6/17/2015

# Gitmek Gerek Bazen # Kitap Yorumu # Özgür Aras # Sayfa6

Gitmek Gerek Bazen - Özgür Aras


kozmokitap
 
    İletişim uzmanı Özgür Aras'ın yedinci kitabı Gitmek Gerek Bazen. İsmi ile beni cezbeden bir kitap. Bütün kış yorgunluğundan sonra bir tatile ihtiyaç duyduğumu düşünürken kitabın ismini duymak bile bana ilham oldu. Evet yoruldum ve uzaklaşmaya ihtiyacım var.... Çevremdekilere bolca söylediğim bir söz oldu  "gitmek gerek bazen " Tabii kitabın konusu ile benim gitme nedenimin bir alakası yok :) Ancak kitabı okurken kitap karakteri ile ben de bulunduğum ortamdan uzaklaştım ve uzaklara gittim. Bu tur ana karakterimize olduğu kadar bana da iyi geldi. Bu nedenle kitabı bir çırpıda bitirmedim. Ağır ağır, sindire sindire, tadını çıkara çıkara okudum.
Kozmokitap

   Kitap ana karakterin ağzından yazıldığı için daha etkili oluyor. Duygularını, acılarını, kafa karışıklığını, umutlarını, çelişkilerini okuyucuyla rahat bir şekilde paylaşıyor ve duygu transferi çok etkileyici oluyor.
kozmokitap

   Kitabı okurken bir ara benimde kafam karıştı. Çınar ismi ilk geçtiğinde ben erkek zannetmiştim. Meğer Çınar bayanmış...
kozmokitap

     Bir heykeltıraş olan kahramanımız kız arkadaşı tarafından aldatılmış ve terk edilmiştir. Aslında çok da düzgün bir ilişkileri yoktur. Ancak kafasında öyle bir kız yaratmıştır ki ona delicesine aşıktır. Onun kusurlarını , hatalarını, bencilliklerini görmezden gelir. "Aşkın gözü kördür " derler ya,  o da tam anlamıyla kör olmuştur. Fakat son olaylardan sonra gerçekler acı bir darbe ile kendini belli ederler. O andan sonra da bir yıkım başlar. Soğukkanlı kişiliği ve polyannacılığı ile tanınan insandan eser kalmaz. Adeta bir harabe olmuştur. İşte bu harabenin acısı, serzenişlerinin yanı sıra kendisini kurtarma çabasını, adım adın kendisini onarmasını ve yeni bir aşka yelken açmasını okuyoruz Özgür Aras'ın kaleminden.

    Kitabın anlatım tarzını, içeriğini ben çok sevdim. Tavsiye edilir:))

kozmokitap


Gitmek Gerek Bazen                                                                                              Özgür Aras                                                                                                                 Sayfa 6 Yayınları                                                                                                             248 sf.
"Uzaklara gitmek, beni üzen her şeyi, herkesi ardımda bırakmak istiyorum… Fakat biliyorum ki kafa aynı kafa, ruh aynı ruh, kalp aynı kalp… Ne yaparsam yapayım benden farklı bir ben çıkmayacak ortaya."
 Bazen gitmek, düşünmeyi bırakıp gitmek gerek… Sadece gitmek. Hesapsızca… Yolun nereye varacağını bilmeden, bilinmeyene doğru yol almak gerek…
Kaçımız gitmeyi; her şeyi, herkesi geride bırakıp bir daha dönmemek üzere kaçmayı başardı bu hayatta? Kaçımız karalanmış defter misali hayatında beyaz bir sayfa açabildi? Ve kaçımız geçmişin tüm ağırlığını terk ettiği şehirde bırakabildi?
Özgür Aras son kitabı Gitmek Gerek Bazen ile acı aşklarla yoğrulsa da kalplerin bir gün iyileşebileceğine dair cesaret yüklü bir aşk hikâyesi anlatıyor. Çünkü gerçek aşklar ancak kırık kalplerde filizlenir...


kozmokitap

2 yorum:

  1. Nereye gidersek gidelim, her zaman gitme eylemini meydana getiren olaylar, durumlar gidilen yerde yeniden canlanmaz mı? Çünkü asıl olan bakış açımız değil midir? Onu değiştirmediğimiz sürece, farklı pencerelerde görülen hep aynı manzara değil midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen bulunulan ortamdan uzaklaşmak ve farklı bakış açısına sahip insanlarla tanışmak olaylara daha farklı bakmamızı sağlar.Sorunları da yanımızda taşırız bu doğru fakat " tebdili mekanda ferahlık vardır " demişler.

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.