaşık , ilginç entrikalar ve iyi çizilmiş karakterler.

                          - Irish Independent - 

* İç İçe geçmiş ilginç olaylarla , entrikalarla ustaca kurgulanmış doyurucu bir roman.

                          - Candis - 





Sessiz Kurban - Jane Casey
Kitabın Adı : Sessiz Kurban
Yazar : Jane Casey
Yayınevi : Olimpos Yayınları
Orjinal adı : The Last Girl
Çevirmen : Alp Ege
Sayfa Sayısı :499


Genç kız ilk kurbandı...
Boğazı kemiğe kadar kesikti, karşı koyma şansı bulamadı. 
İkinci kurban annesiydi... 
Kadın, karşı koymak için en azından bir süre mücadele etti. 
Kimsenin görmediği bir katil nasıl yakalanır... 
 Güney Londra'da suç mahalline çağırılan Maeve Kerrigan'ın ilk aklına gelen, bunun sonu kötü biten aile içi bir kavga olduğuydu. Ancak üst kattaki odalardan birinde kanlar içinde ve bilincini yitirmiş bulunan kocası, katil değil üçüncü kurban olduğu konusunda ısrarlıydı. Durum böyleyken, tek tanık onun genç kızıydı ve konuşmuyordu…




Jane Casey Kimdir?

Jane-Casey
Jane Casey 1977 yılında dünyaya gelmiştir. Genç ve güzel yazar bir ceza avukatı ile evlidir. Suç ve polisiye bir aile takıntısıdır.

Yazar seri katillerin kaldığı hücrelerden bu hücrelerin kokularına kadar bir çok kurguyu kitaplarında işlemektedir. Bu realist bakış açısı ile birlikte tüm dünyada bestseller romanlar yazmıştır.

Yazarın romanları Türkçeye'ye çevrilmeye başlanmıştır. Güzel yazarın ilk yayınlanan kitabı 2010 yılında The Missing olmuştur.




Maeve Kerrigan Serisinin sıralaması:

 5. Kurban
Acımasız
Sessiz Kurban
Parafili
Sakın Hata Yapma
11. Kat
Ölülerin Konuşmasına İzin Ver


                                                     

4 yorum:

  1. Ayy heyecanli bir sey buldun yine. Ama ayakkabiya üzüldüm bak 😄😄😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MERHABA SESSİZ KURBANI OKUDUNUZMU DERYA HANIM BEN ŞU AN OKUYORUM DA FAKATYÜZ ÜÇÜNCÜ SAYFADA BASIM HATASI OLMUŞ SİZİN KİTAPTA ÖYLEMİ



      Sil
    2. Merhaba, Jane Casey kitaplarının çoğunda yazım hataları mevcut. Okurken beni rahatsız etti bu durum .

      Sil
  2. Merhaba,oncelikle kitabı çok iyi anlatmışsınız.Benim kitap alabilecek durumum yok maalesef o yüzden internet indirip okuyorum.Ama Sessiz Kurban'in PDF'sini internette bulmakta güçlük çekiyorum.Bu konuda yardımcı olabilirseniz size minnetter kalırım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.