10/11/2014

# hediye # Yitik Ülke Yayınları

Hediyelerim... (Yitik Ülke Yayınlarından)



   Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde...... diye başlamak istedim yazıma. Çünkü günümüzde pek rastlanmayan bir duyarlılık örneğini anlatacağım size. Günlerden bir gün bir yayınevi okuyucularının duyarlı olduğunu bildiğinden onlara bitki tohumları verip doğamıza katkıda bulunmaya karar vermiş. Bu az bulunur bir duyarlılıkmış. Çünkü insanlar hep çıkar peşinde koştururken bu yayınevi ve okuyucu dostları kitaplar sayesinde insanların beyinlerine faydalı okurken  bu tohumlar sayesinde de  doğaya faydalı olurlarmış. Bir
masal gibi değil mi ? İşte masallardan fırlamış beyaz atlı prens niteliğindeki Yitik Ülke Yayınları başlattığı bu uygulama sayesinde bence bir ödülü hak ediyor. Ben de bu kampanyayı twitter sayesinde duydum. DM ile sayın Kadir Aydemir ile iletişime geçip adresi öğrendim ve evimdeki tohumları gönderdim. Ben bahçeli bir evde oturuyorum ve bahçe ile uğraşmayı seviyorum. Bu nedenle elimde bulunan tohumların bir kısmını paylaşmaktan büyük mutluluk duydum.  Buradan tekrar yitik Ülke Yayınları ve KAdir Aydemir'e teşekkür ediyorum. Kendileri beklediğimden daha fazla hediyeler göndermişler bana. Tam altı adet kitap, birçok kitap ayracı , ayriyetten ağaç tohumları....
Şimdi kitaplarımızı tanıyalım:


Bana Bir Yalan Söyle , Metin Zakoğlu'nun ilk kitabıdır. Ünlü oyuncu Metin Zakoğlu bu kitapta kişisel tecrübelerini ve tiyatroya, sahneye, yani " hayata" bakış açısını cesurca kaleme alıyor. "Bana Bir Yalan Söyle " , tiyatroyu seven herkesin ilgisini çekecek otobiyografik ve ilginç bir anlatı.
  Benim inancım şudur ki eğer sen işini iyi yapıyorsan kimseye boyun eğmene gerek kalmayacaktır. Gerçek istek ulaşmak istediğin yere varmak için verdiğin mücadeleyi kolaylaştıracaktır.


 9, 1979 doğumlu olan yazar Elçin Demiröz'ün ilk romanıdır.
Birinin hayatından kendini öylece aşağıya bırakan bir kadın...
Kurgusu önceden yapılamamış bir geleceğin belki de en can alıcı manevrası...
Bu bir tesadüf mü?
Yoksa en büyük tesadüf, hiçbir şeyin tesadüf olmaması  mı?




 Benim Oğlum Paşa Olacak - Bir generalin anıları - Orgeneral Tamer Akbaş bu kitapta hayatını , anılarını kaleme almış.
Ayvalıklı yoksul bir duvarcı ustasının oğlu. O sizin içinizden... Sizlerden biri. Size çok tanıdık gelecek. Aslında onu tanıyorsunuz. Sanki komşu çocuğunuz , mahallenizden biri gibi. "Benim oğlum paşa olacak " diyen babasını haklı çıkarmak istercesine bütün gücüyle hayata tutundu..... 




 Çağıran Uzaklar, Gözde Şahin'in ilk öykü kitabı .
Biz hep çocuk değil miydik? Hüzünlerimiz ve sevinçlerimizle, hatalarımız ve doğrularımızla. Ya küçücük yüreklerimizde büyüttüğümüz koca hayallerimiz? İşte onlardı bizi birer büyük adam yapan. Zaman geldi geçti. Biz ne çoğaldık ne de azaldık. Biz sadece insandık! Olmak istediğimiz kadarıyla veya gitmek istediğimiz yerde, ama mutlu ama hüzünlü. Bizim tek engelimiz, sadece bizdik. Ve öyle de oldu.



 Büyüyor Üzümler Bağlarda , Haluk Şahin'in üçüncü şiir kitabı. Kitapta şiirlerin İngilizce ve Yunanca çevirilerine de yer verilmiş.
Adaikular (Bozcaada Haikuları)
Adaikular Haluk Şahin'in Bozcaada'ya yazdığı aşk notları olarak okunabilir. Geleneksel Japon şiiri Haikuları anımsatmakla birlikte, Ada,kular herhangi bir vezin kaygısı taşımadan yazılmış özgün ve özgür şiirciklerdir. Haikular gibi , doğadaki en küçük devinimleri bile büyük anlamlar içerdiği sezgisinden yola çıkarlar. Troya'nın tam karşısına düşen ve poyrazın egemen olduğu adada, doğa sürekli değişirken görebilenlere seslenmektedir. 

Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı - Beni hiç tanımıyorsun- Yitik Ülkenin kurucusu Kadir Aydemir'in derlediği bu kitapta birbirlerinden ilginç insanların en bilinmedik huylarını öğreniyoruz. 126 kişilik dev yazar kadrosuyla bu kitabı eminim çok seveceğiz. Bu kitapta dünyaca ünlü kişilerin de takıntılarını öğreneceğiz.







Kitaplarımız bu kadar ,  hepsini okumak için sabırsızlanıyorum. Kendimi dev bir hazine sandığı bulmuş gibi hissediyorum. Hediyelerim sadece kitaplar değildi. Kitap ayraçları ve tohumlarım da var:)



                                                                           







         Sevgiler..
                       
                               
                     




6 yorum:

  1. Tohum olayı çok hoşuma gitti,gerçekten çok duyarlı bir yayınevi :)) Kitapları güle güle okuu ^^

    YanıtlaSil
  2. Keyifle oku kitaplarını :) 20 gerçeğini öğrenmek için mimledim seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim , en kısa zamanda mim'i cevaplayacağım:)

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.