8/22/2014

# Call After Midnight # Gece Yarısından Sonra # Gerilim # Kitap Yorumu

Gece Yarısından Sonra - Tess Gerritsen

kozmokitap


   Bir Tess hayranı olarak yeni kitabı çıkar çıkmaz aldım. Yazarın daha önce bahsetmiştim Rizzoli- Isles serisini çok beğeniyorum. Kitaplarının yerini tutmasa da bu karakterlerin dizisini de seyrediyorum. Gece Yarısından Sonra , Rizzoli-Isles serisinin devamı değil , fakat bu da son derece güzel ve sürükleyiciydi.
Okumaya başlayınca benim için dünya duruyor ve kitabı bitiresiye kadar aklım hep onda kalıyor. Bittiği zaman da üzülüyorum. Sanki kitap bana yetmiyor ve Tess Gerritsen'in yeni kitabı çıkıncaya kadar sabırsızlanıyorum. Aslen doktor olan yazarın kitapları ağırlıklı olarak tıbbi-gerilim ve romantik -gerilim üzerine. Romantik-gerilim nasıl olur derseniz gerilim dolu bir macera ve aralara romantizm serpiştirilmiş. Gece Yarısından Sonra romantik-gerilim türüne giriyor.
     Simon Dance , Berlin'de otel odasında saklanmış kendisini takip eden adamı beklemektedir. Adam onu öldürmek için gelince Dance erken davranır ve adamı öldürür. Adamı kendi yatağına yatırır, alyansını da adamın parmağına geçirir ve odayı ateşe verir, sessizce oradan uzaklaşır.
 
    Sarah Fontaine sıradan bir kadındır, pek çoklarına göre güzel sayılmaz. Gece yarısı çalan telefonla uyanır, arayan dışişleridir. Kocası ülke dışında kaldığı otelde yanarak ölmüştür. Sarah şok olur. İşin içinde bir tuhaflık vardır. Londra'da zannettiği kocasının Berlin'de öldüğü söylenmektedir.
   Nick O'Hara dışişlerinde çalışmaktadır. Sarah'a durumu haber veren kendisidir. Bu durumda bir tuhaflık olduğunu sezmektedir.

   Henüz iki aylık evli olan Sarah aslında kocasını ne kadar tanıyordur? Kocası gerçekten ölmüş müdür ya da başka bir şey mi vardır? Gerçeği öğrenmek için Sarah Amerika'dan Avrupa'ya uzanan tehlikeli bir yolculuğa çıkar , bu yolculuk hem çok tehlikelidir hem de Sarah'ın hayatını sonsuza kadar değiştirecektir.

    Konunun gidişatı olarak beni çok şaşırtan bir kitap olmasa da sürükleyici, bir sonraki sayfayı sabırsızlıkla açmama neden olacak kadar sevdiğim bir kitap oldu Gece Yarısından Sonra... Kalemine sağlık Tess Gerritsen... Kapak tasarımı da çok hoşuma gitti Martı Yayınları. Tess'in kitaplarında beyaz ve kırmızıdan oluşan tasarımı seviyorum. Umarım bir sonraki kitabın tasarımı da bu şekilde olur.

    Sonuç olarak sevgili kitap severler, kitabı sevdim ve tavsiye edilir:)))))

Gece Yarısından Sonra
Call After Midnight
Tess Gerritsen
Martı Yayınları
Çeviri: Özlem Gültekin
335 sf.





4 yorum:

  1. Ben bu kadının hastasıyım. Nsıl anlatılır bılmıyorum. Ama kitaplarını okumaya kıyamıyorm .çabucak bıtıyor. Hatta Tess'i de içeren bir hikaye yazmaya basladım desteklerinizi beklerım
    http://pillikutuphane.blogspot.com.tr/2014/08/ev-kz-evren-2.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi kitapları çok çabuk bitiyor ve tadına doyum olmuyor. Tabii ki destek olurum. Hemen geliyorum. Sevgiler:)))

      Sil
  2. Bu yazarı ben de çok seviyorum. oldukça akıcı bir dili var. Blogunuzu yeni keşfettim ve izlemeye aldım. Ben de bloguma beklerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tess benimde çok sevdiğim bir yazardır. Aramıza hoş geldiniz:) Ben de hemen size uğruyorum:)

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.