3/09/2018

# Barut # Kitap Yorumu # Müptela Yayınları # Nehir Erdem

Barut - Lodos'un Oğulları || Nehir Erdem || Kitap Yorumu

Barut - Lodos'un Oğulları

Aslen Trabzon doğumlu olan Nehir Erdem yazar olmasının yanı sıra senarist aynı zamanda. Dizi seyretmeseniz bile reklamlarına denk gelmişsinizdir. Son zamanlarda adından en çok söz edilen dizi " Sen Anlat Karadeniz " dizisinin senaristi Nehir Erdem.

  Asını çokça duysam da kitaplarını okumak bir türlü nasip olmamıştı yazarın. Şimdi kitabı bitirince düşünüyorum da keşke daha önce tanışsaydım Nehir Erdem'in kalemi ile . Öyle esprili bir anlatımı var ki yazarın, kitabın nasıl bittiğini anlamadım , kah kah kih kih bitti kitap. Hatta bazı yerlerde gözlerimden yaşlar geldi gülerken.

  Kızın arkasından sırıtan Murat , ensesini kaşırken bilmiş bilmiş başını salladı. 
" Barut Reis'in Cesur Fare'yle imtihanı ... Çok yakında LODOS ekranlarında... "

Mustafa... Çabuk öfkelendiği ve hemen parladığı için Barut Reis'dir lakabı. Hayatı ve en büyük aşkı denizlerdir. Her ne kadar öfkeli bir karakter olsa da gemi mürettebatı onu çok iyi tanımaktadır ve hepsi bir aile gibi olmuşlardır.

  Leyla .... Namı diğer Cesur Fare.... Onu kovalayan adamlardan kaçarken bir sandığa saklanır ve bu sandık da gemiye yüklenince Lodos'un kaçak yolcusu olmuş olur.

  Kaçak yolcu ve gemi mürettebatının yolculuk boyunca olan diyalogları okunmaya değerdi. Müthiş komik ve eğlenceli bir serüven oldu benim için Lodos ile seyahat.

Barut - Lodos'un Oğulları


  Bir taraftan komik diyaloglar , bir taraftan ne olacak bu Barut ve Cesur Farenin hali derken , diğer taraftan Leyla'nın peşindeki adamlar ve ne istedikleri var tabii. Sırf bunlarla bitmiyor ki olaylar... Gemideki her mürettebat ayrı bir roman konusu. Tiryakisi , korsanı, filintası... Lodos Oğulları serisinin diğer kitaplarında bu karakterleri de okuyacağımızı düşünüyorum. Her biri hem çok eğlenceli hem de çok gizemli. Kitapta sakladıkları sırlar hakkında küçük tüyolar verse de konuyu tam açıklamadığı için merakta kaldım. Aklımda her zamanki gibi binlerce teoriler uçuşuyor. Umarım fazla bekletmeden yakında diğer kitapları da okumaya başlarız.

  "Saçma olan aşk değil , Cesur Fare . Saçma olan  aşkı cümlelere sığdırıyor olmak. "
  Yüzüne değen o nefesle soluğu kesilen Leyla , okuduğu onca aşk kitabı içinde , aşkı bu şekilde tanımlayan erkek karakterler var mıydı diye düşündü ama bulamadı.
 Aşkın cümlelerle anlatılamayacağını savunan adam , aşkı tek cümlede anlatmıştı . 

  Eğlenceli , sürükleyici , macera dolu , kahkahalarla okuyacağınız bir kitap arıyorsanız bu Karadeniz uşaklarının başrolde olduğu kitabı okuyun derim.








Barut - Lodos'un Oğulları
Kitabın Adı : Barut - Lodos'un Oğulları
Yazar : Nehir Erdem
Yayınevi : Müptela Yayınları
Sayfa Sayısı : 640


Onu takip eden ölümden kaçmak için sığındığı LODOS gemisinde, kaçamayacağı kadar büyük bir aşkın içine düşecekti Leyla. Düşecekti düşmesine de sevdiği adamın canı uğruna susacaktı da, o çok sevdiği aşk masallarının, o çok sevdiği sözüne rağmen…
   “Önce kaderin sever, sonra yüreğin.” 
 Barut Reis ise yüreğini fırtınadan fırtınaya salan kızıl ateşin suskunluğu karşısında çaresizdi. Bir yanda onu adalete teslim etmesi için zorlayan yasalar, diğer yanda onu Barut Reis yapan düsturu…
 “Koruyamayacaksan sevmeyeceksin.” 
 “Benim bir adım var,” diye diklendi kadın.
 “Ve?” deyip bunu hiç umursamadı adam.
 “Ve bana adımla seslenmeni istiyorum.”
Barut Reis o an kahkaha atabilirdi. Tek konu bu kalmıştı öyle mi?
 “Sence benden bir şey isteyecek konumda mısın?
Gemimde kaçak yakalandın, bilmem farkında mısın?
Üstelik seni her an denize atıp, üstünden tam yol ileri devam edebilirim…”
 “Olsun. En azından arkamdan dua ederken
adımı söylemeniz lazım.
Sonuçta kime dua ettiğiniz önemli.”

                                                            Kozmokitap

3 yorum:

  1. Çok beğenerek ve kahkaha atarak okudum. En kısa zamanda yeniden okuyacağım :)

    YanıtlaSil
  2. Bak şimdi Karadeniz Uşağu dedun ilgimi çektun hemenn :)))

    YanıtlaSil
  3. Yine ilginc bir kitap 😊

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.