12/21/2014

# Evrim # film # Johnny Deep # Transcendence

Transcendence ( Evrim ) - Haftasonu Film Keyfim

 
kozmokitap
 
    Günümüz koşturmaca toplumunda haftasonu  ailenin tüm gün beraber olabildiği belki de tek zaman. Özel sektörde olup da cumartesi çalışanlar, nöbetçi olanlar , dershanelere gidenler, çeşitli kurslar yüzünden haftasonları da oradan oraya savrulanlar ..... Bazen haftasonu bile tam anlamıyla ailece beraber zaman geçiremiyoruz. Beraber olduğumuz kısıtlı zamanlarda da doya doya hepimizin seveceği aktivitelere zaman ayırmaya çalışıyoruz. Genellikle dışarıda vakit geçirildiği için bu kısıtlı zamanlarda da evin sıcak ortamında beraber olmak bizi daha çok mutlu ediyor.



kozmokitap

    Bizim bu cumartesi ailece seyrettiğimiz filmi size anlatmak istiyorum. Sanırım 2014 Mart ayında sinemalarda gösterilmiş film ve ben kaçırdım. Televizyonu karıştırırken denk geldiğim film tek kelime ile " muhteşemdi. " Yönetmen Wally Pfister'in ilk yönetmenlik denemesi olan film görselleri ve efektleri ile göz dolduruyor. Başrol oyuncumuz Johnny Deep. Yaşlandıkça oyunculuk yeteneği dışında karizması da bir o kadar artan aktör çok başarılı bir oyunculuk sergilemiş. Ve bilim kurgu filmlerinde sık rastladığım bir isim olan Morgan Freeman. Aktörün 77 yaşında olduğunu biliyor muydunuz, oldukça dinç ve başarılı.
 
kozmokitap

   Will yapay zeka projesinde çalışan bir bilim adamıdır. Teknoloji karşıtı bir radikal grubun saldırısına uğrar. Saldırıdan kurtulur fakat yaralandığı mermiye sürülen bir madde ile radyasyondan zehirlenir. Ölmeden önce eşi Will'in beynini bilgisayara entegre eder. Bilgisayarın bulunduğu yer saldırıya uğrayınca yapay zekayı(Will'i) internete yükler. Will artık her yerdedir. Kendilerine bir kasaba ve yer altında bir yer inşa ederler.  Will insanların , dünyanın geleceği için uğraştığını söylemektedir fakat herkes böyle düşünmez.

kozmokitap

Son ana kadar ilgiyi kaybetmeden seyredilen ,  sonrasında ise kafamızda bazı sorular bırakan bir filmdi. Filmden hoşuma giden iki repliği yazmak istiyorum:

"İnsanlar anlamadıkları şeylerden korkarlar."
"-Biz teröristlerle işbirliği yapmayız.Peki neden teröristlere ihtiyacımız var?
-İşler kötüye giderse suçu atabileceğimiz birileri lazım..."

Ölüm ve yeniden oluşum, nano teknolojinin kullanım  alanları, insan beyninin sınırları ve anlayamadığımız durumlar karşısında hemen saldırıya geçmemiz ... Çok güzel anlatılmış filmde. Seyretmediyseniz mutlaka seyretmenizi öneririm.

kozmokitap

Sevgilerle♥♥♥
                                      kozmokitap


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.