4/28/2014

# Arkadya Yayınları # Kitap Yorumu # Sarah Jio

Böğürtlen Kışı - Sarah Jio

kozmokitap

Kitabın Adı: Böğürtlen Kışı
Yazarı: Sarah Jio
Yayınevi: Arkadya
Orjinal Adı: Blackberry Winter
Sayfa Sayısı: 353
Goodreads Puanı: 3.95

    "Kalbinizin derinliklerine işleyen acıyı, tek kelime ile nasıl dile getirirsiniz?"

    Farklı bir Sarah Jio kitabı ile sizlerleyim. Böğürtlen kışı ismi bile okuyunca dikkat çekiyor. Nedir bu böğürtlen kışı? Mevsim sonu görülen ani soğuklar için kullanılan eski bir meteoroloji terimi imiş.Tam böğürtlenlerin çiçek açtığı mayıs ayında, sıcaklığın düştüğü ve kar yağdığı zaman söylenirmiş.

    Bu kitapta gene aşk var. Fakat aşkın yanı sıra özlem, umutsuzluk, anne sevgisi ve yitirmenin acısı...
Kitabı okurken yaşanılan umutsuzluğu ve derin acıyı biz de derinden yaşarken kavuşmanın mutluluğu da yüzümüzde bir gülümsemeye sebep oluyor.

    Gelelim kitabımızın konusuna; 
   
    80 yıl aralıklarla olan iki olay ve o iki olayın bağlantısını okuyacağız.
    Yıl 1933...  Her yer karlarla kaplı...  Mayıs ayı... Böğürtlen kışı denilen olay... Vera oğlunu tek başına büyüten bir anne... 3 yaşındaki oğlunu çalışmaya giderken evde istemeden de olsa  yalnız bırakmak zorundadır. İşten eve döndüğünde oğlunun yatağını boş bulur. Vera mahvolur ve oğlunu ararken karlar arasında sadece oyuncak ayısını bulur...

    80 yıl sonra Seattle'da yine böğürtlen kışı görülmektedir. Claire bir gazete muhabiridir. O da geçirdiği bir kaza yüzünden doğmasını sabırsızlıkla beklediği bebeğini kaybetmiştir. Bu olay onu yıkar ve eşi ile arasınına mesafe girmesine sebep olur. Bu olayı unutmak için kendini işine verir. Böğürtlen kışını , bu doğaüstü olayı araştırmaya başlar. Araştırması 80 yıl öncesine , Vera'ya kadar uzanır. Bu hikaye evlat kaybetmenin acısını iyi bildiği için onu çok etkiler ve daha derinden araştırmaya başlar. Araştırma derinleştikce olayların arkasını, Vera'nın üzüntü dolu yaşamını , insanın içini titreten acısını ve Daniel'in ( Vera'nın oğlunun) başına ne geldiğini hep beraber öğreneceğiz. 

    Kitabı okuyun pişman olamazsınız. Yazarın anlatım tarzına ve öyküleri ele alış şekline bayılıyorum. Tavsiye edilir....

kozmokitap

6 yorum:

  1. Yazarın diğer kitaplarıda güzel ama en güzeli Böğürtlen Kışı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size bu konuda katılıyorum:)) Yazarın yeni kitabını da çok merak ediyorum...

      Sil
  2. Çocuğun başına ne gelmiş çok merak ettim ama evlat kaybı ile ilgili kitaplar okuyamıyorum malesef. Ruhum daralıyor bu tarz haberleri okurken bile:((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürpriz bir sonu var Kadriye Hanım. Bence okuyabilirsiniz ;)

      Sil
  3. bu kitaptan sonra böylesi ağlak kitapları eşimin yanında okumamaya karar verdim. kendileri daha çok macera ve tarih kitapları okuduğundan benim hallerim espri konusu oluyor. Son Kamelya'yı da keyifle okuyacağız gibi görünüyor :))

    YanıtlaSil
  4. Son Kamelya kitabını ben de merak ediyorum. En kısa zamanda alacağım. Erkekler zaten dalga geçmek için bahane arıyorlar;) Okuduğumuz kitaplar onlarla uyuşmayınca dillerinden kurtulmak zor oluyor.... ( biraz erkekleri çekiştirmiş oldum umarım kulaklarına gitmez ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.