2/26/2019

# Deniz Mavi # Feniks Kitap # Kitap Yorumu # Sonra Gitti...

Sonra Gitti... - Deniz Mavi

Sonra Gitti...

Adam" Aşkın seni çok daha güzelleştireceği kesin." dedi.
"Bir gün olursam fotoğraf gönderirim. " dedi kız.
"Belki de aynı karede oluruz. " dedi adam.
Sonra gitti.     

Yeni bir yazar, yeni bir kitap , yeni okuma heyecanı ... Feniks Yayınlarının 2019 yılının ilk kitaplarından Sonra Gitti...  Arka kapak yazısı ile beni etkileyen kitabı büyük bir heyecan , merak ve aynı zamanda endişe ile okumaya başladım .

    Şimdi her şey güzel giderken bu endişe de nereden çıktı diyebilirsiniz . Yeni bir yazarı ilk okumaya başladığımda kim ne derse desin bu endişeyi hep duyuyorum. Eskiden sadece merakla okumaya başlardım. Şimdi ise bir endişe oluyor. Nedenine gelirsem birkaç sene önce bir kitap okumuştum .Yine ilk kitaplardan bir tanesiydi. Kitabın başlangıç kısmı çok güzeldi. Yazan kişi güzel bir konu yakalamış ve konuya güzel bir yerden giriş yapmıştı. İki ya da üç bölüm devam etti bu . Şu anda tam hatırlamıyorum. Daha sonra ise bu ambiyans tepetaklak oldu. Kitabı yazan kişi bu güzel konuyu çöpe atıp kendi iç sesine yoğunlaştı ve onları yazmaya başladı. Felsefe yapmaya , edebiyat parçalamaya çalışmış fakat olmamıştı . Bunu ona da söyledim. Kitap baştaki gibi devam etseydi şahane bir kitap olabilirdi diye. Bana verdiği cevap da o böyle olmasını istemiş , tarzı oymuş  yani ben anlamamış oldum... Neyse işte bu olaydan sonra tereddütlü yaklaşıyorum ilk kitaplara. Sonuçta benim ömrümden zaman gidiyor bu kitapları okurken ve hayatımı güzel geçirmek ve boşa harcamak istemiyorum.





  Bu kadar olumsuz duyguyu sizlerle paylaştıktan sonra "Sonra Gitti..." hakkında da kötü düşündüğümü zannetmeyin. Yazarın anlatım tarzını , duygu aktarımını  çok sevdim. Birebir karakterlerin duygularını aldım. Anlatım da şiirsel olunca kitap aktı gitti.

  Bir kitabı okutan konu olduğu kadar yazarın tarzıdır aynı zamanda. Bazı kitaplar okudum ki karakterlerden nefret etsem de kitabı çok sevdim çünkü karakterlerden nefret etmemi sağlamasını ve duyguyu bana yansıtmasını da yazarın bir başarısı olarak görüyorum ben ,her ne kadar bazı yazarlar bu konuyu yanlış anlasalar da. Empati yapabilecek kadar duyguları bize vermişlerdir aslında , bu başarıdır bana göre .

 "Sonra Gitti..." de baş karakter bir kadın ... Deniz ... Yirmi beş yaşında ... Sevgiye hasret aslında , çünkü onun ruhunu doyuracak bir sevgi ile karşılaşmamış. Hayatını hep başkalarını mutlu etmeye adamış. "Onlar mutlu olsun yeter " mottosu olmuş Deniz'in. Kendisini hep ikinci sırada bırakmış , böyle olunca da mutluluğu yakalayamamış. Bir gün internette bir sohbet programında "Merhaba " yazısı gelesiye kadar...

Sonra Gitti


Hiç görmediğiniz birisini sadece yazışma ile sevebilir , onlara bağlanabilir misiniz? Deniz bağlanıyor , seviyor . Onunla kendisi oluyor , her düşüncesini paylaşıyor ve ruh ikizini bulduğunu sonunda mutlu olacağını düşünüyor. Hayat bu kadar basit olabilir mi?

 Deniz mutludur , hayatında belki de ilk defa tam olarak sevdiğini sevildiğini hissetmektedir. Her güzel rüyanın bir sonu vardır değil mi? Bir gün bu sevdiği adam ona evli olduğunu söyler . Üstelik ismi de farklıdır !... Böyle bir adama güvenilir mi? İyi niyetinizi kullanmış , size yalan söylemiş , hem sizi hem eşini aldatmış , sizi kendine aşık etmiş ... Siz olsanız ne yapardınız?? Ben tamamen hayatımdan çıkarırdım. Fakat Deniz bunu yapamıyor. Onunla bu sefer yüz yüze görüşmeye başlıyor , ondan vazgeçemiyor. Eşi ile sevmeden evlendiğini , ayrılacağını söylese de başta yalan söyleyen bir adama güven olur mu? Ahhh Deniz!!! Boşanıp öyle internette gezmeye başlasaydı , baştan dürüst olsaydı , belki sonuçlar bambaşka olurdu.

