11/09/2015

# Ephesus Yayınları # Kitap Yorumu # Osman Aysu

Devlet Sırrı - Osman Aysu

 
Kozmokitap
  
   Osman Aysu kitaplarını geçen yıl kütüphanede bir amcanın tavsiyesi ile keşfettim. Bir Türk yazarın kitaplarını hele de bu kadar güzel yazan bir yazarı neden bu kadar geç keşfettim diye kendime kızmadım değil. O gün bu gündür yazarın bulduğum kitaplarını okumaya çalışıyorum. Yazarın bu kitabı da beni hayal kırıklığına uğratmadı. Oldukça sürükleyici ve güzel bir kitap Devlet Sırrı.

Yine kitabın içerisinde heyecan, ajanlar, romantizm var.
Kozmokitap

İstanbul'da bir gazeteci olan Pınar, erkek arkadaşı Orhan ile birlikte gittiği Moskova seyahatinde Olga isimli bir çiçekçi kadınla karşılaşır. Bu kadının öldürülmüş dedesinin babasının aşık olduğu kadın olduğunu öğrenir . Bu olaydan etkilenen Pınar dedesinin hikayesini yazmaya karar verir. İşte bundan sonra olaylar biraz karışır...
Kozmokitap

   Pınar dedesinin babası olan Bekir Sami Beyi araştırırken "çok gizli" ibaresi ile MİT arşivinde bulunan bir dosyanın yeniden gündeme gelmesine sebep olur. Bu olaydan sonra Pınar MİT tarafından taki edilmeye başlar. Olga ile tekrar görüşmek için Moskova'ya giden Pınar ve arkadaşı Orhan burada sadece Mit değil CIA ve FSB nin de takibinde olacaktır. Uluslararası bir telaşa sebep olan Pınar araştırmalarını sonlandırabilecek midir? Bu  "çok gizli " dosyanın içerisinde aslında ne vardır? Dedesinin ölümündeki gizemi çözebilecek midir Pınar?

    Okumayanınız varsa Osman Aysu kitaplarını denemenizi isterim. Bence seveceksiniz...

Kozmokitap





Kitabın Adı : Devlet Sırrı
Yazar :  Osman Aysu
Yayınevi : Ephesus Yayınları
Sayfa Sayısı : 512

  Pınar sevgilisi ile çıktığı Rusya gezisinde yetmiş yıl önce ölen büyük dedesini tanıyan yaşlı bir çiçekçi kadın ile tanışır. Gazeteci olan genç kız, Türkiye'ye döndüğünde ailesi hakkında bir kitap yazmaya karar verir.    
 Rusya'da, Türk istihbarat ajanı olarak görevliyken bir cinayete kurban giden dedesi Bekir Sami, kitabının başkahramanı olacaktır.  Dedesinin geçmişini araştırmaya başlayan Pınar, yetmiş yıllık bir devlet sırrının yeniden gündeme gelmesine sebep olur. Bekir Sami'ye ait bilgiler ÇOK GİZLİ mührü ile saklanmaktadır. Ve bu dosyanın açılması üç devletin istihbarat örgütlerini harekete geçirir. 
 Çiçekçi kadını bulmak için tekrar Rusya'ya giden Pınar, bir anda MIT, CIA ve FSB ajanları tarafından göz hapsine alınır.
 Üç devleti ilgilendiren yetmiş yıllık bu büyük sır nedir? 
 Neden gerçekler saklanmak zorundadır? 
 Pınar'la birlikte, bu gizemin tehlikeli yollarında koşmaya hazır mısınız?





                                                           

6 yorum:

  1. Osman Aysunun bu güne kadar hiç bir kitabını okumamıştım ama denemeliyim galiba. Teşekkürler. Bende beklerim:-)

    YanıtlaSil
  2. Aksiyon-polisiye tarzı kitaplardan sanırım. Ben de çok severim heyecanlı kitapları.

    YanıtlaSil
  3. Blog keşif etkinliğinden geliyorum, bana da beklerim.

    http://nypdsena.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Sena Hanım , ben de hemen geliyorum ☺

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.