8/04/2014

# DEX # Juliet Immortal # Kitap Yorumu # Ölümsüz Juliet

Ölümsüz Juliet - Stacey Jay

 " Gerçek aşk bir dağın kayalık yüzeyine tırmanmaktır, zorlu bir iştir. Çoğu insan da bu zahmete girmek için ya fazlasıyla bencil ya da fazlasıyla korkaktır."

Juliet Immortal


     Birçoğunuz Shakespeare'in Romeo ve Juliet kitabını okumuş ya da duymuşsuzdur. Sonlarının ne kadar trajik olduğunu biliriz. Birbirlerini deli gibi seven daha çocuk yaştaki aşıklar. Sonları ölümleri olmuştur. Ya bu ölümsüz aşkın sonu böyle bitmiyor da bize böyle yansıtılmış ise... Bu kitap bu felsefe üzerinde hareket ediyor.


    Evrende insanlar haricinde bizin bilmediğimiz savaşçılar ve elçiler adında iki grup vardır. Bunlar ölümsüzdürler. Savaşçılar ölü bedenlere girip onları kullanan kötü taraf, elçiler ise canlı bedenleri bir süreliğine ödünç alan iyi taraf. Bu iki grup da ruh ikizlerinin ( klasik konu) peşindedirler. Elçiler ruh ikizlerini birleştirmeye çalışırken savaşçılar onları ayırıp , birini kendi taraflarına çekmek için diğerini öldürtmeye çalışmaktadırlar. Klasik iyi-kötü, aydınlık - karanlık meselesi...  Romeo ve Juliet de gizlice evlendikten sonra Romeo savaşçılarla bir anlaşma yapar ve Juliet bıçaklanır. Juliet son nefesini verirken elçilerden birisi yanına gelir ve yemini karşılığında onu kendilerinden birisi yapar. Asırlar buyunca ölümsüz Juliet ve Romeo farklı taraflarda yaşamış ve birbirlerinin can düşmanı olmuşlardır.Romeo sürekli Juliet'i öldürmeye çalışmış, Juliet ise kendisini korumuştur. Günümüzde bir araba kazası geçiren Ariel'in vücudunda bulur kendisini Juliet.  Yine ruh ikizlerini bulup onları korumak için gelmiştir. Bilmediği şey ise kazada ölen Dylan'ın vücudunda da Romeo'nun olduğudur.
    Bu sefer işler biraz farklıdır. Juliet elçiler ile iletişim kuramaz, Romeo'nun da eski gücü yoktur. Birbirleri ile mücadele eden eski aşıklar bir yandan da yeni durumu anlamaya çalışmaktadırlar. Eski aşk hikayesinin yeni versiyonu da  trajedi ile mi bitecektir yoksa mutlu sonla mu?  Okuyalım görelim o halde....


Ölümsüz Juliet
Juliet İmmortal
Stacey Jay
DEX
Çev.: Alkım Doğan
255 sf


love


4 yorum:

  1. Merhaba :) sizi etkinlik sayesinde keşfettim ve takibe aldım :) banada beklerim http://suslusirine.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir paylaşım olmuş,emeğinize sağlık.Blog dünyasında yeniyim banada beklerim ;) http://bendenizinyolculugu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Aramıza hoşgeldiniz, blogunuz hayırlı olsun. Hemen geliyorum:)))

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.