1/28/2016

# Aşkı Bulduğum Yer # Cecelia Ahern # Kitap Yorumu # Turkuvaz Yayınları

Aşkı Bulduğum Yer - Cecelia Ahern

Aşkı Bulduğum Yer - Cecelia Ahern




Kitabın Adı : Aşkı Bulduğum Yer
Yazar : Cecelia Ahern
Yayınevi :Turkuvaz Yayınları
Orjinal adı : A Place Called Here
Çevirmen :Lale Bulak
Sayfa Sayısı :360


  Not: Seni Seviyorum'un yazarından yine çok duygusal ve dokunaklı bir roman.
  Arkadaşı Jenny-May'in kaybolmasının ardından kaybettiği her şeyi saplantılı bir şekilde aramaya başlayan Sandy'nin hayatı o olaydan sonra bambaşka bir yola sürüklenir. Bu takıntısından bir türlü kurtulamayan Sandy'ye ne ailesinin ne de yakışıklı psikiyatrının yardımı dokunur. Yıllar sonra bir gün, kaybolmuş genç bir erkeği bulmaya çalışırken bu kez kendisi de kaybolur. Sandy'nin kaybolduğu yer neresidir; sonunda evine ve sevdiği kişiye dönebilecek midir?
   Aşkı Bulduğum Yer kendini ve aşkı bulmak üzerine kusursuz bir roman…
   "Hepimiz zaman zaman kayboluruz, bazen isteyerek bazen de elimizde olmayan güçlerin etkisiyle. Ruhumuzun neyi öğrenmeye ihtiyacı varsa, onu öğrendiğinde patika kendi kendine önümüze çıkar. Bazen kaybolmayı, avare avare dolaşmayı yeğleriz. Bazen kendimiz çıkış yolunu buluruz. Ama ne olursa olsun, her zaman, bizi bulan biri çıkar."


  Cecelia Ahern ne yazsa okurum dediğim yazarlar arasına girdi. Yazarın ilk olarak kitabını değil , kitabından uyarlanan film Not: Seni Seviyorum 'u seyrettim. Film beni derinden etkiledi ve arada tekrar seyredebileceğim filmler arasına girdi. "Keşke Beni Görebilseydin" kitabını okuduğum zaman da kalemine hayran oldum. Şimdi okuduğum kitabı Aşkı Bulduğum Yer ile ise yazarın bendeki yeri sağlamlaşmış oldu.  Her kitabında farklı bir konu ve farklı bir dünya işliyor yazar ve ben onun hayal gücüne hayran oldum. Farklı dünyalar yazıya çevirmekte oldukça başarılı bir yazar Cecelia Ahern.

   Kitabın isminin aşkla ilgili olması size bir aşk hikayesi izlenimi yaratmasın. Romantik izler kitapta çok fazla bir yer kaplamıyor. Fantastik bir konusu var Aşkı Bulduğum Yer 'in. Bu kitap da film haline gelirse şaşıracağımı sanmıyorum , üstelik de ilgi çeken bir film olur kanaatindeyim.

   Sandy on yaşında iken karşı komşularının kendi yaşıtı kızları kaybolur. Tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamaz. Bu olay Sandy üzerinde çok büyük bir etki yaratır. Kaybettiği tüm eşyaları bulmadan rahat edememeye başlar. Kaybolan ve bulunamayan tüm eşyaların nereye gittiği düşüncesi onun bütün hayatını belirler. Bu nedenle Polis olur. Okul zamanlarında ise psikolojik destek almaya da başlamıştır. Fakat bu saplantısı hayatını yönlendirdiği gibi aşk hayatını da etkilemektedir. Kayıpları bulmak onu o kadar meşgul etmektedir ki bir gün kendisi de kaybolunacaya kadar!...

  Farklı konusu ve eğlenceli anlatım tarzı ile sevdiğim kitaplar arasında kendine yer buldu Aşkı Bulduğum Yer . Tavsiye ederim.


                                                            Kozmokitap

1 yorum:

  1. Cecelia AHERN 'in sonunda yeni bir kitabı çıktı. Çok merak ediyorum inşallah okumak kısmet olur.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.