2/25/2016

# Corban Addison # Feniks Kitap # Kızgın Kum Bahçesi # Kitap Yorumu

Kızgın Kum Bahçesi - Corban Addison

Kızgın Kum Bahçesi  - Corban Addison


   Güneşin doğmasını ve her yanı ele geçirmiş bu yabancı görüntünün sona ermesini istiyordu. Karanlık çöktüğünde insanlar sevecenliklerini kaybediyorlardı.


  Feniks Kitap tarafından basılan Kızgın Kum Bahçesi'ne resmen ba-yıl-dım. Sevgili "Bir Otaku'nun Dünyası" facebook sayfasından kazandım kitabı. Kitap elime ulaşınca kapak görselini çok sevdim. Kitabı okumayanları için bir ipucu vermeyen  , kitabı okuyanlar için ise çok şey anlatan bir kapak .


      Yazarın okuduğum ilk kitabı Kızgın Kum Bahçesi. Yazarın anlatım tarzı, konuyu işleyişi ve duygu aktarımı çok başarılı. Yazarın diğer kitabı Güneşin Kızları'nı  da okunacakları listeme ekledim hemen yazara bayılınca.


   Kuyeya down sendromlu bir çocuktur. Lusaka'nın kenar mahallelerinden birinde tecavüze uğramış olarak bulunur. Cinsel istismara uğramış çocukları savunmak ve suçluları yakalamak için çalışan Zoe ve arkadaşları Kuyeya'ya sahip çıkarlar ve suçluyu yakalamak için büyük bir savaşa başlarlar çünkü şüpheli zengin ve kuvvetli bir adamın oğludur.

'' Politika her yerde aynı,'' diye düşündü. '' Tek fark batı çirkinliği saklamakta daha deneyimli.'' 

    Kızgın Kum Bahçesi etkileyici ve yürek parçalayıcı bir roman. Zorlu cağrafyası ile tanınan bir ortamda geçim sıkıntısı ve parasızlık yüzünden olmadık işlerde çalışmak zorunda kalan insanlar, kadınlara karşı kötü davranan ve çocuklara karşı istismardan çekinmeyen bir grup ve neredeyse çökmüş bir adalet sistemi.... Kitabı okudukça , sayfalar çevrilip konu ilerlemeye başladıkça ben de çok etkilendim. Hem bu doğa harikası yerleri görmeyi arzu ederken hem de böyle bir yere gitmeye ve oralarda yaşamaya çekindim. Sürekli tedirginlik içerisinde, etrafını kontrol ederek geçen bir yaşam düşünemiyorum.

   

  Bu kadar etkileyici bir kitabın filmi çekilirse eminim daha çok ilgi çeker. Buradan yönetmenlere sesleniyorum bu kitaptan harika bir film olur.....


Yaşam paramparça bir şeydir. Kim olduğumuzu belirleyen o parçaları nasıl değerlendirdiğimizdir. 


Kızgın Kum Bahçesi  - Corban Addison

Kitabın Adı :Kızgın Kum Bahçesi
Yazar : Corban Addison
Yayınevi : Feniks Kitap
Orjinal adı : The Garden of Burning Sand
Çevirmen :Arzu Altınanıt
Sayfa Sayısı :479

Lusaka, Zambiya.Zoe Fleming, Lusaka'da çocuk istismarı ve cinsel suçlara karşı savaş açmış bir sivil toplum kuruluşu olan CILA'da görev yapmaktadır. Adalet sistemi neredeyse işin içinden çıkılmaz hale gelen Zambiya'da artık bir şeylerin değişme zamanı gelmiştir. Adaletin güçlüden yana çalıştığı sistemde özellikle çocuklara ve kadınlara karşı işlenen suçların sağlıklı ve doğru olarak sonuçlanması için yeni bir umut ışığı belirmiştir.
 Down sendromlu bir çocuk olan Kuyeya'nın Lusaka'nın kenar mahallelerinin birinde darp ve tecavüz edilmiş olarak bulunmasıyla birlikte Zoe Fleming ve çalıştığı STK için, Polis memuru Joseph Kabuta'nın yardımıyla amansız bir mücadele başlar. Bu mücadele sadece hukuk düzenine karşı değil aynı zamanda Zambiya'nın çürümüş toplumsal yapısına karşı da bir başkaldırıdır. Soruşturma Zambiya toplumunu deprem gibi sarsarken, Zoe'nin zihninde de aşka, sadakate, aileye ve özellikle adaletin anlamına ilişkin kökten değişikliklere neden olacaktır.
 Zoe Fleming'in Polis memuru Joseph Kabuta'yla kurduğu iş ilişkisi aşka dönüşürken, Dava Zoe'yi Lusaka'nın hoyrat mahallelerinden Victoria Şelaleleri'ne, sokaklarını AIDS bürümüş Johannesburg'dan büyüleyici Cape Town'a sürükler.
 "Cinsel şiddet suçları, Zambiya'nın toplumsal yaşam dokusuna zarar vermektedir ve hiçbir savcı ya da yargıç, bu tür suçların faillerini belirleyecek, anayasal geçerliliği olan araçlardan mahrum edilemez. DNA, ülkemizdeki ceza adaletinin çehresini değiştirecekse izin verelim değiştirsin. Eşlerimizin, kızlarımızın, annelerimizin ve büyükannelerimizin sokakta tek başlarına yürümekten korkmasına neden olan korkunç tecavüz ve taciz eylemlerine bir son verilmesinin zamanı gelmiştir."



                                                            Kozmokitap

2 yorum:

  1. Okunması gereken bir kitap gibi geldi bana konusu çok güzel anlatımınızda çok güzel teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kİtabı ben de çok sevdim. Yazarın diğer kitabını da temin edince okumayı düşünüyorum.

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.