6/28/2014

# Kitap Yorumu # Martı Yayınları # Ted Dekker # Tosca Lee

Yasaklı ( Faniler Kitabı #1 ) Ted Dekker &Tosca Lee

Kozmokitap

  Ted Dekker ile ilk  olarak yıllar önce Oyun isimli kitabı ile tanımıştım. Farklı ve sürkleyici bir kitaptı. Yazarın anlatım tarzı ve konuları ilginçleştirmesi hoşuma gittiği için o gün bugündür bulduğun kitabını okuyorum. Bir markette  indirim reyonunda " Yasaklı " kitabını görünce de dayanamadım ve aldım. Kapaktaki sembolün anlamını kitabı okuyup bitirdikten sonra çözebildim. Faniler Kitabı üçlemesinin ilk kitabı. Sonuç olarak yazarın bu kitabı da çok sevilmiştir. Serinin diğer kitapları da en kısa zamanda temin edilecektir.



    Yıl 2005. Dünyada savaşlar olmaktadır ve insanları iktidar hırsı bürümüştür. Artık çoğu insan bu sistemden bunalmış huzur ve düzen arayışına girmiştir. Derken bir filozof çıkar ve yeni bir düzenden bahseder. Bu düzen benimsenir. Aradan 480 yıl geçer. İnsanlarının duygularının genetik kodları çözülmüştür. Bir virüs yayılmış ve insanlar korku haricinde diğer duygularını kaybetmişlerdir. Bu virüsten onu oluşturanlar dışında kimsenin haberi yoktur. İnsanlar bu duygu kaybetme olayını evrimleşme olarak kabul etmektedirler.Etrafta düzen vardır. Oluşturulan sisteme düzen demişlerdir. Vahşet ve cinayet düzende yasaktır. İnsanlar sadece işlerine bakarlar ve birbirlerine sadıktırlar , çünkü herhangi bir yanlışlarında şikayet edileceklerini bilmektedirler. Etraftaki  düzen , korkunun hüküm sürdüğü bir düzendir. Bu düzendeki insanlar fiziken mükemmel olmak zorundadırlar. Doğumsal ya da sonradan oluşan bir engellilik durumu ya da hastalıkta bu kimseler sağlık merkezi denilen yerlere gönderilir ve kendilerinden bir daha haber alınamaz. Boş tabutla bir cenaze töreni yapılır bu insanlara.

     Rom cenaze törenlerinde ayinlere katılan bir şarkıcıdır. Bir gün eve dönerken yaşlı bir adamla karşılaşır. Bu onun hayatının dönüm noktası olur. Yaşlı adam ona babasını tanıdığını söyler ve ona bir paket verir.Paketi korumasını ve kalede "kitap " diye bilinen bekçiyi bulmasını söyler. Bu yaşlı adamı kale muhafızları yakalr ve öldürür. Cinayet yasak olduğu için Rom şok olur. Ve kaçar. Düzende kaçmak suçtur. Kale muhafızları artık Rom'un peşindedir. Rom'un sevdikleri de artık tehlike altındadır. Rom artık bu paketin sırrını çözmek zorundadır. Bunun için büyük bir macera, kovalamaca başlar. Bu macera ve insalnarın geleceğini merak ediyorsanız bu kitabı okumalısınız.

  Yasaklı
Faniler Kitabı
Forbidden
Ted Dekker- Tosca Lee
Martı Yayınevi
512 sf

Serinin diğer kitapları:
Ölümlü
Hükümdar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.