5/20/2015

# Epsilon # fragman # Hemlock # Karanlıktakiler

Karanlıktakiler - Kathleen Peacock

Kozmokitap

     Kitap okumayı seviyorsanız ve ayda birkaç taneden fazla kitap okumak istiyorsanız ya kütüphaneden alacaksınız ya da indirim ve fuar peşinde koşturacaksınız. Maalesef kitapçılardaki kitapların fiyatları bir ya da iki tane alacaksanız uygun oluyor ancak bu bana yetmez diyorsanız fiyatlar çok fazla geliyor. Kütüphanelerde de her zaman yeni çıkan kitapları bulamıyorsunuz ya da üzgünüm ki kitaplar hor kullanılmış oluyor. Tek çare indirim ve fuarlar kalıyor ki fuarlar her şehirde düzenlenmiyor. Tek çaremiz indirimler kalıyor. İnternette çok güzel indirimler oluyor. Onlarda da kargo indirimi zamanını beklemek uzun sürebiliyor. Böyle durumlarda
imdadımıza büyük marketler yetişiyor. Büyük marketlerde kitap satılmaya başladığından beri daha uygun fiyata kitap bulabiliyoruz ve daha geniş bir kesim kitap okumuş oluyor. Bu konuyu çok uzattın diyorsanız tamam kesiyorum:)) Ben de bu kitabı bir marketin indirim reyonundan aldım. Yarı fiyatına ve kargo parası olmadan ... Eeee malum devir ekonomi devri!

   Kitaba gelecek olursam kapağına bayıldığım için aldım. İlk görüşte aşk denir ya ben de bu kitabın kapağına vuruldum. Konusunu okumuş olsam belki alırken tereddüt ederdim ve çok şey kaçırmış olurdum. Kapak resminde insan resmi kullanılan kitaplar bana normalde pek çekici gelmiyor; ancak bu kitapta kızın üzgün ve yalnız hali bana dokundu sanırım.

     Kathleen Peacock 'un yazdığı Karanlıktakiler , Hemlock üçlemesinin ilk kitabı. Ülkemizde bildiğim kadarı ile diğer kitapları çevrilmedi. Yayınevine buradan sesleniyorum devam kitaplarını biran önce çevirsinler...

   Mac'in en yakın arkadaşı Amy bir ara sokakta öldürülmüş olarak bulunur. Bu normal bir cinayet değildir , bir kurt adam tarafından öldürülmüştür. Bu olaydan çok etkilenen Mac her gece kabuslar görür. Rüyalarının başlıca konuğu da arkadaşı Amy'dir. Amy, Jason,Kyle ve Mac ... Dört yakın arkadaş.Amy ve Jason sevgilidirler. Birbirlerine çok yakın bu dörtlü Amy'nin ölümü ile zor günler geçirmektedirler. Amy , kurt adamın tek kurbanı değildir. Amy'nin dedesi senatör olunca bu ölüm daha çok ses getirir ve kasabaya iz sürücüler gelirler kurt adamı yakalamak için. Kurt adam olma olayı bir çok başka kitapta olduğu gibi bir lanet değil bir sendrom olarak ele alınıyor kitapta. Bir kurt adam tarafından ısırılır ya da tırmalanır iseniz hastalık bulaşıyor ve hastalığı taşıyanlar bir çeşit rehabilitasyon merkezine gönderiliyorlar. Mac bu iz sürücüleri geçmişinde olan bir olaydan dolayı hiç sevmez. Rüyalarından da kurtulmak için Amy'nin katilini kendisi yakalamaya karar verir. Bu araştırmada Amy başta arkadaşları olmak üzer çevresindeki kimseler hakkında aslında hiçbir şey bilmediğini öğrenir. Şok üstüne şok yaşarken inatla da katili aramaktadır.

   Kitabı sevdim. Yazar klasik kurt adam, hristiyanlık öğeleri ya da gümüş kurşunlar kullanmadan güzel bir aksiyon, paranormal bir dünya ve romantizm yakalamış.  Okumaya başlayınca kitabı elimden bırakamadım. Kitap ilginç bir şekilde bitiyor ve devamını çok merak ediyorum.

    Diğer kitaplarını merak ediyorsanız yazarın sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Serinin devam kitaplarının orjinal isimleri Thornhill ve Willowgrove.



Kozmokitap 

Karanlıktakiler                                                                        Hemlock #1                                                                          Kathleen Peacock                                                                  Epsilon Yayınevi                                                                      Çeviri: Tuğçe Büyükuğurlu                                                  Basım yılı:2013                                                                    384 sf.

Beni o ara sokağa götürmelerine izin veremem.
Ara sokaklarda korkunç şeyler olur.
Amy bir ara sokakta öldü.
Ama Jimmy ve Alexis beni oraya sürüklediler,
tekmeler ve çığlıklar arasında.
Hayır. Hayır. Hayır. Hayır.
                      Gözlerim yaşlarla doldu, Jimmy'nin suratını bulanıklaştıran
                    yaşlarla.
                   O da gözlerimi sildi - birini sevdiğini gösteren bir hareketin alaycı , zalim bir taklidi.
                   Jimmy'nin omzunun üstünden bakınca, koyu bir gölge gördüm.


Karanlıktakiler kitabının fragmanı:



Sevgilerle♥♥♥
kozmokitap

2 yorum:

  1. Kitabı aldığımda bitirdim hemen ve daha sonraları tekrar tekrar okudum çünkü benim için muazzam bir kitaptı. Bitirir bitirmez internetten ikinci kitabına baktım fakat yoktu. Yazarıyla yani Kathleen Peacock ile iletişime geçtiğimde ikinci kitabın çevirilmesi için herhangi bir yayınevinden istek gelmediğini söylediğinde yıkıldım. Hala bekliyorum fakat umudum yok. Devam kitaplarını çevirmeyecekler gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şekilde bu konuda hüsrana uğradım:((

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.