1/20/2017

# Arunas Yayınları # Kitap Yorumu # Nar Çiçeği # Zeynep Saraç

Nar Çiçeği - Zeynep Saraç || Kitap Yorumu

kozmokitap

"Kalbinin en kırılgan yerini korumayı bıraktığın gün kalbine kavuşacağın gündür.
 Kalbine !
Kalbin her neredeyse... "

   Nar Çiçeği Zeynep Saraç'ın okuduğum ilk kitabıydı. Kitabı instagramda kalabalık bir grup olarak fidan yaparak okuduk. Çok eğlenceli oldu kalabalık bir grup ile okumak . Muhabbetin dibine vurduk ve gruptaki herkes kitaba bayıldı.

   İnstagramdan beni takip edenler paylaşımlarımı ve kitap hakkındaki düşüncelerimi okumuşlardır. Bir süredir internet sıkıntısı yaşadığım için blogda istediğim gibi yazı paylaşamadım. Bu kitabın yorumunu girmem de bu nedenle aksadı. Yaşanan aksiliklerden dolayı siz takipçilerimden özür dilerim.....

kozmokitap


   Nar Çiçeği romantik bir kitap ve başladığım zaman aklım hep kitapta kaldı. Gece çok uykum geldiği zaman bile kitabın başından kalkmak istemedim. Yazarın anlatım tarzı dışında duygu aktarımı da çok başarılı. Karakterlerin hissettiklerini okuyucuya çok güzel yansıtıyor ki bu da kitabın başarısını kat ve kat arttırıyor.

   İpek üniversite son sınıfta bir genç kızdır ve kitabı onun anlatımı ile okuyoruz. Birbirlerini tamamladıklarını düşündükleri ve sonsuz güvendiği erkek arkadaşı okulun kapanmasına günler kala İpek'i terk eder. Üzgün olarak eve gelen İpek , karşı komşularını evlerinde bulur ve onun İpek'e bir teklifi vardır: Oğlu Demir ile evlenmelerini ister. İpek ise hiç düşünmeden "evet " der....

        "Aynadaki yüzüne baktığın sırada bir an gelir ve anlarsın ; asıl aynanın yüzün olduğunu. " 

   Demir İpek'in çocukluk arkadaşı aynı zamanda en yakın dostudur. Tabii bir zamanlar.... İpek'in hatırlayamadığı bir olay nedeni ile iletişimleri kopar ve İpek'in tabiri ile birbirlerinden nefret ederler. Ve bu iki insan artık evlenecektir!....

  İnatçı mı inatçı İpek, gururunu ön planda tutan Demir... Bu iki gencin önündeki tek engel yine kendileri... İnsan çevreden gelen her zorluğu aşar , hele ki birbirlerinden destek alıyorlarsa... Ancak insanın aşamadığı tek engel kendisidir ve bu iki gencin önündeki tek engel yine kendileri , içlerindeki aşamadıkları sorunlarıdır.

kozmokitap

  Bu iki gencin evliliği nasıl olur dersiniz? Sorunlarını aşıp mutlu olmayı başarabilecekler mi? Her zaman dediğim gibi sorunların büyük bir bölümü iletişim kopukluğundan kaynaklanmaktadır.  Siz siz olun başkalarının ne düşündüğünü tahmin etmeyin, bildiğinizi düşünmeyin. Akıl okuma henüz keşfedilmedi:))))

   Romantik, duygusal, eğlenceli ve hızlı okunan bir kitap Nar Çiçeği . Ben kitabı çok sevdim. Okumanızı tavsiye ederim.....







Kitabın Adı : Nar Çiçeği
Yazar :Zeynep Saraç
Yayınevi :Arunas Yayıncılık
Sayfa Sayısı :448


"Ya benden gerçekten nefret et ya da sev! Ama bu ikisinin arasında bırakma!" "Bir his var kalbimin en derinlerinde. Bir adı yok. Aşk değil, sevgi de değil. Her nefesimde benimle beraber büyüdü Onun bana reva gördüğü ve sebebini asla söylemediği nefrete rağmen kaderimin bir parçası olduğuna inandığım çok güçlü bir his." Eğer kalbinde gizli bir duygu varsa onun yanında ummadığın bir cesaret ve beklemediğin bir deprem gizlenir.
Bazen gerçekten yaşamak için nefes alırken ölmek ve o depremi başlatmak gerekir. Ceylan ile güldüren, Bir Parça Masal ile kalbimizi fetheden yazar; Nar Çiçeği ile aşkın en kırılgan ve fırtınalı haliyle baş başa bırakıyor bizi. Karakterleri, olay örgüsü ve bilhassa finaliyle akıllardan çıkmayacak bir kitap.


                                                            Kozmokitap

2 yorum:

  1. Kitap sunumlarınız ve fotoğraflarınız harika tebrik ediyorum, artık takipteyiz, bize de bekleriz

    http://hedefbodrum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hemen size de uğruyorum.

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.