11/29/2016

# Hyperion Kitap # Kasie West # Kitap Yorumu

Dönüm Noktası - Kasie West

Kozmokitap


 
   Okumayı çok istediğim kitabı bir hevesle aldım , aldığım gibi de okuyamadım. Araya o kadar çok kitap soktum ki neden böyle yaptım bilemiyorum. Şimdi kitabı bitirdikten sonra bu şekilde davrandığım için pişmanım. Kitap o kadar akıcı ve etkileyiciydi ki bu durum itiraf etmeliyim ki beklentimin çok çok üzerinde idi.

  Yazarın anlatım dili o kadar akıcı ki kitabı bırakmak istemiyorsunuz; konu da bir o kadar ilginç olunca !... Ohhh değmeyin keyfime)))

   Kİtabımızın ana karakteri Adiison. Henüz liseye giden bir genç kız. Bu genç kızı diğerlerinden ayıran bir özelliği var. Daha doğrusu Addison' un yaşadığı yerdeki insanlar biraz farklı. Yerleşke denilen bir yerde yaşıyorlar ve hepsinin özel yetenekleri var. Addison bir ayrıştırıcı. Bu da ne demek derseniz, Addison bir karar vermesi gerektiğinde geleceğe bakıp hangi kararın kendisi için en iyi olacağına karar veriyor. Gördüğünüz gibi bu yetenek bir ikilemde kaldığı zaman ve kendi geleceği için işe yarıyor. Bizim de böyle güçlerimiz olsa hiç de fena olmazdı....

Addison'un anne ve babası boşanmaya karar verirler ve ondan bir karar vermesini beklerler. Annesi ile mi kalmalı yoksa babası ile normal insanların arasına yerleşip orada mı kalmalıdır? Bu ikilemde karar vermek için kızımız özel yeteneğine başvurur.

  Biz de kitapta sırası ile bu iki olası geleceği okuyoruz. İki gelecek de kitapta sırası ile birbirine paralel ilerliyor ve itiraf etmeliyim ki ikisi de çok heyecan verici.....

   Eğlenceli ve sürükleyici anlatımı olan kitabı çok sevdim. Kitabın devamı olduğunu duydum. Umarım yayınevi biz okuyucuları çok bekletmeden devam kitabı da çevirip yayımlar......



Kozmokitap
Kitabın Adı :Dönüm Noktası
Yazar :Kasie West
Yayınevi :Hyperion Kitap
Orjinal adı :Pivot Point #1
Çevirmen :Güneş Becerik Demirel
Sayfa Sayısı :300


Trevor, dudaklarıma yapışıyor ve yalnızca cümlemi değil nefesimi de kesiyor. Yüzümü ellerinin arasına alıyor ve dudaklarını yavaşça benimkilerin üzerinde gezdiriyor. Vücudumdaki bütün sinir uçları elektriğe kapılmış gibi.
Sonra geri çekilip gözlerimdeki ifadeyi inceliyor. Beni tekrar kendine çekmeden önce, "Beni kaybetmedin," diyor. Tam onu bütün gün boyunca öpebileceğime karar verdiğim anda, "Addison?" diyor.
"Evet?" "Ya bu, bir Araştırmaysa?" diye soruyor.
Kaskatı kesiliyorum. "Ne?"
"Bunu daha önce hiç düşündün mü? Ya şimdi içinde bulunduğumuz bu an, gerçek değilse? Ya sadece olasılık dâhilindeki bir hayali görüyorsan?"




                                                     

7 yorum:

  1. kitap okumayı istiyorum fakat hiç vaktim olmuyor ne zaman başlasam yarım kalıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bazen yemek yaparken bir taraftan da kitap okuyorum. Aslında isteyince her gün 5 dakika olsun zaman ayırabiliriz diye düşünüyorum.

      Sil
  2. İki olası gelecek fikri hoşuma gitti. Kapağını da sevdim zaten :)

    YanıtlaSil
  3. Varsa bu yetenekten ben de isterim 😂

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.