9/28/2015

# Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler # Jan-Philipp Sendker # Kitap Yorumu # Koridor Yayınları

Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler - Jan-Philipp Sendker

Kozmokitap
"Sevgi öyle farklı yüzlerle karşımıza çıkar ki hayal gücümüz bile hepsini görmeye hazırlıklı değildir."
     Sade ancak albenisi olan kitap kapaklarını seviyorum. Beni bu kitapları almaya iten ise kitabındaki bu çekicilik, instagramda yapılan güzel yorumlar ve  biraz da sanırım kitabın ismi oldu.

   Kitabı alalı çok olmasına rağmen okumak için ancak sıra geldi. Elime almam ile kitabı bitirmem arasında 24 saat bile geçmedi.
"Ailemizi ne kadar tanırız? Onlar bizi ne kadar tanır? Doğumumuzdan beri yanımızda olan kişileri bile tanıyamıyorsak , başka kimseyi ne kadar tanıyabiliriz ki?"
    Kitap Jan-Philipp Sendker 'in ilk kitabı. 1995 ilkbaharında eski adı ile Burma olarak bilinen Myanmar'a gelen yazar buradan çok etkilenir. Daha sonra  birkaç sefer daha buraya gelen yazar buradaki insanlardan, sabır ve mizah duygularından ve zorluklarla baş etme çabalerından çok hoşlanır ve ilk kitabının burası ile alakalı olacağını söyler. Bu bölgede batıl inançlar çok yaygındır. ( Kitabı okurken de göreceğiniz gibi) O bölgedeki bir astroloğa giden yazar kitabının başarılı olup olmayacağını sorar ve çok başarılı olacağını öğrenir. Yazarın kitabı oluşturma  hikayesi ile ilgili detayları öğrenmek için  tık tık..  http://artofhearingheartbeats.com/book-extras/on-the-making-of-the-art-of-hearing-heartbeats/
Kozmokitap

"Hayat... mutlulukla üzüntünün birbirine ayrılmaz bir şekilde geçmiş olduğu, bilmecelerle dolu bir hediyedir. Biri olmadan ötekini yaşamaya çalışan , başarısız olmaya mahkumdur. "
  Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler  . Julia'nın  hukuk fakültesini bitirmesinin ertesi günü babası kaybolur. Tam olarak nereye gittiğini ve nasıl olduğunu kimse bilmemektedir. Aradan dört yıl geçer ve kimse hala babasından bir haber alamamıştır.  Bir gün annesinin tavan arasında bulduğu bir kutu Julia'nın babasına ve onun geçmişine giden yolu aralamasına sebep olur.
"Senin bana neler ifade ettiğini , neler verdiğini, dünyanın neresinde olduğunun fark etmediğini, bir insanın ötekinin elini hissetmesi için illa dokunması gerekmediğini onlara nasıl açıklayabilirim?"
  Babası Burma'dan Amerika'ya gelip yerleşmiş ve annesi ile evlenmiştir. Ancak babasının hayatının ilk yirmi yılını kimse bilmemektedir. Bu konuda babası annesine bile tek kelime etmemiştir. Ancak tavan arasında buldukları kutunun içerisinde Mi Mi isimli bir kadına yazılmış bir mektup bulur Julia. Bu mektup sonrasında Burma'ya gitmeye karar verir .
Kozmokitap

Burma'ya giden Julia orada O Ba isminde birisi ile karşılaşır ve ondan babasının geçmişini öğrenir. Julia ile birlikte biz de Tin Win'in geçmişini öğrenirken yaşanan trajedilere de şahit oluyoruz.

  Kitap çok çabuk okunup bitti. Kitabı sevdim. Ancak kitap ne çok sürükleyici ne de aman aman bir aşk hikayesiydi. Kitapta bambaşka bir etkileyicilik vardı. Belki durağan anlatım, belki yaşanan olayların ve insanların dramatik olması... Bazı olaylar tahmin edilebiliyor kitapta . Çoğu kitapta bu durum beni rahatsız ederken bu kitapta rahatsız olmadım.
" Ölüm... hayatın sonu değil, bir aşamasıdır."
   Kitapta farklı olsaydı dediğim bölümler oldu Ya da bir konudan diğerine geçerken konsantre olamadığım bölümler. Ancak kitabın bütününe baktığımda kitabı sevdim ve tavsiye ederim.



