6/13/2017

# Doruk Ateş # Ez-De Yayınları # Kitap Yorumu # Ölü Doğanlar

Ölü Doğanlar - Doruk Ateş || Kitap Yorumu

kozmokitap

Polisiye kitap okumayı her zaman çok sevdim. Bazı polisiye kitaplar çerezlik oluyor. Anında tüketiyorsunuz ve bitiyor. Adrenalin yükseltiyor bir- iki saat , hepsi bu. .. Ölü Doğanlar ise öyle değil. Yavaş yavaş , sindire sindire okunması lazım, yoksa hazımsızlık yapar.

    Kitap bir Ankara polisiyesi. Olaylar Çincin Bağları ve etrafında gelişiyor. Narkotik komiseri Yakut ve yardımcısı Volkan Cebeci Asri Mezarlığına uyuşturucu operasyonu yaparlar. Bu operasyonda ölen ve yakalananların polis ve asker olduğu ortaya çıkar. Bir de tuvalette bulunan bir ceset vardır. Emekli komiser Kolombo. .. Komiser Yakup bu uyuşturucu soruşturmasından alınıp Kolombo 'nun cinayet soruşturması verilir. Bu soruşturma ile birlikte hiçbir olayın ve kimsenin aslında göründüğü gibi olmadığı fark ediliyor. Uyuşturucu, cinayet, işkence, çocuk kaçırma, ölü bebekler, polisler, askerler, çizgi film karakterlerinin ismini alan kötü adamlar ....

  Kitabı soluksuz okudum. Yazar öyle bir kurgu yaratmış ki olaylar tahmin sınırlarını aşıyor ve ne olacak, suçlu kim ya da kimler , hmmm 🤔 bu olabilir mi demekten başka birşey yapamıyorsunuz. . Favori yazarlarımın arasına büyük bir mutlulukla bir yazar daha eklendi . Kitap öyle bir yerde bitiyor ki devamını bir an önce okumak istiyorum diye çığlık atıyorsunuz .

  Tavsiyemdir okuyunuz, okutunuz :))


kozmokitap
Kitabın Adı :Ölü Doğanlar
Yazar :Doruk Ateş
Yayınevi : Ez-De Yayınları
Sayfa Sayısı :416


"Tek hakları vardı! Ya doğmayacaklardı, ya ölmeyeceklerdi..."

Doruk ateş, "Mabet"in ardından "Ölü Doğanlar" ile yine sahnede.

Şehrin en gizemli uyuşturucu çetesinin peşinde olan Narkotik Başkomiseri Yakup, mezarlıkta onu neyin beklediğinden habersizdir. Önce çatışma çıkar, vurulur ve geçmişine uzanan kirli şebekenin üzerindeki örtü kalkar. Sonrası çok daha karanlık, çok daha mide bulandırıcıdır. Her ipucu onu Genç Cumhuriyet'in ilk varoşlarına, başkentin suç krallığının içine, insanların hakkında konuşmaya bile çekindiği Çinçin Bağları'na götürür.

Roman boyunca ev ev, sokak sokak gerilimi yaşayacak, o renksiz, sessiz, dilsiz gecekonduların içinde akıllara durgunluk veren yaşamlara tanıklık edeceksiniz. Sonunda, hayatın anlamsızlığını, insanların ölüm karşısındaki çaresizliğini en iyi anlatan mekana; Cebeci Asri Mezarlığı'na gideceksiniz. Siz de onlarla beraber ölmek isteyeceksiniz.

"Onlar ölümü seçti!"


                                                            Kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.