3/03/2014

# Geçmişin Karanlık Yüzü # Hothouse Orchid # Kitap Yorumu # Martı Yayınları

Geçmişin Karanlık Yüzü- Stuart Woods

kozmokitap


Kitabın Adı: Geçmişin Karanlık Yüzü
Orjinal Adı: Hothouse Orchid
Yazarı: Stuart Woods
Yayınevi: Martı Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 386
Goodreads Puanı:3.76
Benim Puanım:2

" Bu kitap tam bir heyecan fırtınası. Zor bir kadının Kararlarına siz de ortak olacaksınız."
                                                                                                         Publishers Weekly

Kitabın ön kapağına bunlar yazılmış , insanı etkileyen bir cümle doğrusu. Ben de bu cümleye aldanıp bu kitabı aldım. Kitabın baş kahramanı Holly Barker isimli bir kadın, CIA de çalışıyor ve yeni terfi alıyor " Operasyon Müdür Yardımcısı Asistanı". Terfiyi aldığı gün izine ayrılması isteniyor. Daha doğrusu zorla işinden uzaklaştırılıyor. O da bir aylığına babası ile üvey annesinin de yaşadığı Orchid Beach isimli kasabaya gidiyor. Daha önce bu kasabada polis şefi olarak da çalışmış. bu sebeple çevresi geniş.Bütün kitap ve olaylar bu kasabada geçiyor. Kasabada olan cinayet ve tecavüz vakalarını çözmede Dedektife ve özel bir ekibe yardım ediyor bir taraftan da tatil yapıyor. Holly'yi burada kötü sürprizler de beklemekte. 


    Bu kitap benim çerez kitap diye nitelendirdiğim kitaplardan birisiydi. Yani okusanız da olur okumasanız  da...  Bize bir şey kazandırmıyor. Okurken kitap beni sarmadı. Olayların içine giremedim   Dışarıdan seyreden bir gözlemci gibi kaldım. Kısacası 3. sınıf Amerikan filmi seyrediyormuşum gibi hissettim:)))  

     Sonuç olarak bana göre kitap vasat ve kesinlikle tavsiye etmiyorum.

                                                                                          Sevgilerle....................

kozmokitap

Arka Kapaktan:
     Zor bir kadınım ve artık bir süreliğine durma , az da olsa nefes almak  istiyorum. Fakat bunu gerçekleştirmem mümkün mü, onu hiç bilmiyorum...
Son günlerde oldukça yoğun ve yorucu günler geçiren CIA görevlisi Holly , uzun uğraşlardan sonra hayatını zindana çeviren pisikopat katili yakaladığında bir nebze de olsa rahatlamıştır. Fakat tam bitti derken kabus yeniden başlamış, ruh hastası katil Holly'nin elinden ikinci kez kaçmayı başarmış ve kendine yeni kurbanlar bulmak üzere kayıplara karışmıştır.
  Her açıdan tükendiğini hisseden Holly, etrafa tehlike saçan bu katili tekrar yakalayabilecek gücü kendinde bulmamaktadır.Yaşadığı bu keşmekeşten uzaklaşmak ister ve eski kasabasına, bir zamanlar polislik yaptığı Orkide Sahili'ne geri döner.
  Fakat kötü sürprizler Holly'nin peşini burada da bırakmayacaktır...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.