9/03/2017

# Kendare Blake # Kitap Yorumu # Martı Yayınevi

Anna Lanetli Kızın Hayaleti - Kendare Blake


Anna Lanetli Kızın Hayaleti - Kendare Blake

Anna Lanetli Kızın Hayaleti, Anna Kan Giyinmiş Kız ın devam kitabı. İlk kitabı okumadıysanız ve okumayı düşünüyorsanız bu yazıyı sonra okuyun. İlk kitap hakkında ipuçları içerir; ) - Anna Kan Giyinmiş Kız yorumu için 👉 burayı 👈 tıklayınız. -

İlk kitapta Cas ve arkadaşlarını kurtarmak için Anna kendisini feda etmişti. Bu olayın üzerinden altı ay sonra Anna Lanetli Kızın Hayaleti kitabımız başlıyor.

Cas okuluna devam etmekte ve Thomas ve Carmel ile birlikte hayaletleri yok etmeye devam etmektedirler. Thomas ve Carmel bir çift olmuştur, Cas ise hala Anna'yı düşünmekte ; onun iyi bir yere gittiğini umut etmektedir. Bir gün Anna'nın sesini duyasıyla ve onun görüntüsünü göresiye kadar...

Anna'nın gittiği yerde mutlu olmadığını öğrenen Cas onu kurtarmak için bir yol aramaya başlar ve arkadaşları bu yolda ona destek olamaya çalışırlar...

Bu kitap Cas ve onun yaptıkları ağırlıklıydı. İlk kitaba göre aktif bir Thomas ve az rolü bulunan Anna var. Kitapta yeni karakterler de işe karışıyor.

Anna Lanetli Kızın Hayaleti - Kendare Blake
Orjinal Kapak 


Benim kitap hakkındaki düşüncelerime geçmeden söylemeliyim kapağı yine sevmedim. Kitaba göre kapak kusura bakmayın ama uyduruk kalmış ; ( Orjinal kapağı yine daha çok sevdim ;)

İlk kitabı bitirip yorumu girdiğim gün devam kitabı Anna Lanetli Kızın Hayaleti kitabını indirimde denk getirmem büyük tesadüf oldu. Böyle olunca arası açılmadan devam kitabını okumuş oldum :))

İlk kitapta daha fazla heyecan vardı. Bu kitap ise Cas 'ın duyguları ve kurtarma arayışı üzerine kurulu idi. Bana göre ilk kitabın bir tık altında kaldı kitap.

Yazar çok güzel bir konu yakalamış. Kitaba seri olarak devam etse sıkıcı olabilir ve tekrara düşebilir. Fakat bu konudan harika bir dizi ortaya çıkabilir. Her bölümde Cas ve arkadaşları farklı hayaletlere karşı. Bu da benim naçizane fikrim ....

Kitap Hakkındaki Düşünceler:


"Stephen King'in, peşinden gelenlerden endişelenip arkasını kontrol ederek yürüme vakti geldi. Nabız hızlandıran gerilimin, etkileyici bir mizah anlayışıyla çevrelendiği harika bir kitap."
            -Kirkus Reviews-

"Kendare Blake korkusuzca yazdığı her şiirsel cümleyle, okuyucuyu soluksuz bırakacak bir beklenti dalgasıyla sarıyor. Bu yazarın kitapları gerçekten büyülü."
              -Ann Aguirre-

"Aksiyonu hiç azalmayan bu kitap, görsel olarak kafanızda canlandırdığı sahnelerle birkaç gece uykusuz kalmamıza neden olabilir. Gerçekten çok iyi."
                -The Book Lantern-


Anna Lanetli Kızın Hayaleti - Kendare Blake

Kitabın Adı : Anna Lanetli Kızın Hayaleti
Yazar : Kendare Blake
Yayınevi : Martı Yayınevi
Orjinal adı : Girl of Nightmares
Çevirmen : Gülfem Çırak
Sayfa Sayısı : 384



Hayalet avcısı Cas Lowood, aylar önce Cehennem kapılarının ardında kaybolan ölü sevgilisi Anna Korlov'u geride bırakıp hayatına devam etmeye çalışır. Ancak yarı uyanık halde ve sürekli gördüğü perişan durumdaki Anna'nın hayali, onu bambaşka bir düşünceyle, Anna'yı geri getirme fikriyle karşı karşıya bırakır.

Arkadaşlarının ve ailesinin tüm uyarılarına rağmen bu düşünceyi saplantı haline getiren Cas, hayaletleri ait oldukları yere gönderme misyonunu bir kenara bırakıp aşkı uğruna bilinmezlerle dolu yolda yürümeyi mi, yoksa Anna'nın uğrunda kendisini feda ettiği hayatına devam etmeyi mi seçecektir?

Birçok dile çevrilmiş ve pek çok ödül almış Kan Giyinmiş Kız'ın devamı niteliğindeki Lanetli Kızın Hayaleti, hikâyeyi bir üst seviyeye taşıyarak, doğaüstü fantastik kurguya yepyeni bir boyut kazandırıyor



                                                            Kozmokitap

2 yorum:

  1. Sen beni geçtin bu cani kitaplarda ben polisiyelerde kaldim 😄😄😄

    YanıtlaSil
  2. Konusu ilgimi çekse de sırf kapağı yüzünden almaktan vazgeçebileceğim bir kitap gibi duruyor bitanem. Emeğine sağlık, çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.