6/10/2019

# Aylık Okunanlar

Mayıs Ayında Okuduğum Kitaplar

Mayıs Ayında Okuduğum Kitaplar

  Uzun bir aradan sonra merhaba …  Bayram hazırlığı ve bayram derken bloga yazı girmem gecikti. Öncelikle hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun.  Önceden yazı hazırlasam iyi olacak sanırım , böyle zamanlarda kurtarıcı olur :))


  Bu senen ramazan hayatımdaki en kötü ramazandı . Bir hastalık peyda oldu , ramazanın sonuna kadar da geçmedi. Bu nedenle istediğim performansta kitap okuyamadım. Gerçi fotoğraf çekmek için kitapları toparlarken okuduğum kitap sayısının 10 olduğunu fark ettim ama o isteğine ulaşamama hissi hiç gitmedi üzerimden. Sanırım bu okumaya başladığım kitaplardan bir tanesinin bitmemiş olması ile alakalı da olabilir. Ramazanda bitirmeyi planladığım "Aşkname " yarım kalan kitabımdı . Bu ay da kitabı az az , sindire sindire okuyup bitireyim diyorum. Acelesi kalmadı nasıl olsa …


Gelelim okuduğum kitapların isimlerine ve kısa bilgilerine  :


Son Nöbet
1- Son Nöbet

Stephen King'in Bill Hodges üçlemesinin son kitabı Son Nöbet . Yazarın tarzının dışına çıktığını düşündüğüm seride en sevdiğim kitap ilk kitap Bay Mercedes idi. Polisiye ve paranormal olayları harmanladığı bu kitap ile ilgili yorumumu okumak → burayı  ← tıklayabilirsiniz.




Dert Etme Sabret
2- Dert Etme Sabret :
Kitabın isminden de anlaşılacağı gibi kitabın ana teması " Sabır " . Çoğu bölümde konu ile ilgili kısa hikayelere yer veriliyor ve arkasında sohbet ediyormuş gibi okuyucu kısa açıklamalarda bulunuyor ; sabrı , sabretme karşılığında daha da olgunlaşacağımızı ve sabrın sonunun güzel olacağından bahsediyor. Kitabın yorumunu okumak için → burayı  ← tıklayabilirsiniz.





Ya Nasip
3- Ya Nasip :

 Ramazan ruhuna uygun kitaplar okumaya gayret etmiştim mayıs ayında . Ya nasip de o kitaplardan bir tanesi idi. Ya Nasip bir roman . Aslında bir aşk romanı da diyebiliriz. Nasıl olur da bir aşk romanı Ramazan ruhuna uygun derseniz, tasavvufla, sahabelerimizin hayatı ile bezeli bir kitap.  Kitabın yorumu blogumda yok , instagramda paylaştığım kitaplardan . Oradaki yazımı okumak için → burayı  ← tıklayabilirsiniz.





Kya'nın Şarkı Söylediği Yer 4 - Kya'nın Şarkı Söylediği Yer :

Kya’nın Şarkı Söylediği Yer , Kya isimli bir kızın hayatını anlatmaktadır. Küçük yaşta annesi sonra sırası ile kardeşleri tarafından terk edilen bir kızdır Kya. Zor şartlarda Kya'nın hayata tutunmasını , kendini geliştirmesini ve başına gelenler etkileyici bir biçimde yazmış yazar. Çok sevdiğim ve tavsiye listemde olan bir kitap .Kitabın yorumunu okumak için → burayı  ← tıklayabilirsiniz.





Yargıç 5 - Yargıç :

Kalemini çok sevdiğim polisiye yazar Günay Gafur'un son kitabı Yargıç. Kitap başlarda beni sarmasa da yarıdan sonra elimden bırakamaz hale geldim. İyi ki okduğum dediğim kitaplardan .  Kitabın yorumunu okumak için → burayı  ← tıklayabilirsiniz.





Körleşme - Elias Canneti 6- Körleşme:


Basit bir roman gibi karakterler sinir olarak okuyacağımız bir kitap olduğu gibi Körleşme , anlamının dışında metaforik olarak da değerlendirilebilir. Başta Kien olmak üzere her bir karakter bu dünya üzerindeki bir kesimi temsil eder .Kalın bir kitap olması gözünüzü korkutmasın hızla okunuyor kitap. Kitabın yorumunu okumak için → burayı  ← tıklayabilirsiniz.




