9/07/2016

# Kitap Yorumu # Pegasus Yayınları # Sarah Addison Allen

Ayın Peşinden Koşan Kız - Sarah Addison Allen || Kitap Yorumu

 
Ayın Peşinden Koşan Kız - Sarah Addison Allen

                                  Neyin bizi tarif ettiğini kendimiz seçeriz. 

  Bu hayatta kimsesiz kaldığınızı düşündüğünüz anda küçük bir kasabada yaşayan dedeniz olduğunu öğrenseniz ne kadar şaşırırsınız değil mi? Hele de bu kasaba bir sürü garipliklerle ve sırlarla dolu olursa.... Küçük yerlerde genellikle sırları orada yaşayan bazı  insanlar yeni gelenlerin kulağına  fısıldamaktan hoşlanırlar. Ayın peşinden koşan kızın yaşadığı kasabada , Mullaby' de ise öyle değil. Sırlar genellikle sır olarak kalır.

   Emily , annesi öldükten sonra bu hayatta yapayalnız kaldığını düşünüyordu. Daha 17 yaşında bir lise öğrencisi ve kimsesiz. İçine düştüğü korkunç üzüntü ve çaresizlik sonucu panik atak hastası da olmuştu. Fakat Emily yalnız değildi. Dedesinin yanına ilk gittiğinde ilk şokunu yaşadı Emily , dedesi 2 metre boyunda bir adamdı. Başlarda birbirlerine  nasıl davranacaklarını bilemeseler de yavaş yavaş kaynaşırlar. Bu kasabadan annesi kaçar gibi gitmiş ve bir daha geri dönmemiştir.Emily'e ise ne kasaba ne de dedesi hakkında bir şey anlatmıştır.  Emily burada yaşarken sırlar onun da peşini bırakmayacak , annesinin geçmişini öğrenecektir.

Ayın Peşinden Koşan Kız - Sarah Addison Allen

    Julia babasının ölümünün ardından kasabaya gelmiş ve onun restoranının borçlarını ödedikten sonra satıp gitmeyi planlamaktadır. Fakat lise yıllarından ona ilgisi olan ve ortak geçmişleri olan Steve bir gölge gibi nereye gitse onun peşindedir. Julia ise ondan uzak durmaya kararlıdır. Geçmişte çok acı çekmiştir , bunun tekrarlanmasını istemez . Onun da kendi sırları vardır ve bunları kimse ile özellikle bu kasabadakilerle paylaşmaya niyetli değildir.


Ayın Peşinden Koşan Kız - Sarah Addison Allen

   Kasabada Emily'yi koruyup ona destek olan kişi Julia'dır. Bir de papyonla dolaşan esrarengiz çocuk Win...  Bu kasaba göründüğü gibi değildir. Ruh haline göre değişen duvar kağıtları ve geceleri ormanda dolaşan ışıklar ki bazıları onlara Mullaby hayaletleri de demektedir...

    Ayın Peşinde Koşan Kız , Sarah Addison Allen 'ın okuduğum ikinci kitabı. Daha önce Sihirli Bahçe kitabını okudum ve bayıldım. O kitabı  da küçük bir kasabada geçiyordu ve sihirli bir elma ağacı vardı. Sihirli Bahçe yorumumu okumak için buraya tıklayınız. Anlatım tarzını sevdiğim yazar bu kitabında da beni hayal kırıklığına uğratmadı. Aynı sade, akıcı anlatım tarzı bu kitapta da mevcuttu.Bir günde yormadan biten kitabı çok sevdim.

       Fazla yormayan ve dinlendirici bir kitap isterseniz okumanızı tavsiye ederim.




Ayın Peşinden Koşan Kız - Sarah Addison Allen



Kitabın Adı :Ayın Peşinden Koşan Kız
Yazar :Sarah Addison Allen
Yayınevi :Pegasus Yayınları
Orjinal adı : The Girl Who Chased the Moon
Çevirmen : Bige Turan Zourbakis
 Sayfa Sayısı :272


Nereden geldiği belli olmayan ışıklar… Ruh haline göre değişen duvar kâğıtları… Yarını görebilecek kadar uzun bir adam ve herkesin sakladığı bir sırrı olan bir kasaba… Mullaby, Kuzey Carolina'ya hoş geldiniz!
Emily annesinin gizemli geçmişine dair bir şeyler öğrenmeyi umarak Mullaby'ye gelir. Ancak annesinin doğduğu evin eşiğinden adımını attığı ve hiç tanışmamış olduğu büyükbabasıyla karşılaştığı anda, bu kasabadaki gizemlerin çözülmediğini, bunlarla yaşamanın bir hayat biçimi olduğunu anlar. Julia ise Mullaby'ye babasının yaptıklarını telafi etmek için dönmüştür. Kasabadaki herkes Julia'nın lezzetli pastalarının yalnızlığa iyi geldiğini ve umut verdiğini biliyordur. Ancak genç kadın sabırla buradan gideceği zamanı beklemektedir.

Gururlu ve kırılgan Julia ile Emily birbirlerine bağlanır ve geçmiş ile bugünü barıştıracak bir yolculuğa çıkarlar.
Pasta kaybedilmiş bir aşkı bir yeniden canlandırabilir mi? Emily ayı yakalayabilecek mi? Cevaplara şaşıracaksınız.

New York Times çoksatar yazarı Sarah Addison Allen, büyüleyici bu yeni romanında sizi Carolina dolunayından daha büyülü, garip bir güney kasabasına davet ediyor. Romanda birbirinden farklı iki kadın bu dünyada ait oldukları yeri bulmaya çalışıyor.



                                                     

8 yorum:

  1. Merhaba blogunuzu takibe aldim bende beklerim sevgiler ☺

    bayankirpikk.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takip için teşekkür ederim. Ben de hemen geliyorum:))

      Sil
  2. kapağı da güzelmiş kendi de hoş ve hafifmiş. yazlık kitap gibiii :)

    YanıtlaSil
  3. Okunası kitaplar...

    YanıtlaSil
  4. Çok çaliskansin canim ne güzel kitaplar okumussun yine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Okullar açılınca fazla okuyamıyorum. Onun için şimdi hızlandım :))

      Sil
  5. Ah o listeler!... Bir türlü bitmiyor bendeki liste de:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.