12/23/2016

# Kitap Yorumu # Minval Yayınları # Yağmur Yağmur # Yaralı Duello

Yaralı Duello - Yağmur Yağmur || Kitap Yorumu

kozmokitap


Kaçıncı elden düşme bir hayat yaşıyoruz mesela?
Hayaller... Kaç kez el değiştiriyor?
Uykular kaç kez?
Uyanışlar kaç kez?
Hazlar kaç kez?
Düş kırıklıkları kaç kez?
Düşmeler ve düşünüşler kaç kez?
Üşüşmeler kaç kez?

1986 İstanbul doğumlu Yağmur Yağmur'un deneme türünde yazdığı Yaralı Düello üç bölümden oluşuyor.

* İlkyaz - Serseri Zamanların Serseri Alfabesi

* Zamana Dair Bir Not - İkircikli Yaz

* Sonu Gelmeyen Yaz - Arpa Boyu Yol Gidemeyen Harfler

   Her bölüm kendi içerisinde kısa metinlerden oluşuyor. Böyle olunca da sıkılmadan bölümler arasında yol alıyorsunuz. Her metinin sonunda yazar metinleri yazdığı tarihi ve yazılan yeri belirtmiş.

Kelimelerle adeta oyun hamuru misali oynayan , eğip büken yazarın bu becerisi beni hayran bıraktı.

" Bir de gülümseyiş, bir de aşk ve bir de kaçıp giden bazen namuslu bir küfür, bazen de başı eğik başak misali sıcacık ve bilgece bir özür tadındaki KELİMELER!"

Farklı konularda görünmeyen , aslında orada var olan ince detayları fark eden ve onları nakış işler gibi yazıya işleyen yazarın kitabı kafanız dolu ya da meşgul değilken okumanızı tavsiye ederim. Bir roman ya da öykü gibi dünyadan uzaklaştırmanın aksine dünya hakkında düşünmeye sevk eden kitap beyninizi yeterince meşgul edecektir diye düşünüyorum.

" Yüklüdür harfler de insan kadar, yaşam kadar anlamlarla ya da koskoca bir anlamsızlıkla! "

Kitabı okumam için bana gönderen sevgili yazar Yağmur Yağmur'a teşekkür ediyorum. Yakında çıkacak olan " Kız Ruleti " isimli şiir kitabını da merak ediyorum.



Yaralı Duello - Yağmur Yağmur
Kitabın Adı :Yaralı Düello
Yazar :Yağmur Yağmur
Yayınevi : Minval Yayınları
Sayfa Sayısı :144


Yağmur Yağmur'dan hayatın ikircikli nüanslarında dans eden çarpıcı denemeler: "Yaralı Düello"
Girift yazım etkisiyle dikkat çeken ve birbirinden çarpıcı denemelerden oluşan "Yaralı Düello", Ocak 2013'te aramızdan ayrılan Türk Edebiyatı'nın en özgün yazarlarından Metin Kaçan'ın eser için yazdığı önsözle ve Jeanette Winterson'ın "Yara kendi kendisinin merhemidir." sözüyle açılıyor. Kadınlık, varoluş, yalnızlık, başkaldırı, yazgı, sanat, umutsuzluk, tutku, aşk, kent yaşamının ayrıksı ayrıntıları ve 1980 sonrası kuşağın kırık dökük anlarının sindiği "Yaralı Düello" zaman zaman sert ve aykırı, zaman zamansa naif bir üslupla tınlıyor. Özgün tarzıyla dikkat çeken metinlerde, çelişkili bir yazınsal dünya öne çıkıyor.


                                                            Kozmokitap

2 yorum:

  1. Şu ara elime alsam rahat ilerleyemeyeceğim bir kitap sanırım Nilü, modum düzelince şansımı denemek isterim, merak ettim doğrusu ;)
    Foto da şahane, christmas esintisi... =)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle okumak için rahat ve dinç bir kafa lazım. Teşekkür ederim :)) Christmas ile aram yok sadece yıldızlar çok hoşuma gittiği için aldım. :))

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.