1/04/2017

# Kelebek Adası # Kitap Yorumu # Pena Yayınları # Sarah Jio

Kelebek Adası - Sarah Jio || Kitap Yorumu

Kozmokitap

  Sarah Jio ile Böğürtlen Kışı kitabı ile tanıştım. Yazarın anlatım tarzı ve kitabın konusuna bayılınca yazarın üç kitabını daha aldım ve okudum. Arada zaman bıraksaydı daha iyi olurdu. Üst üste aynı yazarın kitaplarını okuyunca , konular farklı olsa da tarz aynı olunca bir molaya ihtiyaç duyuluyor. Çünkü bir nokta da yazar kendisini tekrar ediyormuş gibi hissettim.

   Bu durumdan sonra neredeyse bir yıldır hiç Jio kitabı okumadım. Kelebek Adası yayımlandığı zaman yazarı özlediğimi fark ettim ve hemen kitabı aldım.

   Yazarın belirgin bir tarzı var kitaplarında. Geçmiş ve bugünde geçen iki farklı olay ve farklı karakterler anlatılıyor ve bir noktada bu olaylar birbirleri ile bağlanıyor. Kelebek Adası'nda ise yine geçmiş ve gelecek var fakat bu kitaptaki farklılık hep aynı karakterden bahsedilmesi. Bu farklılık benim hoşuma gitti. Üstelik kitabın başında yazarın Türk okuyuculara sevgilerini göndermesine bayıldımmmm..... Üstelik yazarın kitabı ilk önce Türkiye'de yayımlanmıştır....

  Charlotte yeni evlenmiş ve balayı için gemi seyahatine çıkmıştır. Eşini deniz tuttuğu için balayı çok da istedikleri gibi gitmemiştir. Bermuda da mola verir gemileri. Burada bir tekne ile korsan gemisi gezisine katılacaklardır. Son anda eşi gemide unuttuğu bir eşyayı almak için gemiye dönünce Charlotte   geziye yalnız katılır. Bu noktada benim antenler çalışmaya başladı ve aklıma eşini bu gezide öldürteceğini düşündüm. Genelde balayı katilleri görülmemiş olay değildir. O kadar polisiye okuyunca bunu düşünmem çok olası değil mi? Fakat bu bir polisiye değil romantik bir kitap:)))) Bunu unutmamak gerekiyor.... :DDD  Geziye çıktıkları tekne kaybolur ve bu teknede sadece Chorlotte  ve Grey sağ olarak kurtulurlar ve kendilerini gizemli bir adada bulurlar.....

   Romantik , hızla okunan, okurken sıkılmadığım ve çok sevdiğim bir kitap oldu Kelebek Adası . Kalemine sağlık Sarah Jio .....


Kelebek Adası - Sarah Jio 

Kitabın Adı :Kelebek Adası
Yazar :Sarah Jio
Yayınevi :Pena Yayınları
Orjinal adı : Back To You
Çevirmen :F. Zeynep Öztürk
Sayfa Sayısı :288


Mavi kelebeklerin hikâyesini bilir misiniz? Mavi kelebekleri her yerde göremezsiniz. Oldukça nadir görülürler. Sabah uyandığınızda, "Bugün mavi kelebekleri görmeye gidiyorum," diyemezsiniz. Siz onları değil, onlar sizi bulur. Efsaneye göre bu kelebekler, değişimin habercisidir. Olur da gündoğumunda yolunuzu bir mavi kelebek keserse, bilin ki artık hayatınız eskisi gibi olmayacaktır. Ne hayatınız ne kaderiniz ne şansınız... Artık bildiklerinizi unutun. Belki bambaşka biri girer hayatınıza. Belki bambaşka bir yerde uyanırsınız. Ya da ilk kez adımınızı attığınız bir yerde kendinizi hiç olmadığınız kadar huzurlu ve evinizde hissedersiniz. Kaybolurken bulunursunuz. Geldiğinizi sanarken gittiğinizi görürsünüz. Hayata başka bakarsınız mavi bir kelebek kanat çırptığında, çünkü size başka bakıyordur artık hayat.


                                                           
Kozmokitap

2 yorum:

  1. Sarah Jio Böğürtlen kışıyla başladığım bi macera :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yazara ait hiç bir kitabını okumadım. Böğürtlen Kışını duymuştum. Elimdeki kitapları bitirince almalıyım o zaman :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.