10/20/2014

# Geçmişle Dans # Harlan Coben # Kitap Yorumu # Martı Yayınları

Geçmişle Dans - Harlan Coben


Harlan Coben

     New York Times  çok satanlar listesinde yer alan bir çok kitap yazmış olan Harlan Coben'in bir kitabını daha okumuş bulunuyorum. Myron Bolitar serisinden değil bu kitap. Oldukça sürükleyici ve heyecanlı bir kitap.Yazarın web sitesine ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz.
Zeka ve ironiyi bir arada kullanan Harlan Coben, düzen ve kaos ikilemini muhteşem bir şekilde yansıtarak, biliçaltımızda yaşadığımız bitmek bilmeyen savaşı başarılı bir şekilde satırlara dökmüş. Publishers Weekly.
   Oldukça sürükleyici olan bu roman  karakterler sayesinde zenginleşmiş ve olay ve mekanların farklılığı nedeni ile okuyucuyu şaşırtmayı başarmıştır. Son yüz sayfasında olayın çözüm kişisini tahmin ettim ve düşündüğüm gibi çıktı. Bu konularda uzmanlaşmaya başladım sanırım.

    Megan evli ve iki çocuk sahibi bir banliyö annesidir. Kocası ile sakin bir hayatı vardır. Ancak kocasından gizlediği büyük bir sırrı vardır geçmişi ile alakalı. Hiçbir sır sonsuza kadar gizli kalmaz.

   Ray bir fotoğrafçıdır. Geçmişte sıcak bölgelerde çalışmış ve şarapnel ile yaralanmıştır. Şimdi ise sahte paparazzi  işinde çalışmaktadır. Parayı veren insanların sanki ünlü imiş gibi  resimlerini çekmektedir. Geçmişe ait onun da çok kötü anıları vardır. Gözlerini kapattığında kan görmektedir ve bunu unutmak için kendisini içkiye vermiştir.

   Dedektif Broome, on yedi yıl önce kaybolmuş bir adamın vakasını hala unutmamış ve bu olayı araştırmaktadır. Yakın zamanda koybolan Carlton Flynn davasını araştırmaya başlayınca bu olayların aslında göründüğü gibi olmadığını fark eder. Her yıl  Mardi Gras da bir adamın kaybolduğunu fark ederler. Ve bu olayların seri katil işi olduğunu düşünmeye başlarlar. Bu kaybolan adamların bir klübe takıldıkları ve burada çalışan kızlara zorbalık yaptıklarını fark ederler.

   Coben bu kitabında da kalemini konuşturmuş ve okuyucunun dikkatinin dağılmasına ve kitaptan sıkılmasına izin vermeyecek şekilde olayları kurgulamış. Gereksiz tasvirler ve olayları uzatma yolunu şeçmeden harika bir kitap ortaya çıkarmış yazar.

   Polisiye- macera severler kesinlikle tavsiye edilir.

Her çocuk , imkansız kanıtlar isteyen, tutanaklarla sürekli saldıran ve boşluklar arayan öfkeli bir avukat gibi.

Çoğu kimse için bir şey görmedikleri,duymadıkları, koklamadıkları, tatmadıkları sürece var olmadı. Onun için tam tersiydi; fotoğraflayana kadar hiçbir şey gerçek değildi.

Erkekler için , televizyon uzaktan kumandası  bebek emziği veya güvenlik ağı gibiydi.

Sevgilerle...

Geçmişle Dans
Stay Close
Harlan Coben
Martı Yayınları
Çeviren: Selim Yeniçeri
477 sf.
 

4 yorum:

  1. okunacaklar listeme aldm. Seni izlemeye aldım. Bende bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aramıza hoşgeldiniz. Ben de hemen geliyorum:))

      Sil
  2. "Erkekler için , televizyon uzaktan kumandası bebek emziği veya güvenlik ağı gibiydi."
    tekrar tekrar okudum bunu tam olarak ne demek istemiş diye :) bebek emziği derken erkek onu eline aldığında direk susuyor demek mi acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, benim bu sözden anlamış olduğum erkekler kumandayı eline alınca kendilerini soyutlamış oluyor ve sessiz sakin duruyorlar.

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.