3/07/2014

# Altın Kitaplar # aşk # drama # gam

Gam- Hakan Yel


kozmokitap

Kitabın Adı: Gam
Yazarı: Hakan Yel
Yayınevi: Altın Kitaplar Yayınevi
Sayfa Sayısı: 302
Goodreadspuanı: 5
Benim Puanım: 5

     Her ayın 15inde Altın Kitaplar yayınevi internet sitelerinde bir soru soruyorlar ve soruyu bilenlere çekilişle kitap hediye ediyorlar. İşte ben de Şubat 2014 çekilişinde bu kitabı kazandım. Sevgili Altın Kitaplara ne kadar teşekkür etsem azdır. Böyle güzel bir kitapla tanışmak bana ayrı bir mutluluk verdi:))))

    Kitabın dış kapağı ile başlamak istiyorum. Sade ve bir o kadar da şık. İnsanı etkiliyor fakat konusu hakkında da ipucu vermiyor. Ben şahsen çok beğendim.

     İtiraf ediyorum daha önce Hakan Yel'in kitaplarını hiç okumamıştım. Yazarın yazıları ve kendi hakkında hiç bilgim olmadan kitaba başladım . Fakat bundan sonra kesinlikle bu yazar favorilerim arasına girdi ve diğer kitaplarını da mutlaka okumaya çalışacağım.

   Gelelim kitabın konusuna; Alp Germenli isimli bir Türk subayının öyküsü. Doğuda dağlarda sinsi bir şekilde yerleştirilmiş mayına basması sonucu iki bacağını kaybetmiş bir gazimiz. Kitap çok güzel bir şekilde ruh halini ve çevresindekilerle iletişimi , çevresindeki insanların bocalamasını, toplum olarak yaptığımız yanlışları dile getirmiş. Okurken adeta ben de yanlarındaydım. Zamanı unuttum , bugünümden ve çevremden uzaklaşıp Alp ile aynı duyguları yaşadım. Bazen tekrar kendi dünyama dönmek zor geldi. Ellerine sağlık  Hakan Yel.... Bizi sihirli kalemin ile yarattığın dünyanın içine dahil ettiğin için.Dediğim gibi bir tarafta gazimiz diğer tarafta hayatları bir şekilde birleşen doğulu bir kadın , bir anne Leyla. Bu onların hikayesi. Dokunaklı, sımsıcak, sevgi dolu, trajediler içinde tomurcuklanmış.... Okurken bazen sinirlenecek, bazen gözleriniz dolacak, bazen de kendi kendinize gülümsediğinizi fark edeceksiniz. Bu hikaye bizim topraklarımızdan doğmuş , içimizden birilerinin yaşadığı veya halen yaşamaya devam eden hikayesi...

       Konusunu çok ayrıntılı anlatmıyorum çünkü anlatılmaz okunur. Okuyarak yaşanır. Bu zevki size bırakmak istiyorum. Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum....

Arka kapaktan:

  Tevfik Erdem önemli bir sır verecekmiş gibi baktıktan sonra ciddi bir ifade ile devam etti.
"Aşk bir ruh tutulmasıdır.sevgili Alp. Ruh, bu dünyada kayıptır ve hep eşini arar. Eşinin kim olacağını hiç kimse hatta kendisi bile bilemez. O , dümeni kırık bir yelkenli gibidir, rüzgar nereye sürüklerse oraya savrulur. Bu arayışın sonunda eşini de hep bu menzilde bulur. Tüm ümidini kaybetmişken , yalnızlığın ebedi olduğunu sanıp bunalırken onu bulur ve tüm hayatıyla sarılır..."
 "Peki mutlu olurlar mı?" diye sordu Alp.
  Tevfik Erdem titreyen sesle cevap verdi. " Aşkı bulduğum o menzil var ya, işte onun arkasında hem cennet hem de cehennem vardır. Gönül aşka düşünce ikisine de girer, çıkar. Kah yaralanır kah keyiflenir. Fakat neticede sadece birinde kalır."
  Gam , beklenmedik ve büyük acıların, buz tutmuş kalplerin ve birbirine tamamen zıt kültürlerin kaosunda aşkla kenetlenen sevdalı ruhların öyküsüdür...


kozmokitap

2 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.