7/21/2015

# Aynı Yatakta Üçümüz # Destek Yayınları # İlkim Öz # Kitap Yorumu

Psikoterapi Öyküleri - Aynı Yatakta Üçümüz

İlkim Öz


   İlkim Öz tarafından kaleme alınan Aynı Yatakta Üçümüz  üç kadının anlatıldığı psikoterapi öykülerinden oluşuyor.  Sema, Remziye , Arzu.

Sema...
Liseyi terk edip İstanbul'a yerleşiyor. Orada evli bir adamla beraber yaşamaya başlıyor. Adam bir şey demesin diye ona imam nikahı da yapıyor. Sema bu adamdan bir de çocuk sahibi oluyor. Bu tercihler kendisine ait olmasına rağmen hayatından son derece mutsuz. Beraber yaşadığı adamdan nefret ediyor hatta bazen çocuğundan bile nefret ettiğini zannediyor. Bütün davranış bozukluklarının nedenleri çocukluğunda yatıyor. Anne ve babasının evliliğinde.... Annesine ise yalan söylüyor Sema. Üniversiteyi bitirdiğini ve evli olduğunu söylüyor . Her seansında kendisini yavaş yavaş bulması ve davranışlarının nedenlerini anlaması anlatılıyor.

Remziye...
Bir danışanı yolluyor İlkim Hanım'a Remziye'yi.
Remziye bir kapıcının kızı. Fakir bir aileden. İstedikleri alınamadığı , arkadaşları gibi giyinemediği için arkadaşlarının yanında kendisini kötü hissediyor. Apartmanlarından İnci Teyze çok seviyor Remziye'yi , kendi çocuğu olmamış. Arada Remziye onların evine gidiyor. Etrafı toparlıyor , temizlik yapıyor. Birgün yine İnci teyze işte iken temizliğe gidince İnci Hanım'ın kocasının tecavüzüne uğruyor Remziye henüz 15 yaşında.Korkuyor Remziye. Sonraları da adam bir kaç tokaya eşyaya kandırıyor kızı. Yaşı gelince de kendi elleri ile evlendiriyor. Ancak Remziye'yi bir türlü rahat bırakmıyor. Tam 25 yıl tehditler ile sürdürüyor ilişkisini. Bu durum Remziye'yi acı bir sona sürüklüyor....

Arzu....
Erkekleri ve flört etmeyi seviyor Arzu. Patronu ona " hayatım boyunca benim yanımda olmanı ve bana eşlik etmeni istiyorum." diyor fakat patronu evlidir. Arzu bunu bilerek durumu kabul ediyor. Para içerisinde yaşayacaktır ve evliliği de zaten hiç düşünmemektedir. Arzu'nun  durumu diğer danışanlardan farklıdır. Çünkü patronu ile beraber olduğu yıllar boyunca yatakta üç kişi olmuşlardır....

  Üç farklı kadın, üç farklı hazin öykü... Gerçek hikayeler ve toplumumuzun bir gerçeği bunlar. Sorunlarının çocuğunun da çocukken aile içerisinde başladığı göz önüne alınırsa aile yaşamının ve çocuğa verilen önemin ne kadar değerli olduğu anlaşılabilir.

   Bu kitap açıkçası bana göre değildi. Benim satın almayacağım bir kitap Aynı Yatakta Üçümüz. Hediye olduğu için okudum ve Kitabın konusunu  merak edenler için paylaşmak istedim.

Kitabın Adı: Aynı Yatakta Üçümüz
Yazarı: İlkim ÖZ
Yayınevi : Destek Yayınları
Sayfa Sayısı: 255


" Başarman için istemen ve istediğinden emin olman şart, içindeki güçlü kişiliği görebiliyorum, onu serbest bırakman yeterli."
  • Bazı kadınlar neden evli erkekleri seçiyorlar?
  • Bazı kadınlar neden mutsuz oldukları halde ilişkilerini bitiremiyorlar?
  • İnsanın kendinden kaçışının temelinde ne yatıyor?
  • Geçmişin depolandığı bilinçaltında neler gizli?
  • Kadınlar aldatıldıklarını bilmelerine rağmen ihaneti neden kabulleniyorlar?
  • Peki ya kadınlar neden ihanet ediyorlar?
    Psikoterapinin ülkemizdeki öncüsü İlkim Öz'den çarpıcı bir eser daha. Bu gerçek hayat öykülerini okurken siz de sorgulayacak, isyan edecek, belki de gözyaşlarınızı tutamayacaksınız.



Kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.