4/12/2016

# Daniel Palmer # Görme Duyma Konuşma # Kitap Yorumu # Koridor Yayınları

Görme Duyma Konuşma - Daniel Palmer || Kitap Yorumu

Görme Duyma Konuşma - Daniel Palmer


Kitabın Adı :Görme Duyma Konuşma
Yazar :Daniel Palmer
Yayınevi : Koridor Yayıncılık
Orjinal adı : Stolen
Çevirmen :Dilan Toplu
Sayfa Sayısı : 424

   Akıl Oyunları'nın yazarı Daniel Palmer'ın kaleminden harika bir psikolojik gerilim Görme Duyma Konuşma. Beni tanıyanlar bilirler ne kadar çeşitli türlerden kitaplar okuyor olsam da en sevdiğim tür gerilim kitaplarıdır. Klasik romanlar ruhumu ne kadar besliyorlarsa gerilim kitapları özellikle psikolojik gerilimler de bir o kadar düşünmemi ve kendimi zorlamamı sağlıyorlar.

   10. yılını kutlayan Koridor yayınları kitabı okuyup yorumlamam için gönderdi. Kitap hediye4 olduğu için tarafsız olmadığımı düşünmenizi istemem. Tamamen tarafsız olarak kitabın hissettirdiklerini aktarmaya çalışacağım. (kitabın tanıtımı için: http://kozmokitap.blogspot.com.tr/2016/04/gorme-duyma-konusma-daniel-palmer-tantm.html)

Görme Duyma Konuşma - Daniel Palmer


   Daniel Palmer evli ve iki çocuk babası , gerilim kitapları yazarı. Amerika New Hampshire'da yaşıyor . Müzisyen olarak kariyerine başlayan Daniel Palmer kazayla romancı olduğunu düşünmektedir. Yazarın hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve diğer kitaplarını öğrenmek için sitesini ziyaret edebilirsiniz: www.danielpalmerbooks.com 

Tırmanma isteğini bastırmak, kalbinin atmayı bırakmasını istemek gibi bir şey. Ölmeye niyetin olduğundan değil, yaşamaya niyetin olduğundan. 

   John bir dağcı, serbest bilgisayar oyunu tasarlayıcısıdır. Eşi Ruby ile birbirlerini çok sevmektedirler. John son tırmanma yolculuğunda başlarına gelen felaketten sonra tırmanmayı bırakmış , bir süre depresyon tedavisi görmüş ve olay geride silinemeyen bir iz bırakmıştır.

Bu olaydan yaklaşık dört yıl sonra Ruby'ye kanser teşhisi koyulmuştur, cilt kanseri... Tedaviye hemen başlanması gerekmektedir ancak bir sorun vardır: Sigorta ilaç parasını karşılamamaktadır.

Benim adım John Bodine. Yirmi dokuz yaşındayım ve hayatımın aşkıyla evliyim. Ve ne pahasına olursa olsun, ne yapmam gerekirse gereksin, onun ölmesine izin vermeyeceğim.  

  Ne kadar yardım bulmaya çalışsa da John tedavi parasının tamamını bulamaz. Eşinizi kurtarmak için sınırları ne kadar zorlarsınız?  John eşinden vazgeçmemek içim kimlik hırsızlığı yaparak sigortayı dolandırmaya çalışacaktır. Ne yazık ki işler hiçbir zaman planlandığı gibi gitmez. John ve Ruby için de tam her şey yolunda derken gelen bir telefon ile sırf onlar için değil çevrelerindeki insanlar için da hayat cehenneme dönmek üzeredir.

Görme Duyma Konuşma - Daniel Palmer

    Gerilim kitaplarını okumaya başladığımda hemen alıcılarım açılır ve ilk sayfadan itibaren olayları analize başlarım, her okuduğum karakter de benim için potansiyel suçludur. Bu kitabı okumaya başladığımda olan her olayı kayda başladım ve ne olacak , ben olsam ne yapardım derken kitabın nasıl bittiğini anlamadım. Sürükleyici ve ilginç bir kitap Görme Duyma Konuşma. Okurken telefondaki kişinin kim olduğunu tahmin ettim. O konuda kitabın sonunda çok şaşırdığımı söyleyemeyeceğim. Benim aklımdaki son ve olaya karışan karakterlerin daha karmaşık olmasını beklerken düşündüğümden daha basit sonlandı kitap. Yine de her şeye rağmen kitabı beğendim. Ruby ya da John yerinde ben olsaydım kesinlikle onlar gibi davranmazdım....




                                                            Kozmokitap

2 yorum:

  1. Kitap tasarımı da çok hoş. Uzun zamandır gerilim kitapları okumuyorum tam zamanı gibi :)

    YanıtlaSil
  2. hahah aynı bensin yaa :D benim için de herkes potansiyel suçludur özellikle de en yakınlar :) instagramda yazdıklarını görünce merak etmiştim şimdi daha da ettimm gerilimse bi de Koridorsa tadından yenmez :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.