5/19/2016

# Aleatha Romig # Arkadya Bitter Yayınları # Kitap Yorumu # Tutku Oyunları

Yüzleşme - Tutku Oyunları 2 & Aleatha Romig || Kitap Yorumu

Yüzleşme - Tutku Oyunları 2

    Istırap en güçlü ruhları ortaya çıkarır; en büyük karakterler kurumuş yaralarla doludur.
                                                                                                               -Halil Cibran 
         Tutku Oyunları'nın ilk kitabında Anthony'nin Claire'e uyguladığı baskı ve  şiddeti okumuş ve Anthony'ye sinir olmuştuk. Bazen de Claire'e kızdığımı itiraf ediyorum. Bana Claire'in durumu Stockholm sendromunu hatırlattı. Onu rehin alan, tutsak haline getiren, zorbalık yapan , onun katili olan bir adamı sevmişti. Bu gerçek bir sevgi miydi yoksa psikolojisi altüst olduğu için mi sevdiğini zannetmişti orası sorgulanır. Heyecanlı bir yerde biten kitaptan sonra okumak için sabırsızlandığım serinin ikinci kitabı Yüzleşme de nihayet basıldı .

    Heyecan ve sabırsızlıkla beklenen bir kitap olunca hemen okumak istiyorsunuz doğal olarak:)) En yoğun olduğum günlerde dayanamayıp kitabı okumaya başladım. Her boş vaktimde bir saniye bile olsa kitabın başına oturdum. Hal böyle olunca da k,tap  jet hızı ile bitti. Kitabı bir günde bitirmeme rağmen kitabın üzerimdeki etkisini atıp yazıya dökmem uzun sürdü.

   Aşk ve nefret, son derece şiddetli ve yoğun olan benzer iki duygu. Ben hapse atıldıktan sonra ve hatta şimdi bile bu iki duyguyla mücadele ediyorum. 

Yüzleşme'de ilk kitaptaki gibi şiddet öğeleri yok. İlk kitaba göre daha durağan bir kitap. Sakın aklınıza sıkıcı olduğu gelmesin. Kitap merak ve heyecan duyguları içerisinde nasıl olduğunu anlamadan bitiyor.

   Hapishanede olan Claire'i hapisten çıkartmak için  bilinmeyen birisi af mektubu yazıyor ve avukata yüklü bir çek ile birlikte gönderiyor.  Avukatın da hızlı hareket etmesi ve valinin de bu durumu gizli tutması ile Claire sessiz sedasız tahliye olur. O kadar sessiz hareket edilir ki Anthony'nin bile iki hafta sonra haberi olur.

     Tahliye olan Claire  güvenebileceğini  düşündüğü   Amber'ın yanına Palo Alto'ya gidiyor. Güven duygusunda yanılmayacak , Amber ve  kardeşi Harry ile her konuda ona yardımcı olacaklardır. Claire onların yanında kendini toplarken bir yandan da yeni bir hayata başlamayaçalışmaktadır.Anthony'nin kendisine yaptıklarını unutmaz . Onun geçmişini araştırmaya başlar ve ondan intikam almaya kararlıdır. Yeni Claire'i -kararlı ve güçlü olamaya çalışan - çok sevdim. Ağır baskılara maruz kalmış birisine göre hızla toparlanıyor . Belki hapishanede kendi ile bir süre başbaşa kalmasının da etkisi olmuştur.

      Ve bilgin olsun, seni seviyormuş gibi davranmadım ve o konuda yalan söylemedim. İlk başta fark etmemiştim , ama daha seni tanımadan önce seni sevdim ben. 

     Claire hapisten çıkmıştır. Peki Anthony bu durum karşısında ne tepki verir? Boş durur mu sizce? Anthony bu kitapta çok fazla yer almıyor fakat kendisini de unutturmuyor.   Claire'emüdahale etmeye çalışıyor, kendisini ve sürekli takipte olduğunu hatırlatıyor.   Claire'in yeni düzeninde Anthony'e ne kadar yer var göreceğiz.... Anthony'i de sanki değişmeye başlamış gibi sinyaller aldım. Yoksa yazar bizimle oyun mu oynuyor ?

                                      Sen benimsin ve çok uzun bir zamandır da benimdin.

 
    Kitapta  bazı bölümlerde Anthony ve geçmişine ve ailesine dair bazı olayları da okuyoruz.

                                        Bütün sırlar gitgide karanlıklaşır.
                                        Bu, sırların doğasında vardır.
                                                          - Cory Doctorow

     Kitabı heyecan ve neler olacağını sabırsızlıkla beklerken birden kitap bitince büyük bir kayaya toslamış gibi oldum. Kitap öyle bir yerde bitti ki aydınlanmamış birçok konu ve aklımda deli sorular kalakaldım....

        Serinin yeni kitabının basılmasını nasıl bekleyeceğim bilemiyorum. 5 ciltlik bir seri olan Tutku Oyunları'nın daha basılmayı bekleyen 3 cildi var. Arkadya Bitter duy sesimi!... Bizi fazla bekletme , serinin diğer kitapları da bir an önce basılsın.....  Ben dayanamayıp goodreads te serinin diğer kitapları ile ilgili yazılanları biraz okumuş olabilirim:)))

Tutku Oyunları - Yüzleşme kitabı tanıtım yazımı okumak için tık tık...





                                                            Kozmokitap

6 yorum:

  1. Yüzleşme 2. kitabın sadece ilk kısmıydı :) Hesaplaşma ismi ile ikinci kısmı da çıkacak çok yakında ;) Yani 3. kitaptan önce bir çok sorunuzun cevabını alacaksınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu durumu yeni öğrendim ve cok sevindim açıkçası. 3. Kitaba kadar beklemek çok sinir bozucu olacaktı. Bilgilendirme için teşekkür ederim :))

      Sil
  2. Ne güzel kitaplar buluyorsun.... resme de bayildim.

    YanıtlaSil
  3. Seri kitaplarını okumasını seviyorum... kalemine sağlık, güzel bir yorumlama olmuş, kitap hakkında bilgi sahibi olmak ayrı keyif, anlatımın çok hoş heyecan vericiydi 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim . Beni çoook mutlu ettin :))))

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.