6/18/2014

# Kitap Yorumu # Koyu Kitap # Serkan Koktay

Valizimde Gölgeler - Serkan Koktay

     
kozmokitap
 
         Bu hayatta hepimiz birer yolcuyuz. Yanımızda taşıyabileceğimiz de sadece valizimizdekilerdir ; sevinçlerimiz,  acılarımız, özlemlerimiz... Kitabımız da bir taksi yolculuğu ile başlıyor. Yolcu ve ona eşlik eden valizi. İsmi, cinsiyeti yok sadece yolcu. Hepimiz gibi ya da hiçbirimiz . Yolcu taksi ile ilerlerken gördükleri , hissettikleri geçmişinin bazı anılarını gözünde canlandırır. Kimi güzel , kimi acı, kimi özlem dolu. Yolcu ile başlayan kitaptaki yolculuğumuz hayatları birbirleri ile kesişen, hepsinin hikayelerini tek tek öğrendiğimiz, acı


ve ıstırabın birleştirdiği karakterlerle devam ediyor. Hikayeler hayattan. Çevremizde görünce kimi zaman üzüldüğümüz, kimi zaman hadi canım dediğimiz ya da ayıpladığımız olaylar. Okurken okuyucuyu derinden etkileyen öyküleri dillendirmiş yazar. Kelimeler insan yormadan su gibi akıyor. Kitabı okurken bazen karakterlerin  yanı başında , bazen da kendisi gibi hissettiriyor okuyucuyu. Okurken kendimize soramadan edemiyoruz " aynı durumda ben olsaydım ne yapardım?" . Yolcunun hikayesi ile başladığımız kitap sayfalar ilerlerken farklı karakterle zenginleşiyor ve kitabın sonunda ayrı ayrı öyküler birbirleri ile bağlanıyor. Sevdim bu kitabı fakat -sanırım basımdan kaynaklanan- yazım yanlışları mevcut. Benim şanssızlığıma kitabın dört sayfası da boş çıktı. Kitabı festivalden aldığım için de değiştirme şansım olmadı. Bu hatalar olmasaydı kitaptan daha fazla hoşlanabilirdim.
                                                                                         Sevgiyle kalın:)))



  Valizimde  Gölgeler
Serkan Koktay
Yayınevi: Koyu Kitap
Sayfa Sayısı: 287

kozmokitap

1 yorum:

  1. tamamdır, teşekkürler. blog'da bulamamıştım ama bakmak ve görmek...
    instagram takibimi kolaylaştırıyor :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.