8/11/2016

# April Henry # Kitap Yorumu # Rehine # Sonsuz Kitap

Rehine - April Henry || Kitap Yorumu

Rehine - April Henry

  Merhaba, kitaplarımı yorumladıkça fark ediyorum da takas ile normalde almayacağım farklı çeşitli kitaplar almışım. Pişman mıyım hayır:)) Bu yolla farklı yazarlar tanımış ve farklı kitaplar okumuş oldum. Bu kadar yazdıktan sonra tabii Rehine'yi de takas ile aldığımı anladınız....

    Kitapların arka kapak yazılarına her seferinde aldanmayacağımı söylüyorum fakat her seferinde aldanıyorum. Kitaplar ilgi çeksin ve daha fazla satılsın diye bazen biraz abartarak yazıyorlar bu tarz yazıları. Rehine de suç ve gerilim romanı fakat hiç de tırnaklarımı yedirecek cinsten değildi :)))

     Yazarın anlatım tarzı basit ve sade. Böyle olunca da kitap kendisini okutuyor. Konu olarak da biraz farklı olunca bendenizin ilgisini çekti ve bir de baktım ki bitmiş bile!...

    Kitap on altı yaşındaki Cheyenne'nin başına gelen olayı anlatıyor. Zatürre olan Cheyenne arabada üvey annesinin ilaçlarını eczaneden alıp gelmesini beklerken arabayı çalan bir yabancı tarafından kaçırılır. Arabanın arkasında battaniyeye sarılmış olan Cheyenne'i arabayı kaçıran adam görmez.  Arabaya birisi binince bir terslik olduğunu anlayan Cheyenne de tam olarak ne olduğunu anlamaz . Çünkü Cheyenne üç yıl önce bir kazada annesi ile birlikte görme yetisini de kaybetmiştir. Arabayı kaçıran adam arkadaki kızı fark edince panikler. Issız bir yerde kızı bırakmak niyetindedir fakat evine gidince planlar değişir . Artık Cheyenne bir rehinedir. Fidye karşılığı olarak göremediği insanlar tarafından rehin alınmıştır. Artık her adımını dikkatli atmalı ve tüm duyularını kurtulmak için kullanmalıdır.....

    Standart bir kaçırma vakasına benzese de kitap Cheyenne'in özel durumundan dolayı daha ilgi çekici halar gelmiş. Yazar benzer bir olayı gazetede okuyunca öyküyü biraz değiştirerek romanlaştırmış ve bence çok da iyi olmuş. Kitabın sonunda bulunan yazar ile soru cevap bölümünü de sevdim.

     Farklı, değişik , okunabilir bir kitap Rehine.








Kitabın Adı : Rehine
Yazar : April Henry
Yayınevi : Sonsuz Kitap
Orjinal adı : Girl Stoken
Çevirmen :Ali Orhan
Sayfa Sayısı :272

   Cheyenne birden KAÇIRILDIĞINI fark eder. Ama ne onu kaçıran adamı ne de NEREYE gittiklerini GÖREMİYORDUR. Çünkü son ÜÇ yıldır , Cheyenne hayatını gözleri GÖRMEDEN sürdürmektedir. 

    On altı yaşındaki Cheyenne Wilder, annesi onun reçetedeki antibiyotiklerini alırken arabanın arkasında uyuyordur. Cheyenne daha ne olduğunu bile anlamadan, arabaları kaçırılır. Griffin, Cheyenne'i kaçırmak istememiştir aslında ama babası, Cheyenne'in babasının güçlü bir şirketin genel müdürü olduğunu öğrenince, işler değişir; artık Cheyenne'i alıkoymaları için sebepleri vardır. Cheyenne bu kâbustan nasıl kurtulacak acaba? Çünkü o sadece zatürre değil aynı zaman da kördür de.

     "Hızla sayfaları çevirmenize sebep olan bir merak duygusunun yanı sıra kötü şans, kötü adamlar, kötü bir köpek, kötü bir hava ve hastalıkla baş başa kalan zeki bir kadın kahraman; üstelik o bütün bunlara görmeden göğüs germek zorunda. Tırnaklarınızı yiyeceksiniz."

                                           -Gail Giles, What Happened to Cass McBride'ın çok satan yazarı-

    "Eşsiz ve zeki bir kurgu... Cheyenne son zamanların en becerikli kadın kahramanlarından birisi."

                                               -Todd Strasser , Wish You Were Dead'in çok satan yazarı-




                                                            Kozmokitap

3 yorum:

  1. Çok ilgimi çekmedi ama bir şekilde denk gelirse okuyabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle alınacak bir kitap değil ancak denk gelirse okunabilecek bur kitap. Ben de takas yapmasaydım satın almazdım .

      Sil
  2. Ilginç gibi. Kütüphanede varsa bakarim 😊

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.