2/01/2016

# Arkadya Yayınları # Gizem Yeşildal # Kitap Yorumu # Priscille Sibley

Yıldız Tozu - Priscille Sibley

Yıldız Tozu - Priscille Sibley




Kitabın Adı :Yıldız Tozu
Yazar :Priscille Sibley
Yayınevi :Arkadya Yayınları
Orjinal adı :
Çevirmen :Gizem Yeşildal
Sayfa Sayısı :464


Bir aşk, kaç hayat eder?
Başarılı cerrah MatthewBeaulieu'nun bildiği tek hayat, çocukluğundan beri âşık olduğu kadın, yani Elle'dir. Ne var ki böyle büyük bir aşk için bile her şey tozpembe değildir. Elle ve Matt ne kadar isteseler de bir türlü evlat sahibi olamıyordur. Çünkü Elle'in hiçbir hamileliği sağlıklı bir şekilde sonlanmaz.
Ancak kaderin kötü sürprizleri bununla da sınırlı kalmayacaktır. Matt'in tüm dünyası Elle'in kaza geçirdiği haberiyle yıkılır. Bitkisel hayata giren Elle, sağlıklıyken açıkça bu şekilde hayatta tutulmak istemediğini belirtmiştir. Fakat Matt'in biricik aşkının isteğine rağmen onu hayatta tutmak için çok önemli bir nedeni vardır: Elle bir kez daha hamiledir.
Aynı bedendeki iki ayrı hayat, aynı kalpteki iki ayrı sevgi. Artık Matt yüreğini parçalayan o sorunun cevabını vermek zorundadır. Canından çok sevdiği eşi mi? Yoksa evladı mı?
Yıldız Tozu, uzun süre hafızalarınızdan silinmeyecek bir başyapıt. Okurken gözyaşlarınıza hâkim olamayacaksınız.



   Öncelikle kitabın kapağına bayıldığımı söylemeliyim. Arkadya Yayınlarının renkli ve insanı okuma isteği ile dolduran kapaklarına bayılıyorum. Tabii bir kitap kapaktan ibaret olmamalıdır. İçerik ondan daha da önemli!.. Süslü püslü bir kapak hoşuma gidip de aldığım ancak içeriğinin ne kadar boş olduğunu gördüğüm kitaplar da oldu.

   Komşu çocukları olan Elle ve Matt'i okuyoruz  kitapta. Çocukluklarından beri birbirlerini tanıyan birbirlerine aşık olan çift araya giren bazı sorunlar ile birbirlerinden uzak kalmışlardır. Yıllar sonra Matt başarılı bir beyin cerrahı olmuş , Elle ise başarılı bir astronot. Elle zaten IQ su ile de herkesi geride bırakan çok zeki bir hanımdır. Bu iki genç çocukları çok sevmektedirler ve bir çocukları olsun istemektedirler. Elle'nin sahip olduğu otoimmün bir rahatsızlık nedeni ile bebeğini düşürmektedir. Hatta bebeklerinden birisi ölü doğmuş , Elle'nin hayatını zor kurtarmışlardır. Yine de birbirlerine sahip oldukları için çok mutludurlar. Taa ki Elle bir kaza geçirip beyin ölümü gerçekleşene kadar. Matt eşinin bayin ölümü gerçekleştiğini öğrendiği anda onun hamile olduğunu da öğrenir. Artık bebeği için başta kendi annesi olmak üzere kanunlarla da uğraşması gerektirmektedir.

Duygu yüklü bir kitap Yıldız Tozu. Ben daha önce benzer bir konuyu işleyen bir film seyrettiğim için konu bana farklı ya da aşırı duygusal gelmedi. Bu konulara aşina olmayan birisini derinden etkileyecek bir kitap. Yazarın anlatım tarzı da oldukça başarılı. Yine de insan okurken kendisine ben olsaydım ne yapardım diye sormadan edemiyor. Her ne kadar bizde böyle kanunlar olmasa, makinelerin fişinin çekilmesi söz konusu olmasa da kendimi Matt'in ya da Elle'nin yerine koymadan edemedim okurken.


Seninle anılarda birlikte olacağım. Bir gün çocuklarına yıldızları çok seven ve bir rokete atlayıp bozulmuş teleskobu onarmaya giden, tanıdığın bir kızdan bahsedersin.   

                                                          Kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.