8/25/2016

# Elizabeth Hoyt # Kitap Yorumu # Pegasus Yayınları

Bana Aşkını Söyle - Elizabeth Hoyt || Kitap Yorumu

Bana Aşkını Söyle - Elizabeth Hoyt

   Prenses serisinin ikinci kitabı olan Bana Aşkını Söyle , Hoyt'un yazdığı diğer kitaplar gibi hızlıca bitti. Hoyt'un kitaplarında olaylar eski İngiltere'de geçer. Kabarık etekli, soğuk (!) İngiliz kadınları, süslü faytonlar ve unvan sahibi , zengin , yakışıklı erkekler. Gerçi çoğu kitapta erkekler yakışıklı değildir. Ne demişler insan güzel sevmez  , sevdiğini güzel sanır:)))

   Bu kitapta Hoyt tasvirleri ve benzetmeleri ile benim yüzümü bolca gülümsetmiştir.
"Ah , keşke onun o sevecen , kahverengi gözlerini , yağ sarısı saçlarını ve heykelini duruşunu görebilseydin. "

     Bu tanımlamada geçen  " yağ sarısı saçlar " daha sonra tereyağı rengi saçlar olarak anılıyor ki hiç böyle bir benzetme duymamıştım:)))

   Ayrıca dönem İngiltere'sini yazan Hoyt o döneme ait bazı ayrıntılara da değinir. O dönemde erkekler saygın kadınlar ile sadece nesli devam etsin, çocuk doğursun diye evlenirler. Evlendikten sonra da fantezileri için metres tutarlar ki eşleri yatak odalarında soğuk davranmayı asalet sayar. Hoyt'un kadın karakterleri ise böyle değildir. Eşlerini her anlamda severler...

    Kitabın konusuna gelirsem; Lord Vale " Jasper " kilisede müstakbel gelini tarafından terk edilir. Bir papaz yardımcısına aşık olan gelin adayı onu istemediğine karar verir. Bu durum Jasper için yeni değildir. İkinci kez evlenmenin eşiğinden dönmüş ve terk edilmiştir. Tek başına akşamdan kalmanın ağrıları ve yeni durum ile boğuşurken odaya giren bir hanım Jasper'a evlenme teklif eder. Jasper da eşinden sadece çocuklarını doğurmasını beklediği için bu teklifi kabul eder. Teklifi yapan Melisande ise tam altı yıl boyunca gizli gizli Jasper'ı izlemiş ve ona aşık bir kadındır. Fakat bu onun sırrıdır ve asla söylemek niyetinde değildir. Jasper böyle bir duruma düşmemiş olsa ona bu teklifi yapmak niyetinde değildir .....

  Birbirlerini tanıma süresi içinde gelişen aşk ve tutku ile Jasper'ın geçmişe ait sırları araştırması içerisinde yine romantik bir kitap okuyoruz. Kitapta bölümler arasında yazar farklı bir öyküden kısa bölümler serpiştiriyor ve bu da kitabı daha ilginç bir hale getiriyor. Bu kitabında da Gülen Jack'in hikayesini okuyoruz.

  Elizabeth Hoyt'un kitabını hiç okumadıysanız çok şey kaçırdığınızı söyleyebilirim. Bu kitabı sevmekle beraber benim favorim hala Çirkinin Aşığı.....



Kitabın Adı : Bana Aşkını Söyle
Yazar :Elizabeth Hoyt
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Orjinal adı : To Seduce A Sinner
Çevirmen : Seden Gürel
Sayfa Sayısı :376


        Baştan çıkaran bir arzu onları esir almıştı... 

   Melisande Fleming uzun zamandır gizliden gizliye Lord Vale'i sevmektedir. Lord'un başka kadınları ustalıkla baştan çıkarmasını ve onlarla flört etmesini uzaktan izler. Uslanmaz bir sosyete çapkını olan Lord, bu sevginin farkında bile değildir.

   Evlilik gününde terk edilen Lord Vale umutsuz bir keder içindeyken karşısına çıkan Melisande, sürpriz biçimde Lord'a evlilik teklifinde bulunur.

    Gizemli bir kadın olan Melisande mutluluğa kavuşabilecek midir? Beklenmeyen bir evlilik, bu iki insanı kendi geçmişleriyle ve en gizli tutkularıyla baş başa bırakır. Lord Vale ya kendi geçmişine ait sırları karısıyla paylaşacak ya da onu kaybetmeyi göze alacaktır.




                                                     

1 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.