8/27/2015

# Cecelia Ahern # If You Could See Me Now # Keşke Beni Görebilseydin # Kitap Yorumu

Keşke Beni Görebilseydin - Cecelia Ahern

 
kozmokitap
   Kitabın ismini ilk duyduğumda görme engelli bir genç kız ve aşık olmasını anlatıyor diye düşündüm. Arka kapak yazılarını okumadan önce - kitap hediye geldiği için konusunu tam bilmiyordum- biraz ağır ilerleyen dramatik bir kitap havası sezdim ve okuma sırasını gerilere ittim. Okuma sırası kitaba gelince önce bir güzel kapağını inceledim ve arka kapağa bakınca yazarın daha önce filmini izleyip çok beğendiğim " Not: Seni Seviyorum " kitabının da yazarı olduğunu öğrendim. Konusunu da biraz okuyunca iyice meraklandım ve kitabı soluksuz okumaya başladım.

    Bizim Türk çocuklarında pek denk gelmedim ancak seyrettiğim filmlerde - özellikle Amerikan - çocuklar küçük yaşlarda hayali arkadaş ediniyorlar. Bu arkadaşlar onların yalnızlıklarını gideriyor ve bazı düşüncelerini bu yolla dışa vuruyorlar. Aslında biz yetişkinlerinde zaman zaman dertleşebileceğimiz , bizi eleştirmeden dinleyecek ve özellikle güvenebileceğimiz insanlara ihtiyacımız olmuyor mu? Hepimizin oluyordur. Kimimiz şanslıyız ki çok çok yakın dostlarımız vardır, bazılarımız ise kimseye güvenemeyiz ya da güvenebileceğimiz bir kimse bulamayız. Bu kitapta da  bir arkadaş söz konusu. Fakat hayali değil yalnızca onu herkes göremiyor. Sadece ihtiyacı olanlar görebiliyorlar. Bu bir çocuk da değil. 1.80 boyunda , adı da İvan.

     İvan arkadaşının yanından ayrıldıktan sonra ayakları onu ihtiyacı olan birisinin yanına götürür. Luke. Çocuğun ismi Luke'tur. Luke teyzesi ile yaşamaktadır. Annesi alkoliktir ve sorundan başka bir şey getirmez. İvan hemen Luke ile kaynaşır ve yakın arkadaş olurlar. Bu durum titiz, düzen hastası teyzesinin hoşuna gitmez. Çünkü yeğeni hayali bir arkadaş edinmiştir ve ondan gerçek gibi bahsetmektedir. Teyze Elizabeth de oldukça zor şartlarda büyümüştür ve şimdi de hayatı o kadar kolay değildir. Elizabeth , İvan'ın ilgisini çeker . Elizabeth bir süre sonra İvan'ı görmeye başlar . Fakat onun yeğeninin görünmez arkadaşı olduğunu anlamaz. Bu andan Elizabeth'in hayatı yavaş yavaş değişmeye başlar....

   Bir geleceğiniz olmadığını bildiğiniz halde yine de  sevmeye devam ettiniz mi?
Fantastik, romantik ve duygusal bir kitap Keşke Beni Görebilseydin.

KozmokitapKitabın Adı: Keşke Beni Görebilseydin
Yazar: Cecelia Ahern
Yayınevi: Turkuvaz Kitap
Orjinal adı:If  You Could See Me Now
Çevirmen:Deniz Canefe
Sayfa Sayısı:  332
    Not: Seni Seviyorum, Aşkı Bulduğum Yer ve Anıların için Teşekkürler’in yazarından yine çok duygusal, dokunaklı ve büyüleyici bir roman.
   Elizabeth’in yaşamında her şey yerli yerindedir. Düzenli olmak onun için adeta bir saplantıdır ve yaşamında sürprizlere yer yoktur.
    Oysa kız kardeşi Saoirse, Elizabeth’le taban tabana zıttır. Kızıl saçlarını savurup, başıboş bir hayat sürerek gününü geçiren ve tanıyamadığı annesine hayran olan özgür ruhlu Saoirse başını sürekli belaya sokar. Üstelik altı yaşındaki oğlunun tüm sorumluluğunu Elizabeth’e bırakır. Elizabeth, küçük Luke’un kendi çocukluğundaki hayal kırıklıklarını yaşamaması için elinden geleni yapar. Bunu yaparken mesafeli ve duygusuz davrandığının farkındadır ama kalbini bir türlü ısıtamaz.
   Bir gün Luke eve esrarengiz bir yabancıyla gelince Elizabeth’in hayatı baştan sona değişir.
   “Kesinlikle gözyaşlarınızı tutamayacaksınız.” Glamour                                                      “Aşkın ve dostluğun masalı; elinizden bırakamayacaksınız.” Company

Kozmokitap

3 yorum:

  1. Enteresan bir kitap. Keşke her şey kitaplardaki gibi olsa! O kadar güzel anlatmışsınız ki merak ettim doğrusu!

    YanıtlaSil
  2. Enteresan bir kitap. Keşke her şey kitaplardaki gibi olsa! O kadar güzel anlatmışsınız ki merak ettim doğrusu!

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim yorumunuz için:) Hayatta herşey kitaplardaki gibi olmasa da kaçıp saklanabileceğimiz kitaplarımız var. Sevgiler♥

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.