7/15/2015

# Kitap Yorumu # Martı Yayınları # Ted Dekker # Tosca Lee

Ölümlü (Faniler Kitabı #2 ) - Ted Dekker & Tosca Lee

Kozmokitap
   
  Faniler Kitabı üçlemesinin ilk kitabı Yasaklı heyecanlı bir biçimde bitmişti. ( Yasaklı yorumumu okumak için tık tık... ) Faniler kitabı üçlemesinin ikinci kitabı olan Ölümlü ise ilk kitabın bitiminden dokuz yıl sonra başlıyor.

   İlk kitapta Jonathan henüz küçük bir çocuktu ve onu koruyan bekçiler tarafından tamamen güvende olacağı bir yere götürülürken bitmişti. Jonathan büyümüş artık neredeyse 18 yaşına gelmiştir. 18 yaşına gelince tahta oturacak ve hükümdar olacaktır. O hükümdar olunca kehanette de söylendiği gibi yeni bir dönem başlayacak ve insanlar kaybettikleri duygulara yeniden kavuşacaklardır. İlk kitabı okumayıp duygulara ne oldu derseniz yıllar yıllar önce bir simyacı bir virüs oluşturmuş. Bu virüs ile insanlarda korku dışında tüm duygular yok olmuştur. Ve duyguları yok olan insanlardan " ceset " olarak  bahsediliyor. Bir de faniler var , onlar ise Jonathan'ın kanı sayesinde duygularına tekrar kavuşmuş olanlar. Jonathan'dan alınan kan bu cesetlere naklediliyor ve  onlar tüm duygularına kavuşuyorlar. Bunun da ötesinde daha iyi görmeye, koku almaya başlıyorlar ve ömürleri de daha fazla oluyor.
  - Bu fantastik bir kitap ve öyle kan uyuşmazlığı olayı aklınıza gelmesin. Herkes kan veriyor ve uyuşmazlık söz konusu olmuyor:))-
Faniler artuk 1200 kişi olmuşlardır ve Jonathan'ın tahta geçeceği zamanı beklemektedirler. Tahta geçmeye birkaç gün kala umulmadık olaylar olur. Öldüğü düşündüklen Saric aslında ölmemiştir ve Feyn'i canlandırır. Fakat Feyn'i canlandırırken simya ile oluşturulmuş bir kan yani kendi kanını kullanır. Saric'in kanından oluşmuş bu yeni topluluğa Kirli Kanlılar denilmektedir. Eski hükümdar Feyn tekrar hayata döndürülünce Jonathan'ın hükümdar olmasının yolu da tıkanmış olur. Bir şekilde Feyn'i ikna edip Jonathan'ı tahta geçirmeleri gerekmektedir ki dünyayı kurtarabilsinler. Ancak işleri çok zordur. Saric kendisine 12 000 kirli kanlıdan oluşan kuvvetli bir ordu kurmuştur. Onları bir savaş beklemektedir be savaş demek kayıplar demektir. Umulmadık bir biçimde biten kitabın devamı olan Hikimdar'ı çok merak ediyorum. Kitabı bulur bulmaz en kısa zamanda alıp okuyacağım.
   Her zaman kalemini ve hayal gücünü sevdiğim Ted Dekker'ın bu serisini de çok sevdim. Farklı bir dünya....Heyecanlı , sürükleyici bir kitap . Tavsiye ederim.

Kitabın Adı: Ölümlü - Faniler Kitabı #2
Yazar: Ted Dekker & Tosca Lee
Yayınevi: Martı Yayınları
Çevirmen: Özlem Gültekin
Sayfa Sayısı:511


   Burada, ölümün yakıcı hatıralarına yer yok.   Korku haricindeki tüm duyguların saf dışı bırakıldığı bir dünyada yaşamaya mahkûm fanilerin son hayatta kalma olasılıkları da yok olmanın eşiğindedir. Yaklaşan bu tehlikeyi ortadan kaldırıp bu ölü dünyaya hayatı geri getirecek olduğuna inanılan tek bir kişi vardır.
    İnsanlığın son umudu bu genç adam, önüne çıkan engellere rağmen kendisine inananları haklı çıkarıp kurtuluşa giden yolda onlarla birlikte ilerleyebilecek midir?






Serinin diğer kitapları:
Faniler
Hükümdar


                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.