11/11/2016

# Children of Exile # GO! Kitap # Kitap Yorumu # Margaret Peterson Haddix

Sürgün Çocuklar - Margaret Peterson Haddix || Kitap Yorumu

kozmokitap


   Son zamanlarda GO Kitap! tan çıkan kitaplara bayılıyorum. Hangi kitaplarını okuduysam pişman olmadım, kolay okunan , yormayan ve eğlenceli kitaplar. GO Kitap! 'ın son çıkan kitaplarından bir tanesi de Sürgün Çocuklar.

   Kitabın kapağı hakkında birşey süylememe gerek yok çünkü ba-yıl-dım!... Kitabı bitirdikten sonra da kitabın içeriği ile kapağının ne kadar alakalı olduğunu bir kez daha anladım.

   Kitap o kadar akıcı ki başladığım gün o kadar işim olmasına rağmen bitirdim. Ne olacak diye meark ettiriyor ve kitabı elinizden bırakamıyorsunuz.

   En büyükleri oniki yaşında olan çocuklar ailelerinin yanından alınmış ve Fredkent adı verilen yerde Fredler ile birlikte yaşamaktadırlar. Çocuklar yetim olduklarını düşünmektedirler. İyi eğitim almış, terbiyeli ve günümüz dünyasının kötülüklerinden habersiz yetiştirilmektedir çocuklar. Fakat bir gün gerçek ailelerinin olduğunu öğrenirler ve bir uçağa bindirilerek ne kadar istemeseler de gerçek ailelerinin yanlarına gönderilirler.

   İşte gerçek hikaye bu bölümde başlamaktadır. Neredeyse masal gibi bir hayattan çokan çocuklar gerçek aileleri ile karşılaşınca korkarlar ve çok şaşırırlar. Şaşırmakta da haklıdırlar. Asla kötü muamele görmemiş , kötü söz duymamış çocuklar burada hayatlarının şokunu yaşarlar. Çocuklardan en büyükleri olan Rosi ve Edwy burada bir şeylerin ters olduğunu hissederler. Fakar kimse bu konuda konuşmamakta ve çocukların da konuşmasına izin vermemektedir. Garip davranışlı ve çoğunun fakir olduğu insanlar.... Bu garip yerde çocuklar hayata nasıl devam edeceklerdir.....

   Dram olarak başlayıp bilim kurgu olarak devam eden bir kitap. Sağ gösterip sol vurmak diye bir tabir vardır ya işte tam bu kitaba göre. Kitap beni şaşırtmayı başardı. Kitabı çok sevdim , tavsiye edilir....

  Kkitabın tanıtım yazısını  → buradan ← okuyabilirsiniz.



                                                            Kozmokitap

2 yorum:

  1. duymadım ilginçmiş içi de dışı da :)

    YanıtlaSil
  2. 2. Kitabi var mi daha edwy bile bulunmadan bitti kitap

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.