12/17/2016

# Kitap Yorumu # Lisa Gardner # Martı Yayınları

Affet Ama Unutma - Lisa Gardner || Kitap Yorumu

kozmokitap

 Bildiğim ise şu:
Acının bir tadı oluyor.
Umudun da öyle...
   Lisa Gardner çok sevdiğim ve dilimizde yayımlanmış tüm kitaplarını okudum. Her biri birbirinden ayrı heyecanlı ve sürükleyici olan kitaplar bağımlılık yarattı bende . Yazarın Tessa Leoni serisinin ikinci kitabı olan Affet ama Unutma'da yine dedektifimiz DD Waren'ın da ismi geçiyor fakat arka planda kalıyor kendisi.

    Libby ve Justin'in evlilik sorunları vardık ve bunları atlatabilmek için birlikte daha fazla vakit geçirmeye çalışırlar. Bir akşam yemekten evlerine döndüklerinde kötü bir sürpriz ile karşılaşırlar. Evlerinde yabancı adamlar vardır ve bu damalar Libby, Justin ve kızları Ashlyn'i kaçırırlar.....

    Justin'in sahip olduğu İnşaat şirketi patronları ve ailesinin kaçırılma olayını araştırması için Tessa Leoni'yi tutar. Güvenlik güçleri ile iş birliği içerisinde olan Tessa her bir ayrıntıyı dikkatlice incelemektedir. Fakat bu iş tahminlerinden daha karışıktır ve olayın her detayında geçmişi karşısına çıkmaktadır.

  Yazar yine sürükleyici ve farklı bir kitap yaratmayı başarmış. Bir taraftan yapılan araştırmaları okurken diğer taraftan kaçırılan aile ve kaçıranların davranışlarını okuyoruz. Son sayfalara kadar heyecan hiç hız kesmiyor ve yazar bizi ters köşe yaparak kandırmayı başarıyor.

   Bildiğimiz kaçırılma, fidye ya da cinayet , intikam olaylarından farklı olarak kitap bize en ince ayrıntısına kadar planlanmış şeytani planı okuyoruz sayfaların arasında. Mükemmel görüntüsü veren fakat aslında birbirinden kopuk bir aile. En yakınımızdaki insanları aslında ne kadar tanıyoruz? Sırlar ve güvensizlik aslında çöküş sürecini hızlandırır. Ve bir de dip not : Aşkın gözünüzü kör etmesine izin vermeyin:)))

Polisiye- gerilim kategorisinde çok sevdiğim yazarın yine başarılı bir kitabını okudum. Yazarı daha önce okumadıysanız şans verin derim:))





Affet Ama  Unutma - Lisa Gardner
Kitabın Adı :Affet Ama Unutma
Yazar :Lisa Gardner
Yayınevi :Martı Yayınları
Orjinal adı :Touch and Go
Çevirmen : Cumhur Mısırlıoğlu / Derya Engin
Sayfa Sayısı :512


               Acının bir tadı vardır. Önemli olan, tadının size nasıl geldiğidir.
Mutluluklarına herkesin gıpta ettiği varlıklı ve saygın bir aile…
Kusursuz ve sorunsuz devam eden görkemli bir hayat…
Ta ki, ailenin tamamı kimliği belirsiz kişilerce, arkalarında iz bırakmadan kaçırılıncaya dek.
                               Bildiğim tek şey ise, acının en kötüsünü henüz tatmadığımız.
Özel Dedektif Tessa Leoni en karanlık sırların, en güzel maskelerin arkasına saklandığını mesleği gereği kendine sık sık hatırlatmaktadır. Denbe ailesinin kaçırılma vakasında da bu gerçekten yola çıkar. Dışarıdan bakıldığında mükemmel ve zararsız gibi görünen bu insanları kimin kaçırdığını öğrenmeye çalışırken, basit bir fidye olayından çok daha fazlası olduğunu ve Denbe'lerin zannettiği kadar kusursuz olmadıklarını anladığında işin rengi değişir. Araştırmalarını derinleştirdikçe de olayın içyüzünün tahmin edemeyeceği kadar akıl almaz sırlara dayandığını fark eder.
    Diğer yandan, zaman aleyhine işlerken aile üyelerinin hayatta olup olmadıklarından emin olması ve onları bir an önce bulması gerekmektedir. Bunu çok geç olmadan başarabilirse tabii…


                                                            Kozmokitap

6 yorum:

  1. 25. kitap çekilişime beklerim ;)

    http://mugeninlistesi.blogspot.com.tr/2016/12/cekilis-sonucu-ve-25-kitap-cekilisi.html

    YanıtlaSil
  2. Amaan heyecan dorukta desene 😊

    YanıtlaSil
  3. yaa bu kitabın 2.serisi çıksa çok güzel olmaz mı?Z ve Libbynin arasında bir elektiriklenme oldu bu aşikar.Z'nin hikayesini öğrenmek,Libby'nin de kendini Z sayesinde bir daha hapisteki gibi keşfetmesi..Efsane olmaz mı?Bu konuda bilgisi olan var mı karakterlerin 2.kitabı çıktı mı?Çıkma ihtimali varmıdır?Çok merak ediyorum bilgisi olan bilgi verirse çok iyi olur..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.