10/30/2015

# Arkadya Bitter Yayınları # Kitap Yorumu # Pepper Winters # Tears Of Tess

Tess'in Gözyaşları ( Karanlık Serisi #1) - Pepper Winters


Kozmokitap
Sen benim olmayabilirsin ama ben giderek daha çok senin oluyorum...
Tanıtımında dolayı merakla beklediğim , yavaş yavaş okumaya karar verdiğim Tess'in Gözyaşları hızlı bir şekilde bitti . Kitap çok akıcı. Fakat okumak isteyenleri uyarmak istiyorum bol cinsellik , şiddet , tecavüz içeriyor. Kitabı okumaya başlamadan önce cinsellik içerdiğini biliyordum fakat düşündüğümden daha farklı , daha yoğun çıktı.

Kozmokitap

  Tess erkek arkadaşı ile Meksika seyahatinde iken insan kaçakçıları tarafından kaçırılır. Fransız bir iş adamı  olan Q ya köle olarak satılır.

Bir hafta önce biri bana dünyada en çok neden korkarsın diye sorsa cevabım çekirge olurdu...
Şimdi aynı soru sorulsa cevabım tek tek kelimeydi...
Satıldım.

Tess'in her ne kadar çevresine belli etmese de isyankar ve güçlü bir tarafı vardır. Köle olmayı ve Q ya itaat etmeyi reddeder.
Kozmokitap
Acaba bende bir sorun mu var? diye düşündüm. Herhalde böyle olmam çok da normal bir durum değildi. Belki de bir tedavi ya da yöntem vardı, bir nebze de olsa nefsimi köreltecek bir şey.

Q , Tess'in isyankar ve itaat etmeyen tarafını  gördükçe içindeki unutmaya çalıştığı tarafının uyandığını fark eder. Tess ise kabul etmek istemediği karanlık tarafını yavaş yavaş kabullenmeye başlar. Q dan ise hem nefret etmektedir hem de ona karşı bedeni tuhaf bir yanıt vermektedir. Yakışıklı , çekici bir adam olması bir tarafa gizemli olması ve onu çözme isteği Tess'in ona karşı ilgi duymasına neden olur.
Kozmokitap
"Bana sahip ya da efendi demeni istemiyorum. Bundan sonra bana Q diyeceksin."
"Q?"

       Hastalıklı fantezilere sahip iki insanın buluşması olarak yorumlanabilir kitap. Q kendisindeki sorunu fark ediyor ve önüne geçmeye çalışıyor. Tess ise sonunda kendi benliğini olduğu gibi kabul ediyor. Fakat kitapta aşkı bulamadım .  Belki serinin diğer kitaplarında aşk gelecektir. Unutmadan bu kitap Karanlık Serisinin ilk kitabı.
Bir bankaya gidecek ve kendimi satın almak için kredi isteyecektim. Çünkü ben karlı bir yatırımdım. 
   Gerçek hayatta da kaçırılma olaylarını ve insan ticaretini duyuyoruz ,  çok üzücü bir durum. Tess' in kaçırılması ve başına gelenleri okuyunca derinden etkileniyorsunuz . Fakat Tess'in erkek seçimi? Belki de birbirlerinin ruh eşleridir , kim bilir... Fakat karşılaşma şekilleri düşünülürse Tess'in ne derece mantıklı düşündüğü bilinemez. Ben kesin bu Stockholm sendromu diye düşünürken Tess de kendisine aynı şeyi söyledi. Dediğim gibi bu kitapta bana göre romantik bir aşktan çok tutkular ve fanteziler ön planda olsa da diğer kitaplarda ne olacağını merak ediyorum. Kitabın kapağına gelecek olursak bizdeki kapağını orjinal kapağından daha çok sevdim. Serinin diğer kitaplarında da tarzlarını bozmazlar umarım.
Q benim evimdi. Q benim efendimdi. Q benim yeni hayatımdı.


Kozmokitap
Kitabın Adı : Tess'in Gözyaşları

Yazar: Pepper Winters
Yayınevi: Arkadya Bitter Yayınları
Orjinal adı: Tears Of Tess
Çevirmen: Arzu Sarı
Sayfa Sayısı: 496
Muhteşem bir hayatım vardı. Âşıktım, mutluydum ve istediğim her şeye sahiptim. Sonra bir gün, her şey değişti. Bir adama satıldım!
   Sevgilisi Brax Cliffingstone, yıldönümlerini kutlamak için Tess Snow'u Meksika'ya götürene kadar ikisinin de geleceğe dair umutları vardı. Altın rengi kumsalların, denizin ve güneşin tadını çıkaracak, birbirlerine yeniden âşık olacaklardı. Ancak gördükleri güzel rüyanın kâbusa dönmesi uzun sürmedi. Dünyanın gölgelerinden habersiz Tess, kaçırılmış, hırpalanmış ve satılmıştı. Yeniden aydınlığa kavuşmanın bedeli ise Şeytan'la yapacağı anlaşmada, yalnızca bedenini değil ruhunu da ortaya koyması demekti. 

 Zindanımın derinliklerinde yankılanan bir fısıltı, "Gözlerindeki karanlığı görüyorum," diyordu. "O karanlık beni besliyor, o karanlık beni çağırıyor." 
Ve karanlığın tadı kanıma karıştı. Acı, artık kalbimin en tanıdık yolcusuydu.





                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.