9/02/2016

# Alice Taylor # Kitap Yorumu # Nehrin Karşı Kıyısı # Orkinos Yayınları

Nehrin Karşı Kıyısı - Alice Taylor || Kitap Yorumu


Nehrin Karşı Kıyısı - Alice Taylor

   Alice Taylor'un yazdığı Mossgrove serisinin ikinci kitabı Nehrin Karşı Kıyısı. İlk kitabı olan Evin Hanımı'nı okumadım. Kitabı okurken de bir eksiklik hissetmedim . Yazar sade ve dolaysız anlatımı ile olayları o kadar güzel ve eksiksiz anlatmış ki okurken bir seri olduğunu fark etmiyorsunuz.

   Çiftlik hayatı, sade ve güzel bir kasaba, ve yakın arkadaşlıklar dostluklar var kitapta. Her güzel yerde bir ara bozucu olmadan olur mu? Ya da kasabanın kötü adamı.... Burada da var fakat diğer yaşayanlar o kadar uyum içerisinde ve o kadar yakınlar ki bu dikenler de bir şekilde yaşayıp gidiyorlar. Kitabı okurken eskiden ailece seyrettiğimiz pazar sinemaları olurdu. Sessiz , sakin izlerken huzur veren, sizi fazla yormayan ve rahatlatan. İşte ben de kitabı okurken bunu hissettim: dinlendiğimi .

Nehrin Karşı Kıyısı - Alice Taylor

     Mossgrove çiftliğinin sahibi ve yöneticisi Martha eşini kaybettikten sonra zorlu bir dönem geçirmiş fakat tekrardan ayağa kalkabilmesini becermiş , dikbaşlı ve insanları yönetmeyi seven bir kadındır. Oğlu Peter ise artık büyümüş ve çiftlikte söz hakkı olmasını istemektedir ve Martha'nın yönetemediği tek kişi belki de oğludur. İkili arasında sürekli tartışma vardır . Kızı Nora ise mutlu , cıvıl cıvıl bir genç kızdır. Ailenin emektarı ve bilge adam Jack ise çiftlik işlerinde yardım ettiği gibi Peter'ı sakinleştirip doğru yolu görmesini sağlayan bir adamdır. Mossgrove çiftliği ve içindekiler kasabalılar ile iyi anlaşsa da tek anlaşamadıkları komşuları Matt Conway'dir. Onun sebebi de geçmişe dayanan Phelan'lar ile arasındaki toprak kavgasıdır.....

   İnişli çıkışlı bir çiftlik hayatını anlatırken bize yazar karakterlerin renkli kişiliği ile de kitabı zenginleştirmiş. Kitapta yardımseverinden dedikoducusuna kadar bir toplumda yer alan bütün karakterlere değinmiş . Bu anlatım tarzı da gerçekçiliğin dışında kitabın zevkle okunmasını sağlamış.

   Kitaptan bahsederken kapağını da göz ardı edemeyeceğim. Kitabın kapağına da bayıldım. Renkler ve sadelik çok hoşuma gitti. Serinin ilk kitabı olan Evin Hanımı'nı da alıp okumak istiyorum. Bildiğim kadarı ile üçüncü kitap henüz çevrilmedi. Umarım onunla da bir an önce kavuşuruz.



Nehrin Karşı Kıyısı - Alice Taylor
Kitabın Adı :Nehrin Karşı Kıyısı
Yazar :Alice Taylor
Yayınevi :Orkinos Yayınları
Orjinal adı : Across The River
Çevirmen : İpek Külah
Sayfa Sayısı : 336


                                         Zafer intikamın dikenli yolundan geçer…
    Mossgrove çiftliğinde sular durulmuyor. Zorluklarla mücadele etmek için güçlü olmak gerektiğini öğrenen Martha Phelan'ın en son istediği şey, oğlu Peter'la karşı karşıya gelmektir. Öte yandan planlarını gerçekleştirmek için de riske girmek zorundadır. Ancak bu sorunlarla uğraşırken, kendisinin ve ailesinin canını yakacak büyük tehlikeden habersizdir… Nehrin karşısında onu bekleyen bir fırtına vardır. Ya bu fırtınada kaybolacak ya da ondan kurtulmanın bir yolunu bulacaktır.

     İrlanda'nın yemyeşil tarlalarını ve köy hayatını gözler önüne seren Alice Taylor, Evin Hanımı'ndan sonra Nehrin Karşı Kıyısı ile karşımızda. Sımsıcak anlatımıyla yüreğinizi saracak olan Nehrin Karşı Kıyısı, ailemizi korumak için ne tür mücadeleler vereceğimizi gösteren, muhteşem bir roman.


Mossgrove Serisi :

Evin HanımıNehrin Karşı KıyısıHouse of Memories




                                                            Kozmokitap

4 yorum:

  1. Evin hanımını okuyamamıştım .Yarıda bırakmıştım çok sıkıcı gelmişti :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitabını sevdim .O zaman ben de Evin Hanımı'nı almasam mı ? Bilemedim şimdi ;))

      Sil
  2. O halde ilk kitabı okumasak da olur? Kıssadan hisse bunu çıkardım anca. :D Şaka şaka.

    Yalnız şu eve bayıldım ya ben. Müthiş. Huzurlu. Aynı kitabı okurken hissettiğine benzer... <3

    Çok teşekkürler paylaşım için. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün ben de böyle bir evde oturmayı çok isterim... Yorum İçin teşekkürler, sevgiler:)

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.