4/25/2014

# Arkadya Yayınları # Kitap Yorumu # Sarah Jio

Yağmur Sonrası - Sarah Jio


kozmokitap


Kitabın Adı: Yağmur Sonrası
Yazarı: Sarah Jio
Orjinal Adı: The Bungalow
Yayınevi: Arkadya
Sayfa Sayısı: 347
Goodreads Puanı: 3.91

    "Umut tükenmiş gibi görünse de ikinci şans her zaman vardır...Ya yoksa? "
 
    Sarah Jio'nun ikinci kitabı. Bu kitabın tasarımı da çok hoş. Ayracına yine bayıldığımı söylemeliyim. Konusu da insanı etkileyen, sımsıcak bir öykü. Gerçek aşk zaman ve sınır tanımıyor. Gözden ırak olan gönülden de ırak olur derler ya bu öyküde bu geçerli değil. Bu öyküde tanık olduğumuz aşk öylesine kahramanlarımızın içine işlemiş ki anılarında daima yaşamış; zaman ve mesafeler , bilinmezlik bu aşkı bir damla bile azaltmamış.



    Günümüz:
    Jennifer üniversite son sınıftadır. Bir gün büyükannesi Anne'e Tahiti'den gelen esrarengiz bir mektubu verir.
Bu mektup Anne'i geçmişe döndürecek ve belki de geçmişte kaybettiklerini tekrar bulmasını sağlayacaktır...

   1942:
    Anne ve Kitty çok iyi iki arkadaştır. Liseden mezun olunca Anne Gerard isimli bir gençle nişanlanır.  Dünya savaşının çıkması ile iki yakın arkadaş hemşire olarak orduya katılır vr Bora Bora adasına giderler. Yakışıklı , savaşmaya istekli askerler ve güzel aynı zamanda da cesur hemşireler. Bu adada dostluk, üzüntü, trajedi, ihanet, ufak mutluluklar onları beklemektedir. Ve tabii ki aşk! Aslında nişanlı olan fakat nişanlısına karşı birşey hissetmeyen Anne bu adada Westry adında yakışıklı bir askere karşı koyamaz. İçinde sımsıcak duygular tomurcuklanmaya başlar. Bu adada şahit oldukları bir cinayetten sonra aşıklar savaşta ayrı yerlere savrulurlar. Kader onlar için ağlarını örmeye başlamıştır...

    Bu hikayede onların aşklarının masumiyeti ile içimiz ısınırken, onların acıları ile içimiz acıyor. Onların yerinde ben olsaydım ne yapardım diye düşünüyorsunuz. Anne yerinde siz olsaydınız siz aşkınız için ne yapardınız?

    Sürükleyici ve etkileyici bir kitap... Ben çok sevdim ve iki günde bitirdim. Tavsiye edilir:)))) Umarım siz de seversiniz....
kozmokitap

2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Ben böğürtlen kışı kitabını daha çok sevdim. Muhtemelen ilk olarak onu okuduğum içindir :)))

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.