7/10/2018

# Bir Kalbin Çöküşü # Kitap Yorumu # Stefan Zweig # Zeplin Kitap

Bir Kalbin Çöküşü - Stefan Zweig || Kitap Yorumu

Bir Kalbin Çöküşü



   Kısacık bir öykü Bir Kalbin çöküşü. Daha önce Zweig okuyanlar bilir , yazar ın kısacık eserleri bile kapkalın romanlardan daha fazla, daha yoğun duygular içerir. Öyle ki o duyguları , o depresif çıkmazları tüm hücrelerinizde hissedersiniz. İki üç cümle ile basitçe ifade edilecek bir konuyu alır yazar, bize öyle derin psikolojik tahlillerle dolu bir novella haline getirir ki kitap biter etkisi bitmez...

  Bu kitabında Stefan Zweig bir aile babasını anlatıyor. Küçük yaşta çalışmaya başlayan bu adam yıllar boyunca gece-gündüz demeden çalışır. Sırf ailesi mutlu olsun, yüzleri gülsün, hiç eksikleri olmasın diye. Kendisi yorgunluktan zor ayakta dursa da ailesinin mutluluğu ve refahı herşeyden önce gelir onun için. Bu satırları okurken bu adam kah sizsinizdir kah babanız. Onun sizler için ne kadar yorulduğunu düşünür ona minnet duyarsınız. Gittikleri bir tatilde bu yaşlı adam eşi ve kızının kendisinden uzaklaştığını fark eder. Bir olay sonrasında da kendisini , onları ve hayatını sorgulamaya başlar. Biz de kitapta bu zorlu süreci okuyoruz.

  Yine nefis bir Zweig ziyafeti çektim. Her kitapta yazarın kalemini daha fazla sevmeye başlıyorum. Tereddütü olanlar için de ekleyeyim çeviri ve basım çok iyiydi .



Bir Kalbin Çöküşü
Kitabın Adı : Bir Kalbin Çöküşü
Yazar : Stefan Zweig
Yayınevi : Zeplin Kitap
Orjinal adı : Untergang Eines Herzens
Çevirmen : Duygu Bolut
Sayfa Sayısı : 54


STEFAN ZWEIG, BU UZUN ÖYKÜSÜNDE BİZLERİ TEKRAR BİR OTELE GÖTÜRÜYOR. ADI SALOMONSOHN OLAN YAŞLI ADAM ON İKİ YAŞINDAN BERİ ÇALIŞMAKTA, KENDİ MUTLULUĞUNDAN ÇOK AİLESİNİN MUTLULUĞUNU DÜŞÜNMEKTEDİR. KARISIYLA VE ÖZ KIZIYLA OLAN İLETİŞİMİ ÇOKTAN KOPMUŞTUR. ONLARIN GÖZÜNDE YALNIZCA BİR NESNEYE, BİR YÜKE DÖNÜŞTÜĞÜNÜ HİSSETMEKTEDİR. YAŞLI ADAMIN KAYGILARI PARANOYAYA DÖNÜŞECEK VE ARTIK KALBİ ÇÖKTÜĞÜNDE, HER ŞEYİN FARKINA VARACAKTIR. 




                                                            Kozmokitap

2 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.