5/04/2016

# Gerilim # Gravity # Kitap Yorumu # Martı Yayınları

Yörünge - Tess Gerritsen || Kitap Yorumu

Kozmokitap

   Tess Gerritsen'in kitaplarını ne kadar sevdiğimi bilirsiniz. Yayınlanan kitapları arasında okumadığım iki kitabı kalmıştı yazarın. Birisi Yörünge diğeri de Mefisto Kulübü. Yörünge 'yi hiç bir yerde bulamadım. Çünkü farklı bir yayınevi tarafından yanlış hatırlamıyorsam 1999 yılında basılmış ve yeni baskısı yoktu. Martı Yayınları da 2015  yılında  basınca bu kitabı edinmeliyim demiştim. Kitabı benim almama fırsat kalmadan bu yazarı ne kadar sevdiğimi bildiğimden kızım alıp bana hediye etti:)) Mefisto Kulübü'ne gelir isek kitabın yeni basımındaki kapak görselini hiç sevmedim ve kütüphanemde bu görselde bir kitap olmasını istemiyorum. Eski basım bulabilirsem o zaman kitabı alacağım.

   Yörünge'yi okumaya başladığımda büyük bir araştırma sonucu ortaya çıkan bir kitap olduğu anlaşılıyor. Yazar teknik konuları , uzay istasyonunu ve astronotların davranışlarını gayet başarılı bir şekilde betimlemiş.

    Kitap bir denizaltı çalışması ile başlıyor. Açıkçası ben   denizaltı araştırmasını okumaya başlayınca bu kitap uzay ile alakalı değil miydi? ben mi yanlış hatırlıyorum diye düşündüm. Bölümler ilerledikçe bu bölümün de niye yer aldığını anlıyoruz.

   Emma uzay çalışmalarına katılabilmek için eğitim alan bir doktordur. Uzay istasyonunda farklı deneyler yapılmaktadır. Burada görev alan bir astronotun karısı trafik kazasında ölünce onun yerine henüz çalışmaları tamamlanmamış olsa da Emma gönderilir. Uzayda deneyler yapılırken fareler ile ilgilenen Kenichi fare tarafından ısırılır. Bu olayın sonrasında da fareler hastalanıp ölmeye başlarlar. Kenichi de bir sabah hasta olarak uyanır. Emma tam olarak nesi olduğunu anlayamaz . Kalp problemi olabileceğini düşünür. Kenichi'nin durumu ağırlaşınca Dünya'dan bir kurtarma mekiği gönderilir Kenchi'yi almak için. Fakat Kenichi dayanamaz ve ölür. Bu olaylar sonra büyük bir karabasan uzay istasyonunu sarar. Henüz başlarına ne geleceğinden ya da düşmanlarından habersizdirler. Emma uzayda mücadele ederken Dünya'da eşi JAck onun için mücadele eder.

   Okumaya başladığınızda elinizden bırakamayacağınız bir gerilim yazmış Tess. Bu kadın hiç bir kitabında beni hayal kırıklığına uğratmadı. Kitapta sadece biyolojik gerilim değil aynı zamanda duygusallık  ve aşk da var. Bazen çok basit olaylar yüzünden bizim için aslında neyin önemli olduğunu kaçırdığımızı görüyoruz. Ve  bazen de bizim için değerli olanı ancak kaybetmeye yakın olduğumuz zaman daha iyi anlıyoruz. Kitapta da bu durum çok iyi anlatılmış. Kalemine sağlık Tess!...

    Kesinlikle tavsiye edilir....




Yörünge - Tess Gerritsen

Kitabın Adı : Yörünge
Yazar : Tess Gerritsen
Yayınevi : Martı Yayınları
Orjinal adı : Gravity
Çevirmen : Cumhur Mısırlıoğlu
Sayfa Sayısı : 512

       Bu öyküde kötü adamlar yok, sadece kahramanlar var.
    Kozmik tozlar, uzayın soğuk, karanlık yerlerinden gelen ele avuca sığmayan gezginler, yaklaşan biyolojik tehlikenin heyecanına karışan duygusal ilişkiler ve küçük, güzel mavi küreden çok uzakta başlayan bir gerilim… Tess Geritsen bu kez bambaşka bir yörüngede yazıyor.
    Dr. Emma Watson, mesleğinde hızla yükselmiş bir araştırmacıdır ve nihayet uzun zamandır düşlediği bir deney üzerinde çalışma fırsatını yakalamıştır. Bu deney için yapacağı uzay yolculuğu artık bitmek üzere olan evliliğinden daha önemlidir. Yerçekimsiz ortamın farklı canlı türleri üzerindeki etkilerini incelemek için Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilir. Ne var ki birtakım aksaklıklar olur ve işlerin kontrolden çıkmasıyla deney son derece tehlikeli bir biyolojik savaşa dönüşür. Emma'yı hem büyülü uzay yolculuğunda hem de dünyada zorlu bir mücadele beklemektedir.

Blogumda yer alan diğer Tess Gerritsen Kitapları:

 Sessiz Kız 
Sona Kalan 
Gece Yarısından Sonra 
Hasat 
Karanlığın Ayak İzleri
Diriliş 



                                                            Kozmokitap

4 yorum:

  1. Tess için polisiyenin ilahelerinden olarak lanse ediliyor. Ben de "Cerrah" kitabını aldım, hala okunacak. Bakalım kısmet ne zamana...?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Tess ile Cerrah kitabı ile tanıştım. Ceraah'ın bendeki yeri ayrıdır. Umarım siz de benim kadar seversiniz .Sevgiler :))

      Sil
  2. bu kitabı klasik rizzoli&isles serisinden daha çok sevdim şimdiden o seriden fenalık geldi bana çünkü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitap ile gerçekten iyi iş başarmış yazar :))

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.