9/08/2017

# Feniks Kitap # Kimsesiz Çocuk # Kitap Yorumu # Simon Lelic

Kimsesiz Çocuk - Simon Lelic || Kitap Yorumu

Kimsesiz Çocuk - Simon Lelic


    İşiniz ve aileniz arasında bir seçim yapmanız gerekseydi hangisini seçerdiniz? Peki işinizde kendinizi ispat etmek için en doğru zaman olduğunu düşünüyorsanız ve bu sizin için bir saplantı olduysa o zaman ailenizin başına gelenleri , onları ne kadar üzdüğünüzü fark eder miydiniz? Ya da fark etseniz bile ailenizi korumak için fedakarlık yapabilir miydiniz çok geç olmadan?....


    Beklediğimden çok daha başarılı ve etkileyici buldum Kimsesiz Çocuk'u. Kitabı ilk çıktığı zaman almış ve okumak için kitaplığıma koymuştum. Sonra yeni aldıklarımla birlikte kitaplığı tekrar düzenleyince kitap arkalarda kalmış ve gözümden kaçmış. Bayramda  kitaplığımı toparlarken kitabı fark ettim ve hemen öne çektim. Kitap zaten ilginç olunca hemen okudum.

    Korkunç bir suç , onu savunmak zorunda olan bir adam ve dağılan hayatların hikayesi... 
Kitabın kapağında yer alan bu cümle zaten beni ilk başta kitaba çekti. Farklı türler ve yeni yazarlar keşfetmeyi seviyorum. Hele de kitaplar etkileyici olunca değmeyin keyfime:))

    Simon Lelic daha önce okumadığım bir yazar. Ülkemizde ilk yayımlanan kitabı Kimsesiz Çocuk.
1976 doğumlu olan yazarın Kimsesiz Çocuk dahil üç kitabı bulunmakta. Son kitabı The House 2018 yılında yayımlanacakmış.



   Leo bir avukattır. Küçük davalar ile uğraşır, sesini fazla duyuramaz. Babasını kaybettikten sonra kendisini bir şey başaramamış gibi hissetmeye başlar. Bir gün telefon çalıncaya kadar....

   Daniel 12 yaşında bir çocuktur ve cinayet suçu ile tutuklanmıştır. Kendisinden küçük bir kızı öldürmek ve tecavüz suçlaması ile. Ülke bu haber ile çalkalanmaktadır ve başta polis olmak üzere herkes bu çocuktan nefret etmektedir. Bu çocuğun hukuki danışmanı olarak da Leo seçilmiştir.




   Leo bu davayı sesini duyurmak ve mesleğinde yükselmek için bir fırsat olarak görmektedir. Danışmanı olduğu kişi ufak bir çocuk olunca da ister istemez duygusal davranmaya başlar.

  Ne yazık ki duygusal davranan tek kişi Leo'dur . Herkes çocuğun neden böyle bir suç işlediğini anlamak istemez , tek istedikleri bir an önce gerekli cezanın verilmesidir. Onu koruyan Leo olunca da hakaret ve tehditler ona gelmeye başlar. Sırf Leo değil bu nefretten kızı ve eşi de nasibini alırlar....

    Ne olursa olsun bu davayı bırakmak istemeyen Leo , suçlanan küçük bir çocuk, ailesini bir arada tutmaya çalışan bir eş, babasından dolayı çevresinden baskı ve saldırı gören genç bir kız,...

   Etkileyici ,duygusal , gerilim yüklü, sürükleyici bir kitap Kimsesiz Çocuk. Yazar zamanda bir ileri bir geri yaparak bize olayların öncesini ve sonrasını gösteriyor. Neler olduğunu , sonuçlarını daha iyi görüyoruz ve heyecan kat sayısı artıyor böyle olunca.

  Kitap toplumsal bir trajediyi ve bu trajedinin hayatları bireysel ve aile boyutunda nasıl etkilediğini ve sorunlar ile insanların nasıl baş etmeye çalıştıklarını gösteriyor bize , asıl olayların arasında. Bazen en büyük baş etme yolu görmezden gelme ya da kaçmadır!...

  Farklı bir kitaptı. Üzüldüm , kızdım ve etkilendim. Psikolojik gerilim okumayı sevenler bu kitaba da bakın derim ....


          --- Amazon'dan kitabı incelemek ve satın almak için  aşağıdaki resme tıklayabilirsiniz.:)) --

                                             

Kitap Hakkındaki Düşünceler : 

 “Dikkat çekici… Ödüllü İngiliz yazar Simon Lelic, psikolojik gerilim romanı Kimsesiz Çocuk ile hayran bırakmaya devam ediyor.”

                          -Houston Chronicle- 

“Simon Lelic’in etkileyici romanı Kimsesiz Çocuk, daha üçüncü sayfada sizi içine çekmeyi başarıyor.”
                     
                         -Megan Abbott, The End of Everything’in yazarı-


 “Yetenekli, zeki bir yazar. Bu roman, Lelic’in dönüm noktası kitabı olmayı hak ediyor.”

                        -The Guardian (UK)-


Kitabın Adı : Kimsesiz Çocuk
Yazar :Simon Lelic
Yayınevi : Feniks Kitap
Orjinal adı : The Child Who
Çevirmen :Filiz Tülek
Sayfa Sayısı :308


Güney İngiltere’nin en büyük cinayet davası, gelen bir telefon sonrası avukat Leonard Curtis’in eline geçer. On iki yaşındaki Daniel Blake, on bir yaşındaki bir kız çocuğunu öldürmekle suçlanmaktadır. Fakat bir çocuk, başka bir çocuğu öldürdüğünde asıl sorumlu kimdir? Leonard Curtis savunulması güç olanı savunmaya karar verdiğinde öfkeli bir toplumla karşı karşıya kalır. Gittikçe artan bu öfke kendisine yöneldiğinde, eşinin ve kızının güvenliğinden endişe etmeye başlar. Şimdi bir seçim yapmak zorundadır: sorunlu bir çocuk mu, ailesi mi?
Gerilimin her an hissedildiği bu romanda Lelic, adalet sistemine ve kabul edilmiş normlara eleştirel bir bakış açısı getirirken, “nasıl” sorusundan çok “neden”e odaklanıyor ve bir çocuğu suç işlemeye iten sebepleri sorguluyor.


                                                            Kozmokitap

1 yorum:

  1. Kİtabın konusunda kendimi buldum ve instagramda yorumunu okuduktan sonra epey düşünmüştüm kuzum. Kesin okunacaklar listemde, çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.