4/03/2015

# Aşk Güzergahının Gizemi # Hüdai Yolu # Kent Kitap # Kitap Yorumu

Selçuk Alkan ve Aşk Güzergahının Gizemi

Kozmokitap

 Aşk Güzergahının Gizemi
Selçuk Alkan 
Kent Kitap
392 sf.
                         Bütün yollar tek bir yolu yürümek içindir.

    Malatya'da yaşayan İstanbullu Kamil'in kafasını karıştıran sorulara cevap ararken en büyük zenginliğe kavuşmasını ve hayatında kendisinin bile haberinin olmadığı  gizemin aydınlamsını okuyoruz Selçuk Alkan'ın kaleminden.Annesinin ölümünden sonra hayatını sorgulayan Kamil işinden ayrılmış ve Kendisini kitap okumaya yazamyı çok istediği kitaba vermiştir. Kafası aslında çok karışık ve bitmek bilmeyen sorularla doludur. Lise arkadaşı Çetinden gelen bir telefon ve bu telefon sonucu bindiği uçak  ile Kamil'in hayatı
değişecektir. Bu yolculuk ile Kamil İstanbul'da yapılacak olan tüp geçit inşaatını gezecek gruba mühendis olarak katılacak ve yeni dostlar edinecek aynı zamanda da uçakta dost olduğu Hüdai Amcası vasıtası ile Aziz Mahmut Hüdai'nin hikayesini öğrenecek ve belki de yolunu izleyecektir.

     Geçmişten hikayeler ve kişisel gelişim tarzı bir anlatım ile ilerleyen kitap yarısından sonra hareket dozunu arttırarak bir gizem öyküsüne dönüşmektedir. Kitapta Kamil ve arkadaşlarını tanırken aynı zamanda da Mahmut Hüdai'nin hayatını ve yolunu da öğreniyoruz. Tüp geçit inşaat şantiyelerini gezi ekibi ile gezerken Aşk şehri İstanbul'un bazı hikayelerini de öğreniyor ve bir nevi biz de bu ekip ile seyehat ediyoruz.

     Kitabı zevkle okumaya başladım, ortalarına doğru diyaloglar yüzünden biraz sıkılsam da inatla devam edip bu bölümü atlatınca kitap hız kazanmaya başladı ve sürpriz bir gelişme ve tahmin edilebilir bir sonla bitti. Oldukça eğitici, zevkli ve orta derecede sürükleyici bir kitaptı.

Selçuk Alkan 1968 İstanbul doğumludur. Uzun yıllar öğretmenlik , AR-Ge uzmanlığı ve yöneticilik yapmıştır. Kendisi evli bir erkek çocuğu babasıdır..

4 yorum:

  1. Merhaba blogunuzu blog keşif etkinliğin de keşfettim bana da beklerim :) Sevgiler
    http:// koredelisiyiz-biz.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz ve yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim . Kaleminize sağlık Selçuk Bey.

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.