Hay Bin Yakzan 7- Hay bin Yakzan :

Hay bin Yakzan  bir kaç kelime ile özetlenemeyecek dev bir eser. Sakin bir kafa ile , araştırma yaparak ve düşünerek okunması gerekiyor.Kitabın yorumunu okumak için → burayı  ← tıklayabilirsiniz.







Hay bin Yakzan'ı Okumak
8- Hay bin Yakzan'ı Okumak :

Araştırmacı yazar Avner Ben Zaken  Hay bin Yazan'ın kısa özeti ile başladığı kitapta , İbn Tufeyl'in hayatını ve kitabın yazdığı çağdan günümüze kadar farklı tarih ve coğrafyalarda etkilediği felsefecileri ve yazarları , Hay bin Yakzan'dan etkilenerek yazılan kitaplar yer alıyor. Bu kitap da sakin bir kafa ile ve bol bol not alarak okunması gereken kitaplardan.






Mehmet Akif Ersoy ve Zekai
9- Mehmet Akif Ersoy ve Zekai :

Şiire meraklı ve ileride büyük bir şair olmak isteyen Zekai , okulda İstiklal Marşı konulu bir yarışma olduğunu öğrenince yarışmaya katılmak ve birinci olmak ister. Yarışma için yazacağı şiiri düşünürken okulda Profesör Keşşaf ile tanışır ve onunla geçmişe İstiklal Marşı'nın yazıldığı zamana bir yolculuk yapar …

Keyifli, bilgilendirici, çocukları öğrenmeye ve araştırmaya teşvik eden bir kitap Mehmet Akif Ersoy ve Zekai. Bölüm başlarında verdiği kelimeler ve anlamları ile çocukların kelime dağarcığı gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan kitap bazı bölüm sonlarında bıraktığı boş sayfalarla da onlara görevler vererek etkileşimi arttırıyor. Kitaptaki çizimleri de çok sevdim. Çocuklar boyayabilir aynı zamanda bu çizimleri. Bu kitabı gönül rahatlığı ile tüm çocuklara tavsiye ederim.



10- Farahnaz'ın Çiçeği :
,
Farahnaz'ın Çiçeği
Ne yazsa tereddüt etmeden alıp okuduğum ve okuduğuma asla pişman olmadığım yazarlardan Yaprak Öz 'ün son kitabı Farahnaz'ın Çiçeği . Her kitabı ile farklı bir olay örgüsü ve yaşamlara bizi götüren Yaprak Hanım bu kitabı ile de bizi  Zonguldak 'a Kılıç Sitesine götürüyor. 1970 li yılların sonu ve hala sıcacık komşuluk ilişkilerinin olduğu bir yer. Kitabın baş karakteri Yıldız Alatan. 50 li yaşlarda , ev hanımı, bir eş, anne, anneanne, iyi bir komşu , terzi, sıkı bir kitap okuyucu ve acemi dedektif. Gerçi kitapta polislerin bile çözemediği olayları çözdü.  Severek , gülümseyerek okuduğum kitaplardan oldu.





                                                     

6 yorum:

  1. Mayıs ayı benim için tam bir kitaplardan kaçma ayı oldu. Tebrik ederim sizi.
    Körleşme beğenerek okuduğum bir kitaptı. Hay Bin Yakzan ise yakınlarda okumayı düşündüğüm bir kitap.

    YanıtlaSil
  2. 10 numara çok ilgimi çekti sanırım yazar miss marple'dan esinlenmiş biraz..

    YanıtlaSil
  3. Bu ay baya güzel ve verimli geçmiş... Yenisi daha da güzel olsun, emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Maşallah sana. Senin okuduğun sayiyi görünce ben ne yavaşmişim dedim 🤣

    YanıtlaSil
  5. Bu ay sana göre verimsiz ama bize göre gayet de verimli, ayda 10 kitap iyidir. E bi de ramazandır bayramdır vs normal yani...Önümüzde koca yaz var, Allah sağlık sıhhat versin yeter ki.

    YanıtlaSil
  6. Sizi tebrik ediyorum, muhteşem bir ay geçirmişsiniz. Umarım bir gün de benim kitaplarımdan okursunuz..:) Sizi izlemeye aldım. Bana da beklerim..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.