11/10/2016

# Beyaz Balina Yayınları # Kırık Çömlek Parçası # Kitap Yorumu # Linda Sue Park

Kırık Çömlek Parçası - Linda Sue Park || Kitap Yorumu

kozmokitap


     İnstagram kitap hakkındaki yorumları ve tanıtımları görünce merak ettiğim bir yazar oldu Linda Sue Park . Kırık Çömlek Parçası da şiddetle tavsiye edilince ben de hemen aldım.

   Kırık Çömlek Parçası ince bir kitap ve yazarın anlatımı da su gibi akınca bir günde bitirdim kitabı.

   Bazı kitapların aksine kitapta çok az karakter ve bir sakinlik var. Sanırın bu sakinlik Asya kültürüne ait. Asya filmleri de çoğu avrupa ve özellikle Amerika filmlerine göre daha sakin ve vahşetten uzaktır.

    Kitap 12.yy ın sonlarında Kore'nin batı kıyılarında küçük bir köyde geçiyor. Ana karakterimiz ise küçük bir çocuk: Ağaçkulak. Anne ve babası hummadan ölünce keşişler bebeği tapınağa götürürlerken yolda Turnaadam'ın yanına bırakmak zorunda kalırlar. Turnaadam köprü altında yaşamaktadır ve çöplerden bulduğu yiyeceklerle , bazen de balık tutarak hayatını geçirmektedir. Tek ayağından engellidir Turnaadam. Kendi kısıtlı şartları altında Ağaçkulak'ı çok iyi, terbiyeli yetiştirmiştir. Bulundukları kasaba çömlek yapımı ile geçimlerini sağlamaktadır. Ağaçkulak da özellikle Min'i izlemekte işin özelliklerini çok merak etmektedir. Birgün Min'in eserlerinden birini yanlışlıkla kırınca borcunu ödemek için onun yanında çalışmaya başlar....

 Dönemin özelliklerini çok güzel yansıtmış kitap. Özellikle öksüzler ile bir arada bulunmayı ve konuşmayı uğursuzluk saymaları beni sinir etti. Bu çocuklar için çok üzüldüm.  Duygusal bir kitaptı. Min'e başlarda sinir olsam da sonradan aslında nasıl birisi olduğunu fark edip ona da sempati duymaya başladım.

    Linda Sue Park'ı okumadıysanız bu kitap iyi bir başlangıç olur derim. Kitabı sevdim ve tavsiye ederim:))

 


kozmokitap
Kitabın Adı :Kırık Çömlek Parçası
Yazar :Linda Sue Park
Yayınevi :Beyaz Balina Yayınları
Orjinal adı :A Single Shard
Çevirmen :Aslı Anar
Sayfa Sayısı :164
Kore'nin küçük bir köyü... 12. yüzyıl...


Ağaçkulak'ın bir hayali vardır. Her gün gizli gizli çömlek ustası Min'in bir avuç kilden bir şaheser yaratmasını izler. Bu, ona göre bir mucizedir. Kendisi de bir gün böyle bir mucize gerçekleştirmek için can atar. Fakat bu küçük köyde, gidip bir çömlek ustasından size sanatını öğretmesini istemek olanaksızdır.



Hele de Ağaçkulak gibi bir yetimseniz. Ağaçkulak, öncelikle kendisini ustasına kanıtlamak zorundadır. Bunun için Min ustanın yanında çalışmaya başlayan Ağaçkulak, böylece hayaline bir adım daha yaklaşır. Ama bazen bir hayal öylesine uzak gelir ki adeta görünmez olur. Ama belki Ağaçkulak her seferinde bir tepeyi, bir vadiyi aşarak hayaline kavuşacaktır.


                                                            Kozmokitap

2 yorum:

  1. Kitap kapagi ve senin dekorun uyumu bir harika 😊

    YanıtlaSil
  2. Kitaptaki karektetlerin özelliklerini yazabilir misiniz? lütfen

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.