8/17/2016

# Anomona # Kitap Yorumu

Anomona || Kitap Yorumu


    Şubat ayında yazarın Twittter üzerinden iletişime geçerek okumam ve yorumlamam için gönderdiği Anomona bitti. Kitabı kabul ettikten sonra biraz endişelenmedim dersem yalan olur. İngilizce hikayeler okuyordum fakat hiç roman okumamıştım. Türkçe çevirileri varken ihtiyaç duymamıştım. Kitap gelince çok mutlu olmamın yanında endişeler de taşıdığımı itirak etmeliyim. İlk bir-iki sayfa alışma dönemi olsa da geriye kalan sayfalar hızla çevrildi. Aslında kitap daha kısa sürede biterdi fakat araya kendi işlerim girince umduğumdan daha uzun sürdü çünkü fazla okuyamadım.

    Kitap bir bilim- kurgu kitabı. Yazar kendisini de Anomona olarak tanıtıyor ve ismini gizli tutuyor. Ben de bu gizem de ayrı ilgi uyandırıyor.

      Kitapta birinci bölümü okurken bu nasıl bilim kurgu dedim. Bir barda içki muhabbeti , insanların sosyalleşmesi ile geçiyordu. Tipik bir Amerikan filmi seyrediyorum gibi geldi okurken  . İçki ve bar muhabbetleri beni açmıyor. Birinci bölümün sonunda birden olaylar yön değiştirti ve aksiyon sahneleri başladı.

      Zebedee ve Stephen ikiz kardeşlerdir. İkiz kardeş olmalarına rağmen nüfuslarına farklı yazıldığı için aynı gün kutlamazlar doğum günlerini. Zeb 21 yaşına girecektir ve Stephan onu doğum gününü kutlamak için bara götürmüştür. Orada arkadaşları , Zeb'in kız arkadaşı Amy , ve yeni tanıştığı bir kız ile sohbet ederler, içki içerler ve eğlenirler. Fakat gecenin sonuna doğru Stephen öldürülür.

     Zeb ertesi sabah bir yabancının yanında gözlerini açar. Bu yabancı  - kendisine John demesini istemiştir- ona yardım etmek istediğini söyler. Zeb'i de öldürmek istemektedirler ve polis de dahil kimse ile irtibat kurmamaları gerekmektedir. Daha sonra çıktıkları yolda onlara ateş edilmesi ve peşlerinde profesyonel insanların olduğunu fark ettiğinde Zeb'in John'a güvenmekten başka çaresi kalmaz.

    Zeb ve Stephen'ın hayatta birbirlerinden başka kimseleri yoktur. çocuk yuvalarında ve koruyucu aile yanlarında büyümüşlerdir. Şimdi ise Zeb yapayalnızdır. Bu olaylar ve onlara yardım etmeye çalışan insanlar sayesinde Zeb geçmişinin karanlık kalmış yönlerini öğrenecek ve onu kimin , neden öldürmek istediğini öğrenince şok olacaktır.

      Son derece heyecanlı ve sürükleyici bir kitap oldu benim için Anomona. Ara ara geçmiş olayları anlatması da konuyu kavramayı kolaylaştırıyor. Tek kötü yanı seri bir kitap olması. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum fakat ülkemizde olmasığı için devanımı okuyabilecek miyim bilemiyorum.




Kitabın Adı :Anomona
Yayınevi :Anomona Books Publishing
Dili: İngilizce
Sayfa Sayısı :336

Zebedee Jones is an average university dropout. He drinks and socialises with his twin brother and their friends. Just like anyone else.

 But on the night of Zeb’s twenty-first birthday he experiences life-altering and FATAL EVENTS. Like no one else.

 Zeb is propelled straight into the midst of CONFUSION AND INTRIGUE when he wakes up in a strange apartment, having been rescued by a mysterious man that goes by the name of ‘John’. The questions start. Who is this man? What the hell happened to his brother? And who was that girl?

 As Zeb reels from pillar to post, crisis to conundrum, his past seems to unravel, leading him deeper and deeper into unknown territory.

 In a culture where technology and bio-ware rule, can ancient scrolls hold the key? Can the City of London be at the centre of it all? Zeb needs time to figure out what is happening around him. But SEVEN DAYS is all there is. The resistance is in his hands, the fight is there to be fought, and at stake... at stake are the lives of millions.

 Understand the beginnings of ANOMONA...


Kitabı satın almak için: Amazon 

Ücretsiz indirip epub olarak okumak için : Smashwords





                                                            Kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.