11/11/2015

# Kitap Yorumu # Martı Yayınları # Ted Dekker # Tosca Lee

Hükümdar ( Faniler Kitabı #3 ) - Ted Dekker &Tosca Lee


kozmokitap
 
   Faniler kitabı üçlemesinin son kitabı Hükümdar'ı da nihayet bulup okuyabildim. Bir daha seri okumaya niyetlenirsem serinin bütün kitaplarını toplayıp o şekilde okumayı düşünüyorum. Araya uzun zaman girince konuya adapte olmak çok zor oluyor.

    Savaşların ve düşmanlıkların bitmesi için bir virüs laboratuvar ortamında oluşturulur ve dünyaya salınır. Bu virüs sayesinde insanlar korku dışında tüm duygularından arınırlar. Kin, nefret, sevgi ,... tüm dünyada duygular yok olur ve sessiz, korku ile hükmedilen bir dünya oluşur. Günün birisinde kehanetlerin de bahsettiği gibi kanında tüm duyguları geri getirecek olan bir erkek çocuğu dünyaya gelir. Onu korumak ve dünyaya duyguları geri getirmek için ant içmiş olan bekçi kuşaklar boyunca sakladıkları bir şişe kan ile çocuğu koruyacak olan bir grup insana duyguları geri verir. Çocuk Jonathan yıllar boyunca serpilir büyür, çevresindekilere kanı ile hayat verir. İnsanların duygularından arındırılmış hallerine ceset, Jonathan ile duygularını kazananlara ise ölümlü deniliyor kitapta.

   Birinci kitap Yasaklı yorumun için tık tık...
   İkinci kitap  Ölümlü yorumum için tık tık...

Evet üçüncü kitap Hükümdar da Ölümlüler Jonathan'ın ölümünden sonra ikiye ayrılmıştır. Ölümsüzler ve ölü Jonathan'ın kanını alıp değişime uğrayan Hükümdarlar. Hükümdarların yaşamı daha da zorlaşmıştır. Feyn'in yönetimindeki kara kanlılar ve ölümsüzler hükümdarları buldukları yerde öldürmektedirler. Zaten sayıları az olan Hükümdarlar artık sadece otuz yedi kişi kalmışlardır. Jonathan'nın mirasını korumak ve dünyanın sevgi  ile yönetilmesini sağlamak için çok uğraşmaları gerekmektedirler ve bunu gerçekleştiremeden ölme ihtimalleri daha yüksektir. Bu kitapta Feyn'e ve onun kalbinde sevgi olduğuna hala ümit besleyen Rom'nun onu ikna çabalarını, İçindeki sevgiyi kaybettiğine inan Jordin'in yolunu bulma çabalarını izlerken dünyanın kaderinin nasıl belirlendiğini okuyoruz.

  Gerilim kitapları ile tanıdığımız Ted Dekker'ın bu seri ile fantastik kitaplarda da oldukça başarılı olduğunu görüyoruz.

Kozmokitap


Kitabın Adı : Hükümdar
Yazar : Ted Dekker &Tosca Lee
Yayınevi : Martı Yayınları
Orjinal adı : Sovereign
Çevirmen : Özlem Gültekin
Sayfa Sayısı : 464

                     - Kendimi bir hükümdar gibi hissetmiyorum.
                    - İşte bu, seni daha iyi bir hükümdar yapacak.
İnsanlığın hayatta kalabilmesi için tek umudu olduğuna inanılan Jonathan, eski Hükümdar Saric tarafından öldürülür. Jonathan'ın öğretilerini takip etme kararı veren az sayıdaki Ölümlü kendilerini Hükümdarlar olarak isimlendirir. Onun kanını almayı reddedenler ise Ölümsüzler adını alırlar. Böylece ikiye bölünen topluluk arasında kaotik bir süreç başlar.
Jonathan ile Saric'i yüzüstü bırakarak hükümdarlık tahtına oturan Feyn için bu mücadeleyi ortadan kaldırarak yeni bir düzen kurmanın ve dünyayı değiştirmenin zamanı gelmiştir artık…
"Faniler Kitabı" üçlemesinin sonuncusu olan Hükümdar'da uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir sona imza atılıyor.
"Ted Dekker ve Tosca Lee'nin kusursuz anlatımıyla fantastik öğelerin karışımından, hayal gücünü harekete geçiren olağanüstü bir roman daha..."
-Library Journal-"Fantastik kurgusuna rağmen karakterlerin her biri kusursuz bir gerçekliğe sahip. Bu seriyi okunası kılan sebeplerden biri de işte bu."
-Booklist-"Serinin takipçilerini beklediklerine değecek ve kesinlikle hayal kırıklığına uğratmayacak bir final bekliyor."
-Publishers Weekly-





                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.