2/25/2019

# Kitap Yorumu # Pegasus Yayınları # Sebastian Fitzek

Terapi - Sebastian Fitzek


Terapi

En zeki insanlar bile arada sırada çok budalaca ve gülünç , mantıksızca davranış biçimleri gösterirler. 

  Ocak ayında Kıymık kitabı ile tanıştım Sebastian Fitzek'in kalemi ile . Yazarın kalemi ile tanıştıktan ve o muhteşem hayal gücünü gördükten sonra neden bu kadar sevildiğini anlamış oldum. Yazarın kitaplarını seri halinde %50 indirimli bulmuşken almıştım ve her ay bir tanesini okuyacağım. Art arda okuyup sıkılmamak için:)) Bu ay sıradaki kitap Terapi idi . Elime alıp okumaya başlamamla birlikte sanki hipnotize olmuşçasına kitabın başından kalkamadım ve hızlıca bitti kitap. Kıymık'tan daha da sürükleyici olduğunu söylemeliyim.

Tıbbi-gerilim , psikolojik- gerilim kitapları her zaman ilgimi çekmişlerdir. Piyasada bu türden fazlaca bulunsa da ağız tadı ile okunacak çok fazla olmuyor maalesef. Ya gerilim dozu az geliyor ya da çok kolay tahmin ediliyor. Bu kitap ise tam kıvamında idi.

Viktor bir psikiyatristtir. Josy adında on iki yaşında bir kızı vardır. Josy sürekli hastalanmaktadır ve kesin tanısı koyulamamaktadır. Viktor onu yine doktora götürdüğü bir gün Josy kaybolur ve bir daha da bulunamaz.

Aradan dört yıl geçmiştir ve hala Josy'den bir iz yoktur. Viktor kızının arkasından çalışmaya devam edemez ve işinden ayrılır. Bir röportaj teklifini kabul eder ve ham yalnız kalmak hem de röportaj için vereceği cevapları hazırlamak üzere ailesinin adadaki evine gider.

Tahmin etmekle bilmek arasında yaşam ve ölüm bulunmaktadır.

Bu evde Anna ismimde bir kadın gelir Viktor'un yanına . Ona tedavi olmak istemektedir. Vİktor onu göndermek istese de kadının hikayesi ona ilgi çekici gelir. Bu hikayenin kızının kayboluşu ile arasındaki benzerlik ta onun bu olayın üzerine gitmesine sebep olur...

Yazarın ilk kitabından tarzını az çok çözdüğüm için bu kitabı okurken aslında hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını aklımda tuttum. Ne kadar bir çok şeyi tahmin etsem de yazar ne merakımın azalmasına izin verdi, ne de sıkılmama. Son sürat  ,hiç mola vermemecesine okudum kitabı.

Olay tahlilleri , karakter analizleri ,karakterlerin olaylara verdiği tepkileri muhteşem olarak kaleme almış yazar. Kitap ve işleyiş biçiminden de okuyucu profilini çok iyi anladığı ve okuyucunun beklentisini nasıl karşılayacağını bildiğini çıkarıyorum. Sonuç olarak muhteşem bir kitap çıkmış ortaya. Tavsiye kitaplarımın arasına ekliyorum kitabı ...


Umut, insanın ayağına batan bir cam kırığı gibidir. Ayağında bulunduğu müddetçe, attığın her adımda canını yakar. Çıkarılıp atıldığında ise bir müddet kanar, iyileşmesi biraz zaman alır fakat sonunda yürümeye devam edersin.


Kitap Hakkında Övgüler  :

"Sebastian Fitzek'in Terapi'si, karakterlerinin iç dünyalarındaki gerilimleri ve konu ile tempo arasındaki etkileşimi çok iyi yakalayan sofistike ve edebi bir gerilim. Doğrudan, rahatsız edici ve akıcı bir üslupla yazılan bu kitap, eline entrika dolu bir polisiye alıp yatağa kıvrılarak kitap okumayı sevenler ve daha derin bir anlayış düzeyine ulaşmak isteyenler için eşi bulunmaz bir kitap."  -John Katzenbach-

"Terapi, aslında akıl almaz bir muamma içinde saklı bir bilmece. Okuyucunun elinden bırakamayacağı ve onu sürekli tahminler yapmaya zorlayacak bir gerilim. Psikolojinin ve gerilimin büyüleyici bir karışımı." -Paul Carson-

"Altında yatan gotik gerilim öğelerinin okuyucuyu tahmin edilmesi imkânsız bir sona doğru götürdüğü dâhiyane bir psikolojik gerilim." -Publishers Weekly-

"Bu yıl içinde okuduğum en iyi suç romanı, insanı kendine esir eden bir hikâye." -The Bookseller-

"Her sayfayı eliniz heyecandan titreyerek çevireceksiniz." -Alex Dengler, Bild-

Terapi - Sebastian Fitzek

Kitabın Adı :Terapi
Yazar :Sebastian Fitzek
Yayınevi :Pegasus Yayınları
Orjinal adı :Die Therapie
Çevirmen : Atilla Dirim
Sayfa Sayısı :320


Kendinizle yüzleşmeye hazır mısınız?

Tanık yok.
12 yaşındaki Josy tanımlanamayan bir hastalığın pençesindedir. Doktor muayenehanesindeki tedavisi sırasında, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur. Dört yıl sonra, Josy'nin babası psikiyatrist Viktor Larenz, bu trajediyle başa çıkabilmek için Kuzey Denizi'nde bir adada inzivaya çekilmiştir.
Ceset yok.
Bir gün güzel bir yabancı, ona sürpriz bir ziyarette bulunur. Anna Spiegel olağandışı bir şizofreni türünden muzdariptir: Kitaplarında yarattığı karakterler gerçek hayatta karşısına çıkmaktadır. Son romanında da, tanımlanamayan bir hastalığa sahip küçük bir kızın, ardında hiç iz bırakmadan ortadan kayboluşunu yazmıştır.

Kız nerede?
Anna'nın hayalleri Josy'nin son günlerini anlatıyor olabilir mi? Viktor, istemeden de olsa, kızının kayboluşunun ardındaki sırrı çözmek için, son şansı olarak Anna'yı hastası olarak kabul etmeye razı olur. Ama kısa bir süre sonra, geçmiş su yüzüne çıktıkça, terapi seansları çarpıcı bir şekilde değişir - hem de korkunç sonuçlarla birlikte.




Sebastian Fitzek :




1971 doğumlu Alman gazeteci ve yazarın tam adı Sebastian Fitzek David'dir. Fitzek'in kitapları 24 dile çevrildi ve dünyada 8 milyondan fazla sattı . Almanya'nın en başarılı gerilim yazarlarından biridir.







Yazarın okuduğum kitapları :

*Kıymık

*Göz Koleksiyoncusu 

*Göz Koleksiyoncusu

* Uyurgezer




                                                     

3 yorum:

  1. Tahmin etmekle bilmek arasında yaşam ve ölüm bulunmaktadır.... sözü çok etkiyici...
    Övgüler kısmını ilk defa geniş gördüm.Not aldım.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Yine güzel bir tavsiye sayende okunacaklar listem uzuyor 😊

    YanıtlaSil
  3. Gerilim pek benlik değil ama konu ilgi çekiciye benziyor...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.