8/31/2016

# Dean Koontz # İnkılap Kitabevi # Kitap Yorumu

Göz Ucuyla - Dean Koontz || Kitap Yorumu


Göz Ucuyla - Dean Koontz

 
    Ne yazsa okurum dediğim yazarlardan biri olan Dean Koontz'un kuantum fiziği , paralel evrenler, fantastik olaylar ve gerilim öğelerini birleştirmiş romanı Göz Ucuyla 'da. Biraz fantastik, biraz gerilim , biraz da bilim kurgu içeriyor diyebiliriz kitap için. Oldukça kalın olan bu kitap başlarda göz korkutsa da okumaya başlayınca kalınlığını fark etmiyorsunuz bile.

   Kitapta birbirleri ile alakasız gibi görünen olaylar ve kişiler kitabın sonlarında birbirleri ile ilişkilendiriliyor ve garip olayların hepsi bir sonuca bağlanıyor. Bu birbirlerinden bağımsız görünen karakterler bir çok yan karakter ile desteklenmiş durumda. Karmaşık bir yapı olmasına rağmen okurken yazar bu karmaşayı hissettirmiyor. Bu da Dean Koontz sihri....

    Kitap Barty ile başlıyor . Üç yaşında yakalandığı kanser yüzünden iki gözü de çıkarılan Barty bize yıllar sonra görmeye başladığını söylüyor ve bizi merakta bırakıyor. Agnes doğuma giderken trafik kazasında kocasını kaybeder ve çocuğunu tek başına büyütmek zorunda kalır. Junior ... Bana göre kitaptaki en garip karakter. Karısına deliler gibi aşık. O olmazsa ne yapacağını bilemiyor. Bize öyle bir aşık portresi çiziyor ki hayran bırakıyor derken bir iki sayfa sonra,  kitabın daha başında eşini 15 metre yüksekten ittirerek öldürüyor. Bu ne perhiz bu ne lahana:))) Anladığınız gibi kitaptaki kötü karakter Junior. Bunu kendisi de bir anda fark ediyor. Eşini neden öldürdüğünü kendisi bile bilemiyor.... Tecavüze uğrayan ve korkusundan kimseye suçluyu söyleyemeyen Phimie. Bu tecavüz sonrası hamile kalır ve korkusundan farklı bir şehirde çocuğunu doğurmaya gider... Bir de her yerden çıkan ve sürekli çeyrekliği kaybetme numarası yapan dedektif...

   Alakasız olaylar gibi görünse de bu insanları birbirleri ile bağlayan olaylar örgüsü var kitapta. İlginç bir konu bulmuş yine yazar. Normalde her kitabını sevdiğim yazarın bu kitabında ben biraz sıkıldım. Özellikle Junior ile ilgili anlatılan bölümler bana biraz fazla uzatılmış geldi. Kitap konu olarak farklı ve  sevdiğim bir yazarın kaleminden olsa da bana hitap etmedi.




Göz Ucuyla - Dean Koontz
Kitabın Adı :Göz Ucuyla
Yazar :Dean Koontz
Yayınevi :İnkılap Kitabevi
Orjinal adı :From The Corner Of His Eye
Çevirmen : İçim Kutlu
Sayfa Sayısı :825


     Gerilim romanlarının en büyük ustası olarak nitelendirilen ve bütün dünyada milyonlarca hayranı olan Dean Koontz, yeteneği eleştirmenler tarafından da tartışmasız kabul edilen bir yazar.
      "Göz Ucuyla"da Koontz, bilinçaltı korkularımızın herkesin kolay kolay cesaret edemeyeceği kadar derinlerine iniyor bu kez. Yaşamın anlamını, şimdiye dek yaratmış olduğu en unutulmaz karakterlerle gözler önüne seriyor.
     Olağanüstü yeteneklere sahip Barty Lampion... Hiç tanımamasına karşın Lampion'u yok etmeye ant içmiş acımasız bir adam. Vahşi bir tecavüz sonucu dünyaya gelen bir kız... Ve bu üç kişinin yazgılarındaki gizemli bağlantının neden olduğu akla hayale sığmayacak olaylar zinciri...
     Bu kitabı okuduktan sonra, dünyaya bakışınız değişecek!...



Dean  Koontz Kimdir?

Dean Koontz (d. 1945 - ABD)
 ABD'li korku yazarı.

 Koontz 1945 doğumlu olup halen ABD'de yaşamaktadır. İlk öyküsünü 1967, ilk romanını da 1968 yılında yayımlamıştır. Koontz, 1980 yılına dek eserlerinde yazar olarak değişik isimler kullanmıştır. Yazarın çeşitli deneme yazıları, çocuk kitapları ve senaryoları da vardır.                                                            




Dean Koontz'un Okuduğum Diğer Kitapları:


Şiddet 

Yılın En Karanlık Gecesi  

Şeytan Tohumu 





                                                                  

2 yorum:

  1. Sevdiğim bir yazar kitabı da okudum ama hiç hatırlamıyorum konuyu 🤔🙄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen konu uzatıldığı içindir. Kısa ve öz yazmış olsa yazar daha akılda kalıcı ve etkileyici oludu diye düşünüyorum.

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.