1/26/2018

# Arkadya Yayınları # Hazel Gaynor # Kitap Yorumu # Sisli Hatıralar Rıhtımı

Sisli Hatıralar Rıhtımı - Hazel Gaynor || Kitap Yorumu

Sisli Hatıralar Rıhtımı - Hazel Gaynor

 
   Titanik'ı bilmeyen yoktur sanırım. Bu görkemli gemi ve başına gelen felaket hakkında birçok film , belgesel yapıldı , kitaplar yazıldı . Her birinde tekrar tekrar o anları yaşadık , insanların trajedilerine tanık olduk. O insanlar ve kaybolan umutları için üzüldük , fark etmeden gözyaşlarımız inci misali döküldü yanaklarımıza. Empati yeteneğimizi sonuna kadar kullanıp acıları tüm hücrelerimizde hissettik. Hazel Gaynor 'da Sisli Hatıralar Rıhtımı'nda bizi yine o muhteşem gemiye ve unutulmaz trajediye götürüyor.

Sisli Hatıralar Rıhtımı - Hazel Gaynor

    Gerçek olay ve karakterleri kurgu ile birleştirerek harika bir kitap ortaya çıkmış. Hazel Gaynor gerçek olaydan yola çıkılmış ve kardeşlerin de gerçek olması kitabı daha çok sevmeme ve buğulu bir gözle okumama yol açtı.

    İrlanda'nın Mayo şehrinden Amerika'ya gitmek için Titanic ile yola çıkan on dört İrlanda göçmeninden ilham almış yazar. "Addergode On Dörtlüsü" olarak bilinen bu grup hakkında yazar kitabın sonunda okuyucuyu bilgilendiriyor. Ayrıca bir internet sitesi de belirtmiş "www.mayo-titanic.com" sitesinde Mayo şehrindeki Lahardene Köyüne gidip, oradaki yollarda yürüyebilirsiniz.

Sisli Hatıralar Rıhtımı - Hazel Gaynor
 
  Kitaptaki baş karakterimiz Maggie. Maggie annesi öldükten sonra Amerika'dan gelen teyzesi onu alacaktır. Amerikaya gitmek için de Titanic ile yola çıkacaklardır onlar ve köylerinden on iki kişi daha. Umut ile hayaller ile yola çıkarak geride sevdiklerini bırakarak Titanic'i Maggie'nin gözünden görmek ve insanların heyecanına tanık olmak da güzeldi.

   Kitap iki zamanda geçiyor, 1912, Titanic'in ilk yolculuk zamanı; 1982, Maggie'nin torununun sözleriyle o zamana kadar gizli kalan bütün hikayeyi anlattığı zaman.

   Ruha dokunan, sevgi, özlem, acı dolu bir kitap Sisli Hatıralar Rıhtımı .

   Hazel Gaynor kalemi ile okuyucunun duygu teline dokunmayı başarıyor. Üstelik kitabın sonunda yazarın eksik kalan noktaları tamamlaması benden tam puan aldı hele sonu beni hem şok etti hem de çok mutlu etti.

   Bu duygu yüklü kitabı okuyun ve okutun diyorum...







Kitabın Adı :Sisli Hatıralar Rıhtımı
Yazar :Hazel Gaynor
Yayınevi : Arkadya Yayınları
Orjinal adı :The Girl Who Came Home
Çevirmen : Filiz Çakır
Sayfa Sayısı :400


En büyük hikâyeleri zaman anlatır, kaybolan hayallerinizi ise kalbiniz...

İrlanda 1912... Küçük bir köyün on dört sakini, Amerika'da daha iyi bir hayat kurma umuduyla rüyalar gemisi Titanic ile denize açılır. Ancak bu yolculuk, on yedi yaşındaki Maggie Murphy için acıdan ibarettir. Geleceği, bilinmeyenlerin ülkesine bağlıyken kalbi İrlanda'da, ardında bıraktığı sevdiğindedir. Batmaz denilen gemi okyanusun serin sularına gömüldüğünde, Maggie çok az sayıda kurtulan yolculardan sadece biridir.
Amerika'da bir hastanede tek başına gözlerini açtığında hatırladığı şey, gemi batarken ortalığı kaplayan o korkunç gıcırtı sesi ve buz gibi suda donarak hayatını kaybeden masum insanların çığlıklarıdır... Hayatta artık tek başına yaşam mücadelesi verecek olan Maggie, bir daha o korkunç olaydan bahsetmemeye kararlıdır.

Chicago 1982... Babasının acı kaybıyla yasa boğulan GraceButler, artık hayatına yön vermek zorunda olduğunun farkındadır. Çok sevdiği büyük büyükannesi Maggie, tüm hayatı boyunca kalbinde taşıdığı Titanic hakkındaki içini sızlatan acıyı onunla paylaştığında, Grace artık nasıl bir yol izlemesi gerektiğini biliyordur. Belki de artık hayaletlerden kaçmak yerine onlarla yüzleşmesi gerekiyordur...


                                                            Kozmokitap

1 yorum:

  1. Titanic ile alakalı hiç okumamıştım. Kenara not edildi. Kalemine sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.