Kitabın Adı: Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler
Yazar: Jan-Philipp Sendker
Yayınevi: Koridor Yayıncılık
Orjinal adı: The Art of Hearing Heartbeats
Çevirmen: Elif Özkaya
Sayfa Sayısı: 312
   Başarılı ve ünlü bir avukat olan babası tam da Julia'nın fakülteden mezun olduğu günün ertesi sabahı ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur. Birkaç yıl sonra ise annesi şans eseri bulmacanın bir parçasını bulacaktır - Mi Mi adlı gizemli bir kadına 40 yıl önce yazılmış ama gönderilmemiş bir mektup.
  Babasının geçmişindeki gizemi çözme isteğiyle Julia kariyerini ve önünde onu bekleyen hayatı bir kenara koyar ve Mi Mi'nin bir zamanlar yaşamış olduğu yere gider. Yolculuğu onu doğunun esrarengiz bir bölgesine, küçük bir dağ kasabasına götürür. Orada babasını tanıyan ve kendisi hakkında da inanılmaz şekilde bilgi sahibi olan bir adamla karşılaşır. Merakına teslim olarak onunla her öğleden sonrası buluşup ondan babasının gençliği hakkında şaşırtıcı hikayeler dinler - çocukken kör olmuş, manastırda yetiştirilmiş ve hepsinden öte oralı bir kıza delice bir tutku beslemiştir.
Amerika, Almanya, İtalya, İspanya, Hollanda, Japonya, Sırbistan, İsrail ve Hırvatistan'da sadece, okuyanların birbirlerine tavsiyesiyle yüz binlerce sattı, en çok konuşulan kitaplardan biri oldu.


 "Unutulmaz bir hikaye."Library Journal"
"Ne kadar denesem de bu kitabın nasıl bir sihre sahip olduğunu anlatırken hakkını veremeyebilirim."Caroline Leavitt"
Öyle akıcı ve duygusal ki... büyük bir paket mendili yanınızda bulundurmanızı öneririz."Publishers Weekly"
Avrupa'da kısa sürede bir hit olan bu kitap, okuyucuyu adeta mest ediyor."Booklist"
Kalbinizin derinliklerine kadar işleyecek bir hikaye. Doğunun spiritüelliği ve masal tadında bir romantizm... Nicholas Sparks ve Elizabeth Gilbert hayranları bu kitaba doyamayacak."Kirkus Reviews"Tek kelimeyle bayıldım. Okuyucuyu çok uzaklara götürerek, esrarengiz insanların ruhlarındaki gizleri çözmeye davet ediyor. Daha güzeli, kendimiz hakkında hiç düşünmediğimiz şekilde düşünmemizi sağlıyor. Aşka ne anlamlar yüklüyoruz, neye inanıyoruz ve bu, hayatımıza nasıl bir yön veriyor…"Angelika Schwabach - Buchhandlung Ida von Behr adlı kitapçı, Volksdorf, Almanya
"Bu kitap, çeyrek yüzyıldır çok satan bütün kitapları tahtından etmeyi başardı. O kadar dokunaklı ki hayata farklı bir pencere açıyor ve orada kendimizi sorgulamaya sevk ediyor. Sendker'in dili beni büyüledi, kendine has bir ritmi ve tarzı var. Sayfaları nasıl çevirdiğinizi anlamayacaksınız bile. Eşine az rastlanır türden."  Marianne Nagel -Buchhandlung Nagel adlı kitapçı, Amriswil, İsviçre
"Böyle bir kitap milyonda bir çıkar. Dünyayı gözleriyle gören değil kalp sesleriyle işiten bir adamın sıra dışı hikayesi. Jan-Philipp Sendker gerçek aşkın varlığına olan inancınızı pekiştirecek. Gözyaşları içinde bitirdim." Shawna Yang Ryan - Water Ghosts kitabının yazarı



2 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.