Deniz'in yaşamına , onun hislerine , hasretine ,sevgisine, üzüntüsüne, hatalarına konuk oluyoruz kitapta. Deniz'i karakter olarak , yaptığı davranış ve karar yetisi olarak hiç sevmedim. Ailesi mutlu olsun diye mutsuz bir evliliğe devam etmek istemesi, evli bir adamla arada da olsa görüşmeye devam edip ondan vazgeçememesi , bazı konularda kızıp aldığı yanlış kararlar Deniz'i hayatını mutsuz geçirmeye mahkum ediyor. Kendini toparlayıp hayatını yoluna koyabilecek mi dersiniz?? Peki kitaptaki erkek karakterler !!!! İki karakteri de hiç sevmedim. İkisi de birbirinden beter bana göre. Kitabın devamı gelebilir diye düşünüyorum. Yeni kitapta hayata daha sağlam tutunan ve daha doğru kararlar veren bir Deniz görmeyi umut ediyorum.






Sonra Gitti...
Kitabın Adı :Sonra Gitti...
Yazar :Deniz Mavi
Yayınevi : Feniks Kitap
Sayfa Sayısı : 232


İnsanların adına aşk dedikleri ve tıpkı bir pirinç pilavı gibi pek azımızın tutturabildiği o muamma duyguyu benimsediniz ve sevdiniz mi? O zaman bu kitabı da sevmelisiniz.

Sonsuz bir aşkı anlattığı için değil, yoklukla beslenen ve sonsuz kalabilen bir aşkı anlattığı için.

Uzun lafın kısası: seni sevmeye devam edebilmem için sana değil, olmayışına; varlığına değil, yokluğuna ihtiyacım var.

Hâlâ aşka inananlar için yazdım.
Hiç çok satanlarda olamayacağımı bile bile...
Ben sadece çok sevenlerde olmak istedim.
Çok satanlarda değil, yazarak çok mutlu olanlarda...


                                                            Kozmokitap

14 yorum:

  1. Benimde aynı şekilde ilk başlarda heyecan ve merakla okuyup bir kaç bölüm ardından bozulan ve bana niye ya ? Dedirten bir kaç kitap Deneyimim oldu. Sonra gitti... merak ettim okunacak kitap listeme dahil ediyorum. Bende şiir havasında anlatımları çok severim

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederiz paylaşım için. Böyle yazıları seviyorum.

    YanıtlaSil
  3. Adam" Aşkın seni çok daha güzelleştireceği kesin." dedi.
    "Bir gün olursam fotoğraf gönderirim. " dedi kız.
    "Belki de aynı karede oluruz. " dedi adam.
    Sonra gitti.
    çok güzel anlatmışsınız tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  4. Kitap önerileriniz için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Yeni nesil yazarlara temkinli yaklaşıyorum. Tereddüt ediyorum hep okusam mı okumasam mi diye. Güzel bir kitap incelemesi olmuş, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yorumunuz için. Yeni yazarları içinde çok başarılı ve gelecek vaat edenleri gördükçe mutlu oluyorum .

      Sil
  6. tavsiye için teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. gerçekten güzel bir kitap paylaşımı olmuş ilk girişteki bölüm gerçekten güzel

    YanıtlaSil
  8. İnsanların adına aşk dedikleri ve tıpkı bir pirinç pilavı gibi pek azımızın tutturabildiği o muamma duyguyu benimsediniz ve sevdiniz mi? O zaman bu kitabı da sevmelisiniz.

    Sonsuz bir aşkı anlattığı için değil, yoklukla beslenen ve sonsuz kalabilen bir aşkı anlattığı için.

    Uzun lafın kısası: seni sevmeye devam edebilmem için sana değil, olmayışına; varlığına değil, yokluğuna ihtiyacım var.

    YanıtlaSil
  9. Aslında gerçek hayatta da var bu karakterler..Sanal dünyada kendini farklı bir kimlikle tanıtıp,yalanlar ardına sığınmak..bunlara inanmak..doğruları öğrenince yalana inanmaya devam etmek..Ben de sevmedim bu karakterleri :)))

    YanıtlaSil
  10. "Elimdeki çikolatayla kahve karışımı gibi olduğumu söyledin" Kitabı okurken tamda bu cümledeki gibi hissediyorsunuz.Her yönü ile çok güzel bir kitap. Keyif alarak okudum. Bazı yerlerinde, karakterlere sesli olarak tepki verdiğiniz olabiliyor